söndag 27 mars 2022

Omställning

 


Ställde om väckarklockan på nattduksbordet i går kväll. Gott att ha rätt tid, då man vaknar på morgonen. Inbillar mej att tidsomställningnen ska gå lättare på det sättet.  Armbandsklockan/aktivitetsklockan och mobilen, de ställer om sig själva. Det är tacksamt.  

 Gillar inte alls sommartid... iaf inte under de första veckorna. Nu är det bara ett par dagar denna vecka som jag har morgontid att passa, men jag inbillar mig att de gångerna kommer att kännas lite extra motiga. Efter påsk, så har man vant sig. Men ändå, jag levde i tjugosex somrar utan tidsomställningar, mina föräldrar var bönder och beroende av ljus och värme. Normaltiden funkade  bra för oss alla!


Omställningen till en normal-lugn tillvaro kan nog också ta någon vecka. Denna vecka har varit heltokig i allt som varit inplanerat. Varje dag har haft en, två eller tre inbokade "events".  Tittar i kalendern hur det ser ut nästa vecka.... braa mormorstisdag ( utan något extra på kvällen) och en extra läng arbetstorsdag inbokade. Jag får se till att hitta på lite mer saker att göra, annars lär jag väl klättra på väggarna....

Hade eventuellt tänkt äta brunch ihop med bror och svägerska på en helgöppen restaurang/cafe utanför Borås idag. När svägerskan fick höra om veckans aktiviteter, så sa hon bestämt ifrån. Vi skjuter upp brunch-besöket två veckor. Det får väl vara nog någon gång för en tant på 68.  Det var nog bra, för jag känner mig lite småtrött idag.... MEN det hade funkat.... Nu är det kul att ha något att se fram emot....


Funderar på hur toppolitiker orkar med sina åtaganden. När man är i 40-årsåldern och ett tag uppåt i åren, så funkar det kanske, men en "gamling" som Biden.... hur tusan orkar han fara och flänga land och kontinenter runt?  Tycker att även att vår utmärkta femtiofemåriga statsminister borde känna sig sliten ibland..... liksom hennes gravt medelålders föregångare....


Igår, lördag, var vi i Göteborg, Johanna (äldsta dottern) och jag. Kul med en mamma-dotter -utflykt.
Vi träffades i Limmared och åkte tillsammans den drygt timslånga resan till vår närmsta storstad.
Eftersom vi skulle gå på Operan på eftermiddagen, så parkerade jag bilen alldeles nära den stora byggnaden. Dyraste parkeringasavgiften som jag någonsin betalt! 204 kr för att hyra en yta mark från 10.30 till 18.15! 
Man får betala för bekvämligheten att ha nära till bilen, då man snabbt vill åka hemåt.

Blev glatt öevraskad över att det äntligen var de gamla vanliga körvägarna som gällde, in och ut från stadskärnan. Under tidigare besök, ett par stycken före pandemin, snurrade jag runt, runt utan att komma framåt. det var så mycket vägbyggen som stoppade upp.

Insåg att vi ville vara ute i det fina vädret, så mycket som möjligt, så vi tog en fin promenad till den gamla stadsdelen Haga.

Vackra blommor att njuta av längs vägen, krokus som täckte hela kyrkbacken vid Hagakyrkan och tokblommande vårlök i en stor del av Kungsparken, längs "Allén"

Och så "gofika"... jag har svårt  för det ordet... för det är ju inte alltid s.k. gofika är så god... Men på anrika Husaren... med världens största kanelbullar (?), Hagabullen, som största attraktion, så var det verkligen gofika. Citronbiskvin, bakad i långpanna, smakade himmelskt.


Dagens egentliga mål, det var att se Håkan Hellström-musikalen  " Kärlek skonar ingen", på Göteborgsoperan. 
En tre timmar lång föreställning, med  bortåt femtio personer i ensemblen.

Nu är jag ingen expert på Hellströmslåtar.  Han har gjort många fina texter, men jag har lite svårt för hans röst. Nu var det andra som framförde hans låtar, eller ... ja, mest delar av dem. 
Det var ganska mycket  dialog också, som förde handlingen framåt.
Jag tyckte mycket av det jag såg och hörde från scenen. 


Det är lite olika på olika typer av föreställningar, om man får fota  eller ej, Ofta är det så att det är ok att ta foton under "applådtacket". På Gbg-operan var fotografering av föreställningen helt förbjuden. Nu hade vi platser allra längst fram, så då fick det bli ett foto på orkesterdiket. 

Stor orkester i diket och en sexmanna rockorkester på scenen. Det blev bra tryck ibland. Lite svårt att höra texterna, iaf då den stora kören sjöng, vilket den gjorde ofta. Tur att det  finns textning, även om det betydde att man fick böja nacken ordentligt bakåt, för att se den... 



En härlig dag i Göteborg, blev det. Våren var verkligen närvarande, denna vårljumma lördag. Fullt med folk på uteserveringar. Och mycket folk på stan, som alltid en lördag... speciellt när det är lönehelg.

Nu gäller det att ställa om till lugnare dagar, som sagt. Ikväll blir det årets första "by-promenad". Ett trevligt sätt att träffas... och ett riktigt vårtecken.



23 kommentarer:

  1. Dina sittmuskler fick träna, tre timmar! Mamma Mia, jag hade inte orkat koncentrera mig. Men, så är jag ju ett offer för utmattningar som lett till jätteproblem av denna sort. I vardagen har jag inga stora bekymmer. Håller med dig om Håkans röst, någon sångare är han inte, däremot en bra låtskrivare och artist. Trevligt med en mamma-dotter-dag, vi hade ju två sådana i helgen. Fast vi fick inte till de aktiviteter vi tänkt oss eftersom vädret var så kallt o ruggigt. Men inomhus kan man alltid mysa. Avundas dina blommande vårlökar något enormt, jag har inte ens sett en tussilago ännu! Ha en fin söndag, jag missade tidsomställningen, trodde den var kommande natt så jag steg upp på tok för tidigt!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller för sent! Klockan visar ju senare tid än vad kroppen är van vid....
      Tre timmar inklusive en halvtimmes paus. Så man hann röra på sig mellan akterna. Kunde nog suttit hela tiden utan paus också, så bra var musikalen.
      Inga vårlökar hos oss på höglandet....men massor i Göteborgs centrala park.
      Ha det gott! Kram

      Radera
  2. Det är underbart att umgås med nära och kära!
    Jag tycker inte alls om detta att ändra på klockan. Varför kan vi inte ha en tid året runt?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker detsamma. Blir så konstig dag, den här klockändrardagen... Kram

      Radera
  3. Vilken hellyckad dag! Och att parkera centralt kostar men om det inta är så ofta får bekvämligheten allt råda ibland.
    Har läst om föreställningen och hade gärna sett den på närmare håll. Göteborgsoperan som lokal tycker jag om och har sett både opera och musical här. Men sitter man allra längst fram kan det vara knepigt ibland med ljudet. Å andra sidan ser man ju minspelet perfekt.
    Tack för besöket!
    Tidsomställning var det och denna gång hade jag inga knepigheter med detta.
    Men för min del har jag gärna samma tid hela året.
    Önskar dig en fin kväll.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket musik blir det längst fram. Nej man har enskilda sångare. Så det finns både för och nackdelar.
      Men en bra musikal var det!
      Detsamma. Kram

      Radera
  4. Själv föredrar jag sommartid som ger långa ljusa kvällar så mig passar det bra. Sedan vet jag att det är väldigt delade meningar om det.

    Vilken trevlig mor och dotterdag det blev. Hellström är kanske inte en personlig favorit men musik är alltid trevligt.

    Önskar en fin söndagskväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har skrivit många tänkvärda texter. Bara man slipper höra hans röst, så blir det bra.
      Kul med mor-dotterdag. Synd att Karin bor så pass långt bort.... med henne är det svårt att få till en dag på tu man hand.
      Detsamma! Kram

      Radera
  5. Rubrikbilden är helt underbar:-)
    I motsats till dig ÄLSKAR jag sommartid, men jag avskyr daltandet med sommar- och vintertid. Man kan ju alltid hoppas att EUs medlemsländer någon gång kan bestämma sig för vad de vill. Det skulle man ju ha gjort 2021, men då kom ju pandemin emellan. Å nu är det Ukraina. Så jag hyser inget större hopp på ett beslut i år heller.
    Ja, vad gäller aktiviteter så upplever du just nu en ketchup-effekt. Allt som samlats ihop i drygt två år sker här och nu. Bäst att passa på innan nästa pandemivåg slår till...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt ok att ha fullt upp. Nu har vi varit ute och vandrat längs kända skogsvägar. Känns nyttigt och bra!

      Radera
  6. Sommartiden kom och snön med den. Kallt, snöigt och blåsigt blev det. Och så ska det fortsätta ett tag framåt, sägs det.
    Jag vill också ha normaltid året om. Då står solen som högst på himlen, mitt på dagen kl 12. Det känns rätt för mig.
    Håkan Hellstöm-konsert... nja, säger jag. Väljer nog något annat om jag har möjlighet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Musikal byggt på hans musik. Skulle aldrig gått på en konsert med honom. Men texterna är bra, liksom musikalen.
      Vore dags att ställa om till normaltid året om, efter alla år med omställningar.

      Radera
  7. Så mycket roligt du hunnit med! Att ställa om klockan är väl det dummaste påfundet någonsin. Det finns att anledningen att vi har normaltid. Jag brukar ha ont av det minst en vecka. God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite seg idag... men känns betydligt bättre efter en långpromenad i trevligt sällskap. I morgon får jag sova så länge jag kan och vill. God kväll på dej!

      Radera
  8. Vad härligt med en dag i Göteborg! Kul att gå på operan. :) Låter som en trevlig utflykt.

    SvaraRadera
  9. Jag hoppas att man återgår till permanent normaltid.

    SvaraRadera
  10. Alltså dina två översta bilder. Ljuvliga! Så mycket vår över dom!

    Du verkar ha haft fullt upp. Blir nästan trött bara att läsa om allt :) Och tre timmar lång konsert. Men är det bara bra så kan tre timmar gå snabbt. Gillar också många av Håkan Hellströms texter.

    Kram och fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Musikal..med en halvtimmes paus. Funkar så bra för en musikalnörd! Detsamma! Och tack!

      Radera
  11. Vackert! Trevlig stad du besökt ❤️ väldigt solig marsmånad, rekord enligt SMHI, vi har njutit, äldste sonen tog första segelturen, kul på operan. Ålder varierar, min mor dansade fortfarande vid 83-års åldern, uppträdde med sin dansgrupp, sedan sa knäet stopp. Eländes elände med denna "sommartid", inför normaltid...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt enig! Visst är Göteborg en trevlig stad! ❤ Besökte den ofta då döttrarna var tonåringar..

      Radera
  12. tur att Håkan Hellström inte lyssnade på tanters åsikter om sångrösten...

    SvaraRadera
    Svar
    1. 🙂 Men det har Jan ju inte mycket av. Låtarna är bra!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas