fredag 1 april 2022

April

 


Det känns som om våren vill skoja april med oss. Fy, tusan vad kallt det är. Brukar se fram emot dagens promenadrunda. Idag lockar den inte alls. Känns absolut mer lockande att låta dagens "motionspass" bli ett par gympapass med Sofia. 

Undrar hur blåsipporna har det, där borta i hagen? De har dragit ihop kronbladen så mycket de kan, förstås. Kan nog ändå inte undgå att bli ordentligt skadade av mer än tio graders nattkyla! Brr!


Har försökt leta efter aprilskämt i såväl lokaltidning som i nät- aftonbladet. Hittar inga. Kan också vara så att jag inte förstår de rent lokala skämten. Eller också är det så att det inte lämpar sig för april-skämt i dessa tider.

Hittade ett på FB i alla fall. Följer svärsonens arbetsplats. Idag  kunde jag läsa att hans chef skulle vara med i Let´s dance 2023. Tyckte att det var väldigt konstigt att en, om än lokalt prisad företagare, men knappast rikskändis, skulle vara med i programmet. Tills jag kom på att det är första april!


Är superdålig på att komma på egna aprilskämt. Det mest kreativa, det var nog när min mormor bodde på andra våningen i mitt hem. Jag gick uppför trappan och ropade att hon hade telefon. Mormor, som var dryga 85 vid det laget, skyndande sig nerför den branta trappan.
April, april, sa jag. Var det ett bra skämt??? Absolut inte. Det var uruselt!  Och jag som ibland tycker att jag är rätt påhittig.... 

Kommer fortfarande ihåg då jag fick klippa sönder en "maskfallen" strumpa, från mammas strumplåda och sätta den framför tv-rutan. Pappa sa att det var påhitt, men stoppade mig inte. Det blev ingen färg-tv då, 1963 ( ?). Den kom fem-tio år senare. Och utan nylonstrumpa över rutan.

Ett riktigt kul aprilskämt delade unga kollegan på FB. Det var ett minne från fyra år sedan, då döttrarna hennes var i lågstadieåldern. En av hästarna skulle ha föl på våren, och just denna dag så väckte hon döttrarna och sa att fölet hade kommit. 
De två tjejerna rusade till stallet och fann ...


( Bilden lånad//stulen från kollegans  FB-konto)

Ett superbra aprilskämt, tycker jag. 




17 kommentarer:

  1. Jag förstår inte riktigt skämtet med första april. Eller så är jag bara tråkig.
    Det var fint väder här då jag gick morgonrundan med Elsa och Signe, men nu har det mulnat igen.
    Jag kör också hemmagympan med Sofia, fast idag klarade jag inte av alla övningar, men jag kunde göra något annat, Känner mig så nöjd då jag kramar mig själv, eller som idag, en klapp på axeln.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får kolla dagens program i efterhand. Det har iaf blivit en fyrakilometersrunda .... väl påpälsad. Kram!

      Radera
  2. har varm vinterjacka, hänger den 1:a maj

    SvaraRadera
  3. Skrattade gott åt sista aprilskämtet! En riktig höjdare-
    Tror i år att skämten hamnat i skymundan. Känns liksom futtigt när världen ser ut som den gör.
    Hoppas nu snart aprilvädret med snö och kyla låter våren få ta tillbaka sin plats.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller också är d et precis nu vi behöver skämt! Fölskämtet var helt underbart, tycker jag. Döttrarna lär visst vara sura på sin mamma fortfarande. Iallafall när hon påminner dem om skämtet!

      Radera
  4. Hahaha:-) Det var där ett väldigt konstigt föl, men ett harmlöst aprilskämt som ingen tog illa vid antar jag.
    Å visst har vi haft aprilväder den här veckan. Vi är luttrade, ingen fara;-) Men helt så kallt var det inte här. Minus 6 i Täby nattetid och snö under dagarna...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen snö än. Och promenadrunda blev det. Väl påpälsad. Förra veckan var det fleecetröja som gällde....

      Radera
  5. Jag minns att jag satte upp nylonstrumpa på vår svartvita tv för att få färg, men då jag var lite för ung -63, så måste de ha kört med samma aprilskämt senare i tidningarna, eller så lurade mina föräldrar mej! Är nog lite lättlurad!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan säkert återkommit. Men jag minns fortfarande hur snopen jag blev, nio år gammal... när det inte blev någon färg på tvn!

      Radera
  6. Här hann det inte med att skämtas. Vi kom på en del vi kunde gjort, men då var vi hemma igen och det var för sent😂
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, usch vilken dag ni fick! Hoppas det är bättre idag!

      Radera
  7. Jag hittade några skämt men det var väl så där. Ystads Allehanda däremot hade ett skämt som inte gick hem. Allt med hjul skulle förbjudas på en gata och det inbegrep barnvagnar och rullstolar. Det genererade självklart en anmälan och jag kan inte begripa hur tidningen tänkte där...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del är nog inte genomtänkt. Men Tranemo bibliotek var ganska kul: De ska sortera böckerna efter färgen på ryggarna.
      Ha det fint! Kram

      Radera
  8. Ja det var ett roligt aprilskämt, i år har jag inte sett något aprilskämt , tyvärr.
    Vilka bilder på fåglar du tar, riktigt BRA, snyggt!
    Känns som om fåglarna är hemma hos mig ,-)
    Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick besök sv en hel flock ringde precis. Några par brukar stanna hela sommaren. Härligt med katter ifrån skogen under sommarkvällarna
      Kram!

      Radera
  9. Vilket gulligt föl, kan knappt ana vilka miner tjejerna hade när de såg den röda varianten! Tror att nylonstrumpeskämtet är världsberömt, och ofattbart hur många svenskar som gick på det, på riktigt! Jag fick höra om det när jag flyttade hit 1978 och då var det ju ett gammalt skämt...men lika bra för det! Småluras kan man ju göra när andan faller på...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas