lördag 20 juli 2024

Blir inte alltid som man tänkt..

 Åkte till Halmstad igår. Med.dottern och killarna. Körde med vår/makens manuellt växlade van till Ulås och åkte sedan med dottern till stugan.Det var tänkt att maken, C-E alltså, skulle komma ner till idag. I kväll skulle vi ha grillkväll med min bror och hans fru samt deras äldsta son med familj. Även tills i morgon var det tänkt att stanna kvar, åtminstone jag och killarna... och vår Toyota.


På torget i Halmstad var det internationell matmarknad. Vi bestämde oss för att åka in till stan och äta lunch där. Mycket folk, mycket mat att välja på. Johanna och jag valde paella, skaldjursvarianten, Konrad valde pizza och KP fish & chips. Mycket gott! Köpte med lite kakor som vi avnjöt..eller avnjöt, de var inte speciellt goda...till en kopp kaffe "hemma" på altanen. 



Det blev några timmar på stranden. Tyvärr var vattnet grumligt efter allt regnande. Men massor folk ändå... vad ska man göra?


Kvällsmat och glassrunda. Det var här KP började få ont i magen.  Pappan hade ju varit dålig i veckan...

Det blev tidigt go natt. Eller .. tja.. vid tio. Jag sov i lillstugan och retade mig på basgång från någon som spelade lite extra hög musik och på grannarna som hade gäster i trädgård och med jämna mellanrum brast ut i gapskratt.  Det mesta tystnade ner vid 23-tiden, och jag somnade.  Hade druckit lite vin på kvällen, så jag vaknade ett par gånger och behövde gå på toa. Upptäckte varje gång att någon annan också varit där. 

Det visade sig att dottern fått ta över virus från sin make och haft en besvärlig natt. Det blev att ställa in det mesta. Maken valde att stanna hemma och vi avbokade förstås grillfesten.


Jag tog med killarna till stranden idag på förmiddagen Någorlunda "rent" vatten, tidigt på förmiddagen.


Efter lunch kunde de träffa sina sysslingar/tredjedelskusiner på stranden en stund. Vi kunde också fika tillsammans vid stugområdets lekplats/grönområde.

Men någon grillfest blev det inte. 

Vi bestämde oss för att åka hem redan i kväll. Jag fick köra dotterns Subaru, eftersom hon fortfarande var matt. Att sedan byta bil  och köra den manuella... ja, det gick rätt bra.

Gott att vara hemma. Jag gillar ju inte människor i massor, och det var precis så det var i Halmstad denna soliga helg. Fest på området, folk i varenda stuga och knökfullt på stranden. Samt grumligt vatten.

Inser att det är mycket härligare att åka till stugan, då det inte är semestertider..  och det är mer glest mellan människorna.

I morgon tänker jag åka till Gussjön och simma. I klart vatten.  Om jag inte får magsjuka... men jag tror inte den kommer så snabbt.


Jodå..Konrad kunde grävas upp!

10 kommentarer:

  1. Det där är inte roligt. Magsjuka brukar man inte klara sig undan. Bara att vänta och se... hoppas ändå att du klarar dig.
    Nästan så jag känner ettt viss illamående här nu, bara av att läsa inlägget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kände ju så direkt. Illamående alltså. Men idag lär nog inget hända. Gissar i morgon kväll. Det är tidsplanering mellan dottern och hennes make och till makens förmodade smittkälla. Bara att vänta och se.

      Radera
  2. Så tråkigt med magsjukan så jag förstår att vi valde att köra hem. Otur att badvattnet heller inte var bra. Typiskt när det blev några fina dagar. Ni får ta nya tag vid ett annat tillfälle. Folk i all ära men det ska vara lagom tycker jag.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott att vara hemma. Jag är ju ingen trängselmänniska. Säkert mycket folk vid sjön också. Men där kan jag sitta i stolen och läsa bok och sen simma en stund. Och vattnet är garanterat rent!

      Radera
    2. Rent vatten vill man absolut ha ja! Det har alltid här och det känns skönt. Hoppas inga fler blir smittade.

      Radera
    3. Så otroligt tråkigt med Laholmsbuktens grumliga vatten. Det tycks vara då att det kommer ut en sediment från floderna när det regnar så mycket, som det gjort på sistone.
      Funderar på att försöka gå med maken på rn övernattning vid sydkusten. Bara för att få bada i rent vatten..
      Är ju en badare, och tycker att det är lite meningslöst att trängas med folk på en strand, om man inte kan bada.

      Radera
  3. Håller tummarna för att du klarar dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tycker redan att det börjar kännas... men det kanske är inbillning.

      Radera
  4. Hoppas du håller dig frisk! Magsjuka är så tråkigt 🤢
    Tror inte du sett mitt senaste inlägg, här är vattnet helt klart.
    Yngstas familj körde till vänner på denna sidan i fredags för att avsluta hennes semester med klart vatten.
    Ni hade det fint så länge alla var friska iallafall. Bra ni ställde in grillningen.
    God söndag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev inte mycket läst igår. Hade absolut fullt upp. Blev nog 5 min ensam i "vilstolen" innan vi packade ihop

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas