måndag 21 mars 2022

Selfie#12

 

Första dagen på den del av året, där dagen är längre än natten.  Ett helt gäng tussilago gottade sig i solen, då jag passerade dem på dagens "runda".

En ny runda av "selfies" bjuder Klimakteriehäxan på. Är imponerad av hennes förmåga att hela tiden komma på nya ord att associera till.

Lite svårt, är det allt, att  hitta selfie-saker som börjar på samma bokstav som den förra slutade på. Men med lite twistande, så går det. 

Nu kör vi!

Mitt yrke: Lärare på mellanstadiet

Brädspel: Ticket to ride ( Är mer förtjust i frågespel eller kortspel, men Ticket to ride är kul . Iaf om man får ihop sina längre sträckor... )

Bästa köksprylen: Electrolux köksassistent.... ( Har  gjort mej till en riktigt bra bagare...om jag får säga det själv)

Bil: Toyota ( I really love my Toyota! )

Älsklingsmöbel: Allrummets öronlappsfåtölj

Öl: Juni, juli, augusti-dryck ( Funkar till jul också)

Tidning jag läser: Kalle Anka ( numera för barnbarnen)

Favorit i garderoben: Alla mina  jeanskläder ( Vilket innebär allt från klänningar till shorts...)

Basvara: Ris 

Radiofavorit : Sommar i P1

Material: 1 mjukt sådant 

Underskattad matvara: Tomatsoppa 


Ha en fin vårvecka! Förhoppningsvis blir det nya utmaningsord nästa måndag.



29 kommentarer:

  1. Jag såg också tussilago i vägrenen i lördags. De är så fina!

    SvaraRadera
  2. vi på Hisingens kör Hisingstillverkad Volvo ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sveriges vanligaste bil. Bra med närtillverkat! Vi har hybridbil...laddhybrid... superbra. Vet inte om det finns som Volvo.

      Radera
  3. Många gemensamma punkter här! Älskar tomatsoppa, älskar denim exvis. Och så himla rart med tussilago, jag har inte ramlat över några än i år (men kanske har jag tittat dåligt?) Och snart är det sommar så vi kan ta en lite öl!!!!
    Tack för en jättefin selfie!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att det är så... öl är jättegott på sommarn... men på vintern klarar jag mig bra utan...

      Radera
  4. har inte sett några tussilago i år. det fanns gott om dem för några år sedan men de har blivit färre och färre. scilla, pärlhyacint och vårlök finns på tomten i alla fall. en får verkligen slå knut på sig för att hitta svar till selfien!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har inte kommit till dina blommor ännu, vi som bor på sydsvenska höglandet. Tussilago har vi gott om!

      Radera
  5. Visst är det lite knepigt att få ihop svaren så att de passar och inte direkt är "lögner";-)
    Jeanskläder - det var otippat! Jeansplagg är tidlösa och sportiga. Hade en jeansjacka i många år, men den gav upp efter lång och trogen tjänst. Nu har jag bara jeans i olika utföranden. Funderar på att köpa ett par nya jeans med utsvängda ben som jag hade på 1980-1990-talet...
    Kul att läsa dina svar - som alltid:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ett par jeans..nya...med lite grann utsvängda ben. Jättesköna..
      Jeans gäller till stor del, för mig. Men när jag ska vara "fin" har jag kjol eller klänning...och då inte i jeanstyg....

      Radera
  6. Åh, tussilago, tack för den bilden! Har inte sett några här hemma ännu. Alltid kul att läsa andras selfie. Brädspelet känner jag inte igen, tror Aina också skrev det spelet. Sommar i P1 vill jag gärna lyssna på också, lite svårt nu med hörseln, men förra året kunde man läsa flera av sommarpratarnas manus, toppenbra, tyvärr hade inte alla text. I år kanske det går bättre att lyssna nu när jag fått ett ci-implantat!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att ditt implantat gör så att du kan höra Sommar...och fågelsång.
      En kollegas syster har en sådant implantat sedan flera år. Under mitt sista år som heltidslärare, kom hon till min klass på en no-lektion och berättade om hur det fungerade. Hon var väldigt nöjd!
      Tycks vara så att tussilago blommar mycket på vissa ställen och inte alls på andra.
      Ha en fin dag!

      Radera
  7. Kul att läsa dina svar. Fyndiga. Ja, lite klurigare tyckte jag också det var denna vecka. Gjorde klart mina i kväll men har haft ett "hårt "dygn så jag får läsa korrektur i morgon innan jag publicerar.
    Fint med tussilago. Ska se i morgon om jag hittar några i våra trakter. En långpromenad på Djurgården väntar då.
    Såg en hel del likheter oss emellan, inte minst yrkesmässigt. P1 lyssnar jag mycket på och många Sommarprogrammen har jag laddat ner om jag inte kunnat lyssnat när de sänts.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och lite "retligt" att programmen försvinner efter ett antal månader. Vissa sparar man för senare tillfällen... och då är de borta...Kram

      Radera
  8. Såg tussilago från bilen för första gången idag ,-)) jättefina bilder. Skrattar när jag läser din kommentar! ,-))) NEJ jag kommer inte in i klänningen jag hade då när jag mötte min man ,-)))) Den hänger där som ett minne ,-)))
    Svår selfie den här gången, tycker du fick ihop din så bra, tomatsoppa har jag börjat med igen åt den ofta förr, gott. Brädspel blir det verkligen inte ofta, gillar frågespel som du! Öronlappsfåtölj, saknar min som vi hade för längesen ,-) Ja det skulle vara roligt att baka med en köksassistent ,-)
    Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  9. Fint minne att spara.
    Öronlappsfåtölj har vi två av. Katten brukar ligga i den andra.
    Maken föredrar soffan.
    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  10. Vackra, soliga tussilago ... dem blir man glad i sinnet av! Har inte sett några här, men är säker på att de blommar på mina gamla ställen :)
    Roligt som alltid att ta del av dina svar!
    Electrolux hushållsassistent - verkligen bra maskiner - hade svärmors gamla från 40-talet kvar ända tills vi flyttade föra sommaren.
    Önskar dig en bra tisdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår är bara ett par år gammal. Blir så bra bröd och bullar i den! Detsamma! Kram

      Radera
  11. Tussilagon gör mig glad. Denna veckan var selfien extra svår tycker jag, men du fick till en varierad lista.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får småfuska... annars klarar jag det inte. Tussilago är som små solar i gräset! Kram

      Radera
  12. Många fyndiga svar du fick till. Och så visar du härliga, soliga bilder på tussilago också. Ser nästan aldrig några längre. Tyckte det lyste gult jämt om vårarna när jag var barn men inte längre ... Så lite extra glad över dina solgula bilder.

    Kram och fin tisdag!

    SvaraRadera
  13. Hos oss finns det mycket tussilago. Hos dottern, sex mil i sydostlig riktning, också på landet, finns det inte en enda. Märkligt, tycker jag.... trodde att de växte överallt där det finns lite jord ...Men antagligen ska det vara dålig jord! Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  14. Snyggt löst som vanligt! Imponerande att ni får till det :D Köksassistent är verkligen perfekt men numera har jag övergivit Electrolux och har en Kithen aid. Min present men numera är det Husse som bakar allt matbrödet.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matbröd blir då bravmed maskinknådning! Helt ok för mej att baka bröd... bara jag får avlastning med den tråkiga matlagningen. 🙂 Kram

      Radera
  15. Jag svarade SAAB men det var för att jag/vi har bott i Trollhättan ;)
    Fin fläta du gjort! Jag gav bort min assistent till yngsta dottern. Jag bakar inte längre.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka att man inte bakar så mycketvnär man bor i enmanshushåll. Förstår att dottern har bättre nytta av den.
      Kram

      Radera
  16. Öronlappsfåtölj, en riktig höjdare! Min fåtölj är nog i samma storlek, men på tok för stor när jag har bytt ner min boendemiljö...En köksassistent för mig behöver vara en levande sådan, en maskin kan jag inte ens få ihop delarna till! Kaos i hjärnan direkt. Och så är det ju så himla många manicker och delar att diska! Imponerad att du blivit så bakglad och duktig, jag bakar aldrig, har just talat om varför, hehe
    Ticket to ride har jag aldrig spelat, kanske när bbb blir lite större?
    Jeans, visst har jag gått i jeans i mina dar, numera har jag stretchiga mjuka jeggings, men vanliga använder jag inte numera då jag har en sjukdom som gör mig väldigt trycköm och jeanstyget känns för hårt. Allt har sin tid, snart kan jag åter gå i tunna fladderbyxor! Tack speciellt för de små solarna som lyste upp så fint. Har ännu inte skådat några här, och vet ju inte heller var de dyker upp eftersom jag inte bott här ett år ännu. Men jag spanar flitigt
    Kram

    SvaraRadera
  17. Tussilago har sina speciella platser där de trivs. Tror att de vill ha mager/dålig jord. Bra att vår morän är till nytta för något. Kram

    SvaraRadera
  18. Heisann, ja tomatsuppe er ikke bare tomatsuppe. Noen er absolutt ikke til å svelge, mens andre kan jeg spise to tallerkner av. Jeg synes Knorr sin er best blant posesuppene, godt krydra - og så må det være et helt egg i! Ha riktig go´hælj ;:OD)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas