fredag 11 mars 2022

Äntligen!

 


Äntligen blev det av! Besöket som jag tänkt göra länge, men som aldrig blivit av. Covid och pocketböcker har kommit emellan. 

Vilket fint bibliotek vi har i vår kommun! Och en sådan skillnad mot det tidigare biblioteket, beläget i en gammal lagerlokal/ fabrikslokal.  


Fixade nytt lånekort, då mitt gamla har gått ut för länge sedan.... och dessutom har kommit bort, efter att inte ha blivit använt på tiotalet år... Jo, jag har lånat lite böcker på biblioteket under denna tid, men då har jag tagit dem, tillsammans med en uppsättning barn och ungdomsböcker, på ett skollån. På skollån får man nämligen aldrig förseningsböter.....  : -)

Nu visade det sig att jag numera kommer att få påminnelse fyra dagar före utgången tid. Dessutom kan jag gå in på bibliotekets hemsida och förlänga lånetiden. 
Så nu ska jag läsa "tunga" böcker. Tur att jag styrketränar lite, så att jag orkar hålla i en inbunden bok, jag som bara hållit i pocketböcker under så många år. 


Vi hade bestämt oss för att äta lunch på restaurangen som ligger i anslutning till biblioteket.
Det var några ärenden som skulle uträttas på förmiddagen, ett par av dem tidsbokade. 
Vi var klara med det som skulle göras innan lunchen började serveras. Så det fick bli en promenad längs den gamla banvallen, mot Ulricehamn. 

Äntligen blev det så av besöka Fridas Bistro. Enbart en rätt serverades på fredagslunchen, helstekt fläskfile med pepparsås och rostad potatis. Samt salladsbuffe.  Tyckte att det såg lite magert ut på tallriken, men det var nog stora sådana, för man blev ordentligt mätt. God mat, god kvalitet på maten. 
Får bli fler besök i den den trevliga restauarngen.


Äntligen blev det av att byta telefon. 
Inspirerad av walkaboutsweden och hennes inlägg om att supporta det lokala, så blev det ett besök på Elon Ljud och Bild i Tranemo, under det att maken var på bilbesiktningen. ( Tokigt att besiktiga tre år gammal bil, som nyss genomgått 6000-milaservice.... )
Den gamla telefonen,  den har haft lite problem med laddningen ett tag, och så är kameran så seg. Har tänkt byta upp mig ett bra tag, och nu var det dags.
Inte var det samma utbud som på exempelvis Elgiganten, då man kom in i den lilla, men luftiga affären.
Men det räckte för mig. Efter ganska noggrant övervägande så hade jag bestämt vig för att fortsätta med Samsung Galaxy A-serie. Och för den dyraste mobilen i "Billighetsserien", en mobil som har fått bästa möjliga omdöme.  Galaxy A52s 
Blev lite förskräckt när trotjänarinnan, hon som alltid funnits i butiken ( kollar på Mr koll på nya telefonen), Gerty, 85, var den som mötte mig. Men hon plockade fram den telefon som jag ville ha, och sen var det kontant betalning som gällde. Inte snack om abonnemang. Bra, tycker jag... det jag redan har löper ju ändå på, till en låg månadskostnad.

Visst är det superhäftigt att se två mobilenheter samverka, och skicka över all data från gammal till ny. Det som var lite svettiigt, det vara att hitta var SIM-kortet fanns på gamla mobilen.  När jag väl hittade det, och fick upp den lilla "luckan", så ramlade SIM-kortet ur sin hållare och hamnade på köksmattan. 
Det tog ett stund att lokalisera det pyttelilla kortet på mattan med samma färg som kortet.  Helt otroligt att det kan komma plats så mycket information på det lilla, lilla kortet!

Att få igång bankid tog också en liten stund... och att logga in på olika social medier. Men nu är allt igång tror jag....Och här kan jag inte ens utbrista "äntligen", för det gick ändå riktigt smidigt!


Äntligen! Underbart! Första tussilagorna fanns på den vanliga "tidiga" platsen, framme i "centrala" byn.

I morgon ska jag bege mig till "Karlas hage" och spana efter blåsippor.


22 kommentarer:

  1. Men så kul!
    Tack för att du länkade till mig.
    Tycker det är så roligt nu när jag börjar känna till olika ställen i Tranemo, och du pratar om dem också.
    Tack för att du testade Fridas bistro (och tyckte att det var gott) - dit skall jag/vi absolut gå sedan när vi bor så nära.
    Biblioteket är så fint. Var du uppe på andra våning (i hörnet) med utsikt över sjön? Vid soligt väder så får man bästa ljusterapin där. :)
    Skrattar gott åt att du köpte nya mobilen i Tranemo. Tänk så mycket lättare det är nu när man byter mobil, jämfört med i början. Kanske blir det krångligare om man byter "system", från Android till iPhone, eller tvärtom.
    Uppskattar att det blir mer och mer pedagogiskt och slutar att vara onödigt krångligt.
    Trevlig helg Anna-Lena!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uteserveringen på Fridas, den kommer att bli superfin till sommarn.
      Sjöutsikt i en del av restaurangen också!
      Ni måste besöka Elon Ljud och Bild och uppleva Gerty. Blev så förvånad att hon fortfarande jobbar kvar i familjefirman, vid 85 års ålder.
      Vi kan ju ta en kopp kaffe med er på Fridas uteservering, när det blir försommar!
      Ha det gott!

      Radera
  2. Biblioteket är otroligt fint! Älskar hyllorna och de "fläckvänliga" mattorna. Samma stuk som i Täby Centrum. Verkar vara inne alltså:-)
    Alltid roligt med restauranglunch/-middag. Man slipper ju laga själv. Bara det är värt att äta ute.
    Grattis till din nya Samsung-kompis! Hoppas du kommer bli nöjd med den. Bäst att döpa den till nåt, då håller elektronikpryttlar bättre. Eloge att du klarade av att överföra allt från den gamla till den nya mobilen. Det gjorde inte jag för ett år sedan, utan lät försäljaren göra jobbet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Bra karl/tant reder sig själv". Min devis... på gott och ont!
      Försöker få till en restauranglunch i veckan...minst.Är ju så tråkigt att TÄNKA UT vad man ska äta. Laga till maten går ju an!.
      Ha det gott !

      Radera
  3. Vad roligt med ett så fint bibliotek! En fröjd att besöka.
    Och fint att passa på med en restauranglunch. Att den dessutom var god är ju extra plus. Grattis till en ny mobil. Roligt!
    Maken kör på Samsung Galaxy och jag på Iphone som är kompatibel på alla sätt med min laptop, MacBookAir.
    Och visst är det bra att gynna lokala butiker där man också kan få bra support.
    Lycka till med den nya telefonen.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte byta till IPHONE för några är sedan. Dottern avrådde... batteriet är köldkänsligt ...och jag är utemänniska...
      Spelar nog ingen roll vad man har gör mobil, bara man känner sig bekväm med den. Så nu är det Samsung som gäller... Tack och kram!

      Radera
  4. Det känns som ett bra val av mobiltelefon. Jag har sett Gerty i butiken men trodde inte hon var 85. Det är ju en fördel att slippa åka mot nån stad för att köpa, bättre att nyttja det lokala.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu försöker jag få maken att åka till butiken och byta upp sig. Hans telefon är nog sex år gammal. Men funkar... och då är det i och för sig bra miljöval att ha den kvar...

      Radera
  5. Fint bibliotek och så god maten lät!
    Bra fixat med nya mobilen 👍🏼Vi har också en lokal affär där Maken köpte sin Samsung. Också A-serien. Bra att man kan få hjälp på hemmaplan vid behov.
    Ha en riktigt bra helg nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. A-serien räcker gott. Tänkte köpt en Flip, tittade på den i juletid. Kom på att den var lite besvärlig att använda och alldeles på tok för dyr. Den här blev nog bra! Detsamma till dej !

      Radera
  6. Verkligen ett fint bibliotek ... jag ska nog fixa ett nytt lånekort, då mitt gamla inte gäller i min nya kommun.
    Grattis till nya telefonen!
    Härligt med blommande tussilago - jag har inte sett några än, men misstänker att de blommar på mitt gamla ställe på platsen vi bodde förut.
    Önskar dig en fin lördag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite större telefon än tidigare. Men ska nog ändå få plats i de flesta fickor. Är ingrn väskbärare...Detsamma ! Kram

      Radera
  7. Det är alltid jobbigt att byta mobil och dator. Jag har haft Iphone i flera år, och är nöjd med den. Och sist jag bytte dator köpte jag en mac, smidigt då den är ihopkopplad med telefonen. Men jag tycker inte om min dator.
    Jag lånade en del ljudböcker på vårt bibliotek, men för några år sedan la kommunen ner bibblan, och vi blev hänvisande till Tingsryd, så nu lånar jag inget.
    Ha en solig fin helg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att det är sv gammal vana man köper ny mobil. Allt är ju sig likt i denna nya. Gick mycket smidigare än vad jag trodde att byta.
      Ha det gott!Kram

      Radera
  8. Det var många trevligheter som blev av i går får man säga. Biblioteket besöker jag nog en gång i veckan och det nya tekniken har verkligen förenklat mycket.
    Grattis till nya telefonen. Hoppas ni ska trivas bra tillsammans :D

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns som om vi ska funka bra tillsammans. Lik gamla telefonen, bara lite större.
      Ska ta mig ut på en runda och testa kameran nu. Detsamma! Kram

      Radera
  9. Tur att du äntligen hittade till biblioteket.

    SvaraRadera
  10. Vilket fantastiskt bibliotek. Så härligt det måste vara att gå runt bland den mängden av böcker. Tussilago vill jag också få syn på snart. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde finnas i dina trakter. Gäller bara att få syn på dem så här års! Ha det gott!

      Radera
  11. Grattis till nya lånekortet! Oavsett var jag bott så har det första jag gjort letat mig fram till biblan. Jag gillar inte att läsa pocket, texten är för liten och det är svårt att hålla i boken med mjuka pärmar. Den känns inte "riktig" haha.
    Jag fick lära mig nåt nytt senast jag besökte bokbussen. Jag har ju alltid några beställda böcker på gång som jag får köa till och vill helst inte ha för många såna reservationer för då är risken stor att alla ramlar i knäet på mig samtidigt och jag inte hinner med. Populära böcker har bara två veckors lånetid. Nu fick jag veta att jag kan ställa mig "sist i kön" men ändå reservera böckerna om jag inte har så bråttom. Då blir det min tur först efter att de andra hastat igenom dem.I vissa fall klart vettigt. Inga tussilagon här ännu, men jag spanar och spanar och ger mig inte!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Makro på mobilen, det var kanonbra, superbra bilder, det kan jag sakna att kunna ta riktigt bra närbilder, jag som älskar att fota. Vilka härliga vårbilder och vilka dagar! Nu svarar jag på fel ställe, knopparna är borta, men har sett dom. Nu har jag hamnat på bibblan ,-))) där är jag gärna ,-)) Mysigt att äta på restaurang, och att maten var god.
    Herregud, tussilago, redan! Jag har inte sett en vårblomma ännu, men det beror ju på att vi precis har blivit friska alla tre, men glad blir jag över de söta tussilgon du har fotat ,-)
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas