fredag 25 mars 2022

Snabbt!

 


Nu går det  snabbt framåt i naturen. Trots kalla nätter, så sätter vårblommorna fart. För mindre än en vecka sedan, så fanns där tre yrvakna blåsippor i "Karlas hage". Idag hade antalet mångdubblats.

Blåsippan är min favoritblomma.  Sex kronblad, tycks alla ha, men i övrigt så är blommorna ganska olika i färg och form.  En del har mera avlånga kronblad, andra har blad med rundade former... och en del uppvisar ett mellanting mellan runt och avlångt... och lite skillnad kronbladen emellan.  Färgen varierar ... från ljusblått till rödlila. Och en del blommor har sina små skönhetsfel.... Alla är så välkomna!

De första vitsipporna hade också slagit ut under veckan. Det fanns bara några stycken, men när värmen kommer tillbaka så kommer många områden att snabbt bli alldeles överfyllda av de vita sipporna. 

Bästa tiden, det är på många sätt, den tid vi är inne i. Nu börjar det..... och naturen har så mycket att erbjuda, ända fram till i mitten av oktober. Allra härligast är det när man återigen får uppleva våren. 

                                                             Tibast

Det ska bli kallare igen, så det har varit självklart att ta tillvara denna vårdag på bästa sätt.

Så tomatfrön.... göra maken sällskap och vara lite behjälplig med att plocka bort snöstakarna på vår del av byvägen.... ta en tur till blåsippshagen... och sedan en långpromenad på asfaltsväg och skogsväg.... fika på altanen..... läsa tidning/bok i solen på altanen. 

Härligt!

              Panoramabild längs hela kajen, ända till Spira, allra längst bort i bild.  

I går var det jobbardag och därefter en tur till Jönköping. Hade ett presentkort på Spira, teater/musik/kulturscen, som vi fick i gemensam present av yngsta dottern i höstas. När restriktionerna togs bort kollade jag upp vad som erbjöds på Spira under tidig vår. 
ARN är en föreställning som uppförs av Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson. Den handlar om tre kompisar och deras relationer. I centrum står en tavla, ett "konstverk" inköpt för 650 000 kr. Tavlan är helt vit och "föreställer" olika vita prickar och linjer.... Heltokigt....En pjäs som man skrattade/log mycket under, men också en pjäs som väckte till eftertanke. 
En bra pjäs helt enkelt!

Pizza på en av alla restauranger som ligger längs Munksjöns strand hann vi med, liksom en promenad längs kajen,


Vad jag kunde förstå, så har föreställningen flyttats fram ett par gånger, under pandemins gång. Så det mesta var utsålt, då jag började leta biljetter i början av februari. Vi fick plats på balkongens kortsida. Lite skymd sikt, men funkade ändå alldeles utmärkt.

Nittio minuter höll pjäsen på. Den tiden går snabbt, då man fängslas av dramat som pågår på scenen. Och maken hann kolla på fotbollsmatchen också, halvlek ett via androidplattan, under det att jag körde de knappa sju milen hem,  och halvlek två... och förlängning hemma i soffan.  Jag lämnade sändningen precis innan Sverige fick sitt mål... var helt säker på att det skulle bli straffavgörande... och jag KLARAR inte att se på något så otäckt spännande.....

Tror att det är en gräsand....som stirrar ut över Munksjöns vatten. Honan var bara en liten bit där i från

Apropå rubriken... 

Var på "hemförsäljning" av vårkläder från House of Lola, i tisdags kväll. Beställde lite nytt... beställningen skickades lite före klockan 20 i tisdags. Igår, torsdag eftermiddag fick jag besked om att paket finns att avhämta på Kvantum i Tranemo. Rekordsnabbt... 
Nu väntar jag tills på måndag med att hämta vårkläderna....får använda mina gamla "trasor" på kvällens Quiz och på morgondagens tur till Göteborg, med musikal på Göteborgsoperan, som det egentliga målet..
( ja, jag vet... denna veckan har varit/är helt tokig vad det gäller "events")

Öppnade "jobbmailen" för en stund sedan. Kollegan hade skickat ett mail innan hon lämnade skolan för veckan. "Ni är klara för kvalomgång två i retorikmatchen" löd det vidarebefordrade mailet. 
Supersnabbt besked. Kval-talet skulle vara inne i onsdags klockan tolv. Två dygn senare fick  vi det positiva beskedet! Kul!







22 kommentarer:

  1. Visst njuter vi gärna nu av de vackra vårdagarna. Och blåsippor, ja då är det vår. Roligt nu med så många fler. Blåsippor har jag inte sett men vitsippor och violer.
    Ler när jag ser den fina bilden från Jömköping längs kajen. Här gick ja i september. Vackert! Inte minst soliga dagar.
    Vet att föreställningen spelats i Stockholm, på Scalateatern och fick fina recensioner. Missade den tyvärr.
    En lyckad dag och kväll blev det ju för er.
    Vad roligt både med nytt i garderoben, Göteborg med Göteborgsoperan. Och givetvis att ni är klara för kvalomgång två i retorikmatchen.
    Bra flyt.
    Önskar dig en trevlig helg.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Duktiga killar... eller tja, medelålders män, de där tre. Har väl ingen direkt teaterutbildning...? Men lyckats bra ändå. .
      Ja, nu hoppas jag ju att årets duktiga elever kommer vidare till slutaudition i retorikmatchen. Detsamma! Kram

      Radera
  2. Kul att läsa att du helt och hållet har återgått till "det normala", så som det var innan pandemin. Å det är ju lite som en ketchupeffekt - allt vaknar till liv samtidigt.
    Kul att din fotbollsintresserade man kunde följa matchen, som egentligen var rätt dålig från Sveriges sida. Alltför mång spelare som inte spelat matcher sedan november ifjol. Ringrosten talade sitt tydliga språk, speciellt Viktor Claessons insats var under all kritik. Men Robin Quaison "tofflade" in 1-0 målet. Tjeckien var det bättre laget, men tur för oss var att dom inte gjorde mål på sina solklara chanser, och att domaren dömde bort ett mål dom gjort efter VAR-granskning. Bara att vara tacksam kan jag säga...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade lite på Elfsborgs träningsmatch mot Halmstad i eftermiddag. Där var det dominans minsann! 4-0 till det allsvenska laget!

      Radera
  3. fina bilder, kul när man äntligen får göra saker!

    SvaraRadera
  4. Kollar ut genom fönstret och ser en stor klase snödroppar utanför tomten, har sett den någon vecka nu men har jag kommit mig för att fota den... nej. Jag är en dålig blomfotograf på så tacksamma motiv. Ha en en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tacksamt med blommor. De stannar kvar på sin plats!

      Radera
  5. Dessa härliga blåsippor --- fina bilder!
    Full fart hos dig med många trevligheter - och Grattis till kvalomgång två i retorikmatchen!
    Önskar dig en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Det är så härligt med alla vårtecken. Jag beundrade Tranor i går. Tyvärr så hann jag inte få upp mobilen och fota dem.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tranor här också. Dock ej på foto ännu. Hoppas att det blir tillfälle till det.
      Detsamma

      Radera
  7. Nu ska det ju bli sämre väder, men inte frost, så nu händer det nog lite mer. Sippor har jag inte sett någon färg av. Våra gulsippeblad har kommit fram, men vitsippor vet jag inte.
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gulsippor! Så vackert! Finns ett bestånd några mil från oss, men de är inte vanliga i våra trakter. Detsamma

      Radera
  8. Så vackert med alla sipporna. Tyvärr finns de sällan här vilket är så synd. Vilken trevligt tur till Jönköping. Gott att komma ut och uppleva lite.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Full fart på upplevelser just nu! Men nästa vecka ska det nog bli lite lugnare.
      Kram

      Radera
  9. Så härligt med blåsippor och en massa skojiga saker att göra! Jag vågar inte riktigt gå på teater med en massa prat ännu med tanke på min hörsel, men t-slinga finns ju nästan överallt, så jag borde ju våga prova nu med mitt "robot-öra"!
    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt att höra vad som sjungs i körerna, även för normalhörande. Tur att Gbgoperan har textade föreställningar. Detsamma!

      Radera
  10. Jag måste ge mig iväg och se hur det är med vitsippebeståndet hos mig. Då känns det som vår.på riktigt. Hoppas du blir nöjd med dina nya kläder. Ha det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fina kläder och mjuka. Vårfärger. Hämtar eem i morgon... Detsamma

      Radera
  11. Hej på dig kulturtanten! Jag är inget fan av Rheborg & Co, däremot kan jag inte uttala mig om själva föreställningen och innehållet. På den tiden j ag trakterade teatern så gillade jag att sitta på balkongplats. Kort i rocken som jag är blev jag ofta skymd annars.
    Vad du hinner med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fartfyllt! Yes! Balkong funkar bättre, även för den som är 175 cm, än parkettplats långt bak.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas