onsdag 2 mars 2022

Solsken

 


Solsken och vårväder. Kanske, kanske, finns det något litet gott i världsläget. Man- eller åtminstorne jag - uppskattar storligen en dag med solsken och möjlighet att kunna gå en liten runda och titta efter vårtecken. Mycket mer än någon gång tidigare. 

Kände mej nästan lite glad efter en stund på gymmet, en inköpsrunda till Hestra, en stunds nödvändig städning härhemma, en stund i solen på altanen och sedan en kortare promenad under en klarblå himmel.

Träffade på en tysktalande mamma med liten son, då jag tog en promenad i Grimsås i måndags. Killen visade mig en kvist med Weide- Katzen.  Kollade om det fanns några Weide- Katzen runt vårt hus. Visst finns det. Dock så högt, att de är oåtkomliga  för den som inte är trädklättrare. 


Gick vidare för att undersöka om hasselns honblommor har slagit ut ännu. Hade ingen aning om att dessa skönheter fanns, förrän allas vår Anki visade på de små cerisa blommorna, förra våren.

Tyckte att det kunde  skönjas en smula cerise på några ställen i  toppen, på en hasselbuske som blir exponerad för solen sken under många timmar per dag. 


Vad tror du Anki, kommer det att finnas honblommor här om någon vecka? Eller är det en knopp längst upp till höger?


Igår var det "mormorstisdag", som vanligt.  Utanför Värnamo, dryga sex mil i sydostlig riktning, fanns det inte den minsta lilla snöhög. 
Hos oss finns det ganska så mycket snökvar , efter det senaste snöfallet. Sakta, sakta drivs den undan av dagsmejan. Men på natten är det kallt, så där det är skugga mest hela dagen, där händer det inte så mycket. Men visst är det lite fint, då snödropparna knoppas när det ännu finns snö kvar. Då gör de verkligen skäl för sitt namn, snödroppar! I dubbel bemärkelse. 



Den gamla björken, som redan var stor, då vi flyttade hit för 43 (!!!) år sedan, sträcker sin gamla grenar mot den livgivande solen. 
Har under de senaste somrarna märkt att björkens krona inte längre är lika tät som tidigare. Känns som om vi har en del gemensamt, jag och björken. Åldern sätter sina spår, inte tu tal om den saken.
Men visst är det gott att återigen ha fått uppleva en dag med solsken och vårkänsla, det tycker nog både jag och björken.


Blomsteraffären i Hestra brukar sälja nejlikor till billigt pris i mars månad. Liksom orkideer. Så d et blev två buketter med lösa blommor och två orkidéer, som fick följa med hem. 
Kände f.ö. att jag behövde städa lite, när solen sken och blommorna lyste upp inomhus. Stackars maken är ordentligt förkyld, så han slapp undan dammsugaren denna dag.....

Känns gott att ha blivit av med magklumpen. Den lär sannolikt komma tillbaka, men man får njuta av känslan, så länge den varar. 

Det känns som om det gäller att ta till vara det lilla.... eller kanske det som egentligen är det stora... familj, hem, god hälsa, frihet och möjlighet att göra det man vill. Och ta dagen som den är, utan att planera allt för mycket.
Idag har jag njutit av solskenet!


22 kommentarer:

  1. Jag tittar efter hasselblommor varje dag. Visste inte heller om dem förrän Anki berättade.
    Vi har en gammal Björk, får nog tyvärr fälla den, den verkar rutten. Vi inte ha den över taket eller äppleträdet. Samtidigt är den den enda skugga vi har. Svårt att veta vad man ska göra.
    Det har varit riktigt fint väder i flera dagar nu!
    God onsdagkväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har några äppelträd som bra parasoller, om sommarsolen steker på för mycket.
      Vår björk står på behörigt avstånd från huset... en bitcutanför tomten. Tyvärr solfångare när solen står lågt.
      Detsamma!

      Radera
  2. Vilka helt underbara bilder! Där får man verkligen vårkänslor. Idag var fjärde dagen i rad som det var soligt och varmt i lä. Så precis som du kunde njuta av "våren" på altanen kunde jag göra samma sak på balkongen. Resten av veckan ser lika positivt ut.

    Vad gäller städningen så var jag också nära att ta itu med saken, men så njöt jag av solen istället och blundade inomhus;-)

    Nu hoppas jag att din man kryar på sig fort och han inte delar med sig av förkylningen till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är lite barnbatnsförkyld också... men jag hör till drm dom inte har så "ont av" en förkylning...
      När mörkret faller, så spelar städning mindre roll.
      Ha det gott!

      Radera
  3. Vilken skön dag! Och tack för rundan. Jag hängde med och med stort nöje. Njutbart! Och detta vackra väder och vårtecken är det fint att kunna ta in.
    Vill till att ta vara på den fina tid vi har nu på alla sätt-
    Orkidéer är favoriter här och det är i princip de enda krukväxter jag . Gillar dem även som snittblommor.
    Hoppas maken nu snart är pigg igen.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vårdtiden är på många sätt den bästa. Vårvädret ska fortsätta... Härligt! Kram

      Radera
  4. Nu kom våren till mig, via dig ,-)) tack för det, videung låter ju lika gulligt på tyska ,-)) Vilken underbara dag. Finns inte mycket som slår, att vandra och njuta, det är livet. Gamla träd är finast.
    Jaha små cerice blommor, får kolla nästa gång vi ser en hassel.
    Tänk vad man upptäcker när någon annan ser det ,-)) Hoppas maken kryar på sig!
    Härlig bukett,-)
    Ha det fortsatt jättefint ,-) KRAM Primrose!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två buketter... I lite olika nyanser. Gillar när det spretar i buketten...Så MSN ser varje blomma.
      Önskar dej vårväder också! Kram

      Radera
  5. Perfekt att njuta av solen, helt rätt tänkt! Så underbart att se snödroppar nu, då är våren på väg, och visst längtar vi!
    Ha en fin torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska nog bli fint väder idag också. Jobbdag idag... pensionärrn njuter av rn sådan dag också.

      Radera
  6. Vi har nu en underbar tid framför oss. Vi får njuta varje dag med solsken.
    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder! Visst är det skönt nu när det märks att våren är på gång. Krokusarna börjar slå ut nu och det blir lite mer färg i trädgården. Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni ligger lite före i Skåne. Här har bladen börjat sticka upp! Detsamma!

      Radera
  8. Underbara bilder som verklige utstrålar vår! Svårt att säga om det är en blivande hasselblomma där - de är ju så små att man måste komma nära för att se dem. Såg ganska många senast jag kikade, så de är säkert på gång även hos dig.
    Klumpen i magen finns kvar ... försöker hålla den lite lugn just med skogspromenader - och jodå, det hjälper för stunden, men sen när jag sitter ensam här hemma, så kommer den tillbaka.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Msgköumpen går fram och tillbaka. Många är oroliga!
    Får kolla igen efter hasselblom nästa vecka.
    Ktam

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga bilder med många fina vårtecken. Ja, nu gäller det att ta vara på det lilla som faktiskt oftast är det stora. När det blir skarpt läge blir det tydligt vad som betyder något. Så vackra blommor. Det får kanske bli nejlikor här men det är inte så ofta vår affär har det.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde vara fler som inser det, att det lilla är det stora, i dessa tider.
      Nejlikor är bra... dem kan man lita på... de är fina i ett par veckor.
      Tulpanerna har i stort varit besvikelser detta år!
      Ha det gott ! Kram

      Radera
  11. Vädret har varit ljuvligt, ljuset är klarare och starkare än på länge, men inga videkissar har jag fått syn på. Men ska spana ivrigt...och gärna plocka med mig några kvistar hem. Tänk så länge ni bott på samma ställe. Jag är född nomad, har nog flyttat över tjugo gånger i mitt liv. Inte konstigt man kan känna sig lite rotlös ibland. Mitt hem är där jag hänger min hatt, fanns det inte någon sådan slagdänga, på engelska?
    Sjukdomar, krig och elände, nu hamstras det för fullt igen...det kunde varit bättre med tillståndet i världen!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Önskar ibland att jag varit lite mer nomad-aktig. Men nu går det bra att bo här ute i "skogen" igen. Det är bara vintern som är trist!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  13. Det är verkligen uppiggande med solen, videkissar är jag barnsligt förtjust i.

    SvaraRadera
  14. Ja, de är vackra. Synd qtt de sitter så högt upp!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas