onsdag 9 mars 2022

Vårglädje

 


Absolut vårkänning! Ganska tidigt, men inte extremtidigt. Ser i tidigare blogginlägg och i Facebook-historiken, att jag sett såväl tussilago som blåsippor så här års.


Får man vara vårglad, när världen är som den är? 

Jaa, det får man. I år behöver man det mer än någonsin, tror jag! Som jag skrev för några dagar sedan, "Uppskatta det stora i det lilla"! Ett riktigt bra sätt att få bort klumpen i magen, dessutom!

Till min glädje, så kunde jag idag läsa följande på FB!

❤ Uppdatering - Pausa swishen nu!
Tack vare er generositet har alla medel till dagens leverans in i Ukraina kommit in och jag har inte behövt lägga ut pengar privat. Jag har kompletterat med ytterligare mediciner som var slut på apoteket igår. Köpte bland annat adrenalin, sprutor, kanyler, mer bandage, två typer av epilepsi medicin mm för ytterligare 23.000 kr idag. Så totalt innehåller dagens leverans in till Ukraina mediciner för 65.000 kr. Köpte också en hel lastbil med mat på Metro (grossisten) för 35.000 kr. Så totalt 100.000 kr är inköpvärdet av leveransen. Tänk på att prisläget här är helt annorlunda och jag handlar hos grossister och har dessutom förhandlat till mig ytterligare rabatter. Cirka 30 % hos Metro och 5 % för medicinerna.
Tack så hemskt mycket för allt stöd! Tillsammans har vi samlat in över 300.000 kronor!!!! Och varenda krona har används effektivt och fått mångdubbelt värde. Allt har dessutom gått direkt in i Ukraina!

Jag blir riktigt glad när jag läser om de här personernas insatser,.Är stolt och glad att jag kunna bidra med lite pengar så att den hjältemodiga insatsen har kunnat genomföras.


"Mormors/morfarstisdag" i går. Glädjegörande.
Härligt! Ett besök i "Karin på Hagas" fina trädgård. Massor av krokusar var utslagna och blommade i söder-solen.


Det var Karl-Petter som tyckte att vi skulle gå och kolla blommor hos "Karin på Haka". Trehjulingen funkade bra en bit, sen var det roligast att gå och "krascha" isen i det grunda diket.


Mamman hade några lediga förmiddagstimmar och hann med en promenad med gravt dräktiga Tindra. K-P vill väldigt gärna hjälpa mamma att leda. Han tycks, så här långt, bli hästkillen i familjen.


Helt plötsligt blev det tre som ledde Tindra. Och mormor och morfar fick bära var sin cykel. Vår på landet! Leriga vägar! En doft... eller är det mer en odör.... av kogödsel.Soldis!


Mamman begav sig till jobbet efter lunch. K-P och jag tog en "sova middag"-promenad. Vi går till bokskogen, tyckte jag . Så kan vi gå till bikuporna som finns där, och kolla om bina har vaknat.

Karl-Petter är klok nog att ta sig en tupplur dagligen. När jag är den som går ut med honom i kärran, så somnar han aldrig förrän vi nått det mål, vi bestämt oss för.
När vi kommit in en liten bit på skogsvägen i bokskogen, så hör vi en bil som tutar. Vänder mig om... och kolla, där kommer ju Konrad och morfar. Kul att de också ville göra oss sällskap, även om ingen "orkade" gå/cykla de två km.


Plötsligt fick treåringen väldigt mycket spring i benen!
Vi konstaterade att det var ett tiotal bin utanför en av de tre samhällen. Man blir glad av att se att de lockats ut av vårsolen. Och glad åt att de är så få och lite slöa, så att man har koll på var de befinner sig.
Förra sommaren, så var där fullt kör vid något tillfälle. Jag gick lite för nära, och vips, så förirrade sig ett bi in i min täta kalufs. Bistick känns!


Mission completed. K-P satte sig lydigt i vagnen med gosedjuren i famnen och en filt över benen. Konrad passade på att besöka det murkna bok-resten, och klättra lite på den krokodilliknande förmultnande grenen


Medan lillebror sov i kärran, så passade Konrad på att baka en massa sandkakor... och bjuda mormor på. Verklig vårglädje! Härlig känsla av vår1


Dagens lilla tur gick till Tranemo. Storhandling på ICA, samt lite påfyllnad i vinförrådet, stod på agendan. Passade på att beställa en kebabsallad på utmärkta Stella pizzeria, för att ta med hem till lunch. Medan vi väntade på att den skulle bli klar så gick vi en liten bit längs den helt isfria och kav lugna Tranemosjön. Hade bara mobilkameran, så bilderna blev därefter....


Njöt av de vackra speglingarna... och åsynen av änderna som simmade därute i sjön.


Vände blicken från vattnet och fascinerades och förfasades av byggnadsarbetarna som lade tak på hög höjd. Nu tror jag att deras arbetsplats uppfyllde säkerhetskraven... men visst ser det ut som det är långt från nock till närmsta byggnadsställning.

 
På denna bild kan man ännu mer förnimma höjden. Det är en bra bit över trädtopparna.
Det kommer att bli ett jättefint hus! Och vilket läge; sjön alldeles bredvid, bibliotek och ICA -affär på "krypavstånd". 
Härliga vårdagar! Önskar att även våra vänner i öster kunde få känna av vårglädjen!













26 kommentarer:

  1. Japp, det våras på din blogg:-) Tycker bilden med krokusarna och K-P eller om det är K mitt bland blommorna är härlig. Han sitter där som en stor blomma:-)

    Jättekul att läsa att transporten har kommit fram till Ukraina. Å det var då verkligen ingen liten hjälpsändning. Är initiativtagaren läkare? För inte får man väl ut mediciner "bara så där", eller...
    Lägenheterna du visar - är det det området som Tony och hans fru ska flytta in på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tre personer som jobbar med transporter från Rumänien till Ukraina. En ärcöäkare och en är riksdagsman för C.
      Fick länken från en bekant som känner en av dem.
      Tror att man går ut mediciner mycket enklare i Rumänien.
      Japp, det är huset som de ska flytta in i.

      Radera
  2. Våren är härlig! Extra krydda då man får njuta ute med barnbarnen. Jag lekte ute idag med Melker, vi spelade fotboll, krocket och bockia, sen blev det lite kurragömma. Therese jobbade, Astrid och Christian ligger sjuka, så jag tyckte att Melker behövde komma ut och göra av med lite energi.
    Vilket fantastiskt kort, "Spegel"-kortet Så fint!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vackert igår. Mulet idag. Hoppas att alla i fin familj kryar på sej!
      Kram

      Radera
  3. Våren är verkligen på väg. Det är helt otroligt härligt! Att vara ute i vårvädret är skönt för alla åldrar.
    Speglingar är verkligen fint!
    God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligaste tiden på många sätt....allt det vackra och sköna är på gång. Mörkret försvinner!

      Radera
  4. Nog ger dina bilder vårkänsla. Så härligt!. Här är det fortfarande mycket snö kvar. Somliga cykel-gångbanor är helt isbelagda med noll gruskorn på. Att ha skor med broddar är en nödvändighet för att överhuvudtaget kunna röra sig utomhus. Men solen skiner och även om det inte är spec. många plusgrader på dagen så njuter jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sverige är avlångt. Olika klimatzoner. Antagligen kommer det ytterligare någon dos snö här också. Det hör våren till.
      Solen är härlig, så här års.

      Radera
  5. Tack för vårens första små och söta blomster. Själv plockade jag idag upp fusktulpanerna ur källarförrådet så nu pryder en bukett rummet och en köket...haha. Nu ska det sparas pengar så jag slipper snåla på semestertrippen. Och så har jag ju lovat bjuda dottern...
    Ni har så himla mysigt på era tisdagar! Jag längtar till lite varmare väder så helgerna kan tillbringas utomhus hos mina tjejer. Det blir så drygt att sitta i lägenheten.
    Läste nyss angående Ukraina att Finland berett plats för 2000 ukrainska studenter på högskolor/universitet. Många bäckar små...otroligt vilket engagemang det finns. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett fint engagemang.
      Hörde att de ryska studenter som finns i Sverige har svårt med ekonomin, eftersom deras Visakort inte går att använda.
      Tycker att det blir fel när det drabbar helt oskyldiga. Men det är väl så det är....Kram

      Radera
  6. Vi kunde nog stött på varandra igår. Det var en skön dag vårdag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funderade på hemvägen, om det är sonens gamla hus, som fortfarande är upplyst med en julstjärna..

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    3. Vi åkte förbi häromdagen och de nya ägarna har kvar sina juldekorationerna i trädet.

      Radera
  7. Så härligt nu när våren är på gång och det blir lite mer färgglatt i naturen. Att ha sällskap med barnbarnen gör ju promenaderna ännu trevligare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med sol. Lite för kallt på natten för att all snö ska försvinna.

      Radera
  8. Verkligen en härlig vårkänsla här i hela ditt inlägg! Underbara bilder!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska ge mig ut i solen nu, efer veckans arbetsdag. Kram

      Radera
  9. Vilken härlig vårkänsla och vilka härliga bilder! Fin promenad med häst som sällskap och så en dag med barnbarnen. Kan väl inte bli mycket bättre än då.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte mycket bättre än så, kan det bli! Tacksam över att ha så fina dagar i mitt liv. Kram

      Radera
  10. fint när solen och vårblommorna visar sig, bra att pengarna kommer till behövande.

    SvaraRadera
  11. Tack för tipset om Stella - den pizzerian får vi testa sedan.
    Så kul att du fotograferade huset, nu när vi inte gjorde det just igår.
    Som sagt, det där med balkongvistelse får jag träna på senare, jag måste ju vänja mig. Blir höjdrädd bara jag tittar på takläggarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men du ska inte bo på taket, väl?😊
      Ska ni bo i den högsta huskroppen?
      Stella är bra! Många goda sallader och pizzor.

      Radera
  12. Absolut vårkänning! Och du visar det så fint.
    Är så glad för att du gav tips om att stötta Alireza Ahkondi och har gjort det. Har inte FB så glad att du delar vad som hänt.
    Verkligen en glädjegörande mormors och morfarstisdag. Mycket positiv energi.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra att man kan dela bra saker från FB !
      Beundransvärda människor! På väg hem, efter en veckas biståndsarbete av högsta klass.
      Fina dagar men kalla nätter. Första tussilagon har varit synlig i byn. Ska ta en promenad och beundra den skönheten under dagen. Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas