lördag 1 juni 2024

Juni

 Det var maj det! Oj, så snabbt det gick! Som vanligt! Bästa månaden har högsta hastigheten. Antagligen för att man själv har det. "Allt" ska hinnas med i maj.

Det känns nästan lite sorgligt att vackraste tiden redan är förbi. Jag vet, vi har fyra fina månader att se fram emot. Men inget går upp mot april och maj. Den tid då naturen vaknar till liv och snabbt uppnår sin "klimax".

Lite gott att "galna veckorna" är över.  Så mycket kul jag varit med om...men ändå... det är gott med lite pauser emellan alla roligheter.  Lite "vardag".

Idag var det Halmstad som "kallade". Fint väder... och så behövde gräsmattan åtgärdas.Vi har knappast haft någon gräsmatta värd namnet, sedan torksommaren 2018. Men i år har den verkligen återhämtat sig. Tycks som om kaninerna dött ut i vinter också. Kanske är läge att plantera lite blommor igen...

Riktigt härligt väder idag. Varmt på stranden, svalkande vatten, kristallklart hav.

Värnamofamiljen var också på plats.  Alltid kul när döttrarna och deras familjer möter upp i gamla stugan.  

Har väl blivit en vana/ovana, att använda stugan som "överdagenmål". Gott att komma hem också. Hemma finns ju allt. I stugan är det tämligen spartanskt.

Avslutar med några bilder från en härlig dag.




28 kommentarer:

  1. Ljuvliga dagar har vi kunnat njuta av och man får ta vara på varje bra sådan. Här kom lite regn på kvällskvisten men inte mycket.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
  2. Idag har det varit otroligt varmt. Nu ikväll strax före kl 10, gick jag bort och diskade(utomhus )i shorts och linne. Det är minsann inte många kvällar man kan det.
    Det kom lite regn på kvällen, men det gick utmärkt både att grilla och sitta ute, mer var det inte.
    Fin dag ni haft i stugan, hade definitivt sovit över en natt åtminstone, om den var min.
    God natt! Eval8

    SvaraRadera
  3. Och jag håller med! Det är de finaste månaderna när man har allt framför sig! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadu... egentligen skulle jag vilja använda stugan mer. Samtidigt är den så bra att ha som mötesplats. Har ju svårt att göra inget....ett skäl att åka hem och göra saker. Idag ska jag plantera ut plantor från växthuset...

      Radera
  4. Helt underbara och somriga bilder . Och då är det inte ens "riktig" sommar än. I år ligger vi en månad före, tycker jag. Men med tanke på hur mycket regn vi fick under våren som inte ens var en vår så förstår jag att gräsmattorna är gröna. Det är de här också. Det är många som fick åska och nederbörd idag, men inte jag i Täby. Det ser ut att bli som ifjol, där alla utom Täby hade skitväder. Inte mig emot i så fall;-)

    Åsså går det utomordentligt bra för Halmstad på fotbollsplanen också. Så himla kul att laget äntligen har lyckats kravla upp sig från kvalstrecket, där de harvat kring i flera år nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi fick inget regn hos oss heller. Kul för Halmstad... men Elfsborg är ju en mindre bedrövelse.

      Radera
  5. Vilken värme!Så mysiga bilder, och nyponrosor, mina favoriter.
    De blommar här nu också!
    Håller med, Maj månad försvann för fort, som alltid, absolut den vackraste. Då allt slår ut i blom och det grönskar, efter en lång väntan. Ni har ju sommarhuset på en av de bästa platser. Att sen alla sammanstrålar där och trivs, kul!
    Ett bad nu ser skönt ut, säger jag som är en badkruka. Men det ser härligt ut.
    Ibland blir det för mycket som ska hinnas, vi har haft så själv nu.
    Ha det fortsatt fint! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt gott i vattnet igår. Det är ju så långgrunt att det värms upp snabbt.

      Radera
  6. Helt underbara sommarbilder. Den första är alldeles extra ljuvlig. Jag kan känna den heta sanden under fotsulorna.
    Skulle nog ha sovit över. En natt i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Doftar så gott från rosorna. Är en rastlös typ. Hoppas på lite övernattning i sommar. 12 mil enkel resa... funkar bra att köra

      Radera
  7. Javisst försvann maj i ett nafs. Juni redan men mycket kvar av sommaren. Bara älskar din översta bild. Ja alla bilder är så somriga och fina. Ni har det så fint vid stugan. Här går vi snart in i en svalare period (från mitten av veckan). Kanske kommer lite välbehövligt regn också så naturen kan blomma upp än mer.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra med regn. Fast inte skyfall. Kom regn och hagel för en stund sedan. Föredrar temperatur mellan 18 och 22 grader. Tror att naturen också gillar det. Kram

      Radera
  8. Maj är alltid en fin månad, mene i år har den också varit ovanligt varm. Förhoppningsvis blir dte lite mer uthärdliga temperaturer undre resten av sommaren. Jag begriper inte varför alla varma fina månader går så fort medan höst och vinter segar sig fram. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Tror att mörkret påverkar. Det är det värsta med vintern tycker jag. Kram

      Radera
  9. Förstår inte när folk säger att tiden går snabbt... dagarna lika långa som vanligt.
    Riktig sommar får man väl säga, igår +27°C, fin dag med 2- och 3-åringen och deras föräldrar, vi promenerade till havet, varmt i vatten, fläktade lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott i vattnet igår.
      Åska och regn I inlandet idag Dagar KÄNNS olika långa Påverkar tidsuppfattning...

      Radera
  10. Bilderna visar verkligen hur himla fint och mysigt det var vid kusten igår.
    Önskar en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt gott! Men hu vad det åskar idag...

      Radera
  11. Ja, maj försvann i rask takt och för mig blev det en månad med både ris och ros. Två sjukhusinläggningar, varav en med operation, ytterligare en operation i benet, behandling av solskador med en smärtsam fotodynamisk terapi (skadade områden smörjs in och belyses senare av en extremt stark , röd lampa. Sår bildas och dessa ska sedan läka. Men mellan varven har jag haft fina dagar med en hel del trevligheter.
    Nu välkomnar vi juni,
    Så fint att ni kan köra tur och retur till stugan vid havet över dagen. Och visst är det skönt att ganska smidigt ta sig till och från. Jag trivs också väldigt bra hemma och gillar just dagsturer. Så nära ni har till havet och en liten fin "öppning". Hoppas nu att gräset kan ta sig.
    Tänkte på dig igår när jag på Instagram fick upp förslag på olika utflyktsmål och platser att besöka i Sjuhäradsbygden (kom från "Sjuhäradsbygden) och där fanns också Tranemo med på ett par ställen.Jätteroligt!
    Önskar en fin söndag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det framgår inte av dina positiva instagraminlägg, hur jobbigt du haft det. Önskar dej en fin juni!
      Visst har vi flera fina utflyktsmål. Fast idag är en hemma dag. Började plantera ut det jag drivit fram i växthuset.. men gav upp efter en stund. Regn, åska, hagel. Får vänta tills det lugnat sig lite. Kram

      Radera
  12. Jag tycker också att det känns sorgligt. Det gick alldeles för fort. Men jag får snart njuta av semester, den har jag fortfarande framför mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det. Semestertider för inga människor. Fast lite sommarlovskänsla får jag oxå

      Radera
  13. Ja, maj månad gick rasande fort, tänk om januari kunde göra det också, haha! Ser fram emot sommaren, men tyvärr går den också alldeles för fort...
    Härliga somriga bilder du visar. Har du badat? SJälv blir det nog inget bad förrän framåt midsommar och semestern...om det nu inte blir alltför kallt framöver!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå! Badst flera gånger. Har ju varit så varmt och gott.

      Radera
  14. Jag är grön av avund på din havsstrand, ser helt ljuvlig ut! Jag har iaf äntligen idag fått hem min tankini från Tyskland, hihi, så jag slipper visa min stora vita mage inför publik. Tyvärr blir det inget dopp idag, dels lite sent nu och dels hade vi både åska o regn idag vilket inte gynnar simningsövningar. Kram

    SvaraRadera
  15. Oj, det ser kallt ut att bada. Kram Lisa

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas