torsdag 20 juni 2024

Nu blir det reklam

 

Två bilder blev det på dagens promenad. Har inte med inlägget att göra... eller är möjligen reklam för livet på "bonnvischan".

Influensers har  jag inget till övers för. Förstår inte den tid vi lever i, där folk/ tjejer ska tjäna hutlöst mycket pengar på att få unga människor/tjejer att köpa sådant de oftast inte behöver. Till överpris. Blir riktigt arg, ända ner i magen då jag tänker på' t.

Tips, däremot, tar jag gärna emot. Om någon annan, exempelvis någon av mina bloggande vänner, har testat något och rekommenderar detta, så är jag mer än gärna "på".

Så nu tänkte jag tipsa om fyra helt olika saker i min "reklamkampanj".. Kanske  kan vara till nytta för någon...

BOKSERIE:


Blev själv tipsad om Elly Griffits böcker om arkeologen Ruth Galloway och kriminalkommissarie Harry Nelson av Hannele.  Serien, som utspelas i Norfolk i östra England i består av 15 böcker. Jag har nu läst ut den sjunde boken och längtar till måndag, då biblioteket är öppet, så jag kan låna två-tre av de följande.

Ruth är expert på gamla ben och får då och då uppdrag att bistå polisen i olika utredningar. Det är intressant att följa huvudpersonerna och bifigurerna i deras relationer genom åren. Är bara orolig för att slutet på den femtonde boken, inte blir det jag önskar...

Läser f.ö. då jag letar upp bilden, att samma produktionsbolag som gjorde "Downton Abbey", ska göra en filmserien av böckerna. 


POSTURAL YOGA:


Jag har många gånger beklagat mej över min rygg. Jag är, som många andra, sned i bäckenet och får ont i ryggen då jag går, och ibland när jag cyklar. För att inte tala om då jag dammsuger eller torkar golv....eller stryker...

Jag har lagt ut massor av pengar på kiropraktorer, naprapater och osteopater för att få hjälp. Hur jag än gjort så blir jag inte helt bra. Så numera så gör jag ett pass Postural Yoga i stället. Har precis samma effekt. Plus att det lindrar nu och här. Man mår alltid superbra efter en halvtimmes stretch av olika muskler. Rebecca Reis heter tjejen som leder passen via sin  hemsida. https://www.posturalyoga.com/

 Det finns mängder av pass att välja bland. Man får testa gratis och vill man ta del av yogan, så kostar det 99 kr per månad för pensionärer. 


TVÅL:



Vi är nog många som blir torra i huden och behöver smörja in både ansikte och kropp efter bad och dusch. På vintern händer det att det kliar så att man river sig blodig och på sommaren,  då ben och armar blivit brunbrända, "fnasar " det efter det man duschat. Det går åt en hel del hudkräm, framförallt på sommaren. För att den tokiga människa jag är, gärna vill "visa" mina brunbrända ben och armar. Och då ska de ju vara bruna och inte vita av "fnas". 
För en månad sedan var jag och mina väninnor, ute på en roadtrip. Vi stannade då till vid lilla affären, långt ute på landet, 11 hektar. En av väninnorna hade varit här tidigare och köpt en ansiktstvål. Den hade hon blivit "beroende av" påstod hon.
Jag tvekade en stund, skulle jag också köpa tvål????Jag som aldrig använder hårdtvål. Och ingen tvål alls i ansiktet. Köp-jävulen slog till, och det är jag synnerligen tacksam för. Jag köpte en ansiktstvål och en kroppstvål. Sedan den dagen har jag vare sig använt  ansiktskräm eller bodycream. Istället för att torka ut, som vanlig tvål gör, så tillför dessa tvålar fett under det att de rengör. Trodde inte att det var möjligt, men det FUNKAR. Blir mer köpsugen av de utmärkta ekologiska produkterna som finns på 11hektar. Kan förstås skicka efter via nätet, men tänker ta med maken ... ja, han får sätta sig på fiket  Crea Diem, som ligger på samma stora tomt... och handla över disk. Tar nog en timma att köra till Od. Området har mängder av småbutiker och olika sevärdheter, som är öppna under vissa dagar i veckan, framförallt  torsdag till söndag. .

SÖTSUGSBROMS/ KROM:

Sötsuget har inte varit nådigt under de senaste månaderna. Vill ju inte äta en massa onödigt sött, det tillför ju inget, utom extra fettlager... och det har jag ändå. Kommer ihåg att jag ätit kosttilsskott Krom tidigare. Med gott resultat. Skickade efter en burk från Apotea. Fraktfritt. Prisvärt. Kom dagen efter jag skickat efter dem, direkt i postlådan. Och de hjälper. Har inte alls samma sötsug längre. Om det är något jag blir sugen på, så är det nötter. Fett det också, men nyttigt.... 

Promenadens andra foto blev detta. En kråkklöver som fått besök av både fluga och bagge.

I morgon kan ni läsa min sommarkrönika i Borås Tidning. Alltid lite orolig för att vara publicerad i text och bild. 

Åker till Halmstad och sammanstrålar med hela vår lilla familj ( nio personer) i morgon. Men tänker nog lägga ut krönikan en annan dag. Annandag midsommar kanske.



16 kommentarer:

  1. Själv förstår jag inte heller hur influensers kan påverka som de gör och att de kan tjäna så mycket pengar. En del av dem blir ju som kändisar. Bra tips är däremot alltid välkommet men det upplever jag som en helt annan sak. Misstänker att det är en generationsfråga helt enkelt.
    Elly Griffiths böcker tycker jag är jättebra och har läst samtliga så även jag kan rekommendera dem.
    Krom borde man kanske testa för visst kan det suga i godistarmen...

    Önskar en fin midsommarhelg!

    Kram

    Önskar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har nästan abstinens efter Ruth och Nelson idag. Men får vänta tills på måndag!
      Krom funkar... detvär konstigt att en liten tablett kan påverka godissugen så. Detsamma!

      Radera
  2. Jag har aldrig fattat hur det funkar att vara influencer. Men det verkar vara lättförtjänta pengar.
    Det hörs som otroligt bra hudprodukter. Blir också väldigt torr om framförallt benen och som du säger så vill man inte de ska vara vitfnasiga.
    Krom vet jag att jag åt för länge sedan. Det är nog dags att börja igen. Jag kan inte leva utan godis just nu. Helt sjukt egentligen.
    Det låter som att ni får en trevlig midsommarafton!
    Lördagen den 6 ska vi till Hagön på kalas. Om det inte ösregnar, då har de kanske det hemma istället.
    Glad midsommar! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att vi är i stugan då... Så tar jag cykeln till Hagön och säger hej!
      Ja, de där tvålarna är fantastiska. Pengar att spara på att slippa använda hudkräm!

      Radera
  3. Sista bilden är en absolut höjdare! Vilken naturfotograf du är!
    Vad gäller influencers så håller jag helt med dig. Skulle inte ens drömma om att köpa nåt som en så kallad kändis rekommenderar. Däremot har det hänt att jag köpt saker på rekommendation av mina kära bloggläsare.
    Krimserien är given. Älskar ju deckare. Hade jag disciplin, så hade jag absolut följt ditt yogatips, men jag saknar totalt disciplin, tyvärr.
    Hårdtvål använder jag bara för handtvätt. Men tack för tipset med ansiktstvålen. Och är man lite fåfäng, vilket jag också är så...
    "Sötsug-borttagningsmedlet" klarar jag mig utan. Är nästan aldrig sugen på sötsaker om vi inte pratar jordgubbar och bigarråer (utan socker).
    Stort tack för ett trevligt inlägg.
    Gissar att man måste vara medlem/prenumerant av Borås Tidning för att läsa din krönika. Men du kan ju alltid kopiera den och publicera den på din blogg. Det vore kul att läsa vad du har skrivit:-)

    SvaraRadera
  4. Avundas alla utan sötsug. Men som sagt, krom funkar. Liksom hårdtvål. Vilket jag aldrig trodde mig använda. Har ju inte gjort det på decennier. Men den är så MJUK!
    Ska publicera min krönika. Kan ju faktiskt schemalägga den tills I morgon. Den ligger ju datorn!! Ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Sådana här tips från bloggvänner är ju guld värda - människor man litar på och som har testat något som har fungerat bra.
    De där böckerna låter också intressanta, det ringer en liten klocka av igenkänning. Undrar om jag kan ha läst någon av dem eller kanske har jag sett något liknande på tv.
    Förresten postural träning har jag också utövat, när vi bodde i Borås. Minns den som givande.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hamnade ju på en fantastisk plats i Vårgårda, tack vare tips från er ! Borde återvända till alla blåklockorna. Collagen har jag testat, tack vare dej. Kan ha gjort ryggen bättre... Ha en fin midsommar!

      Radera
  6. Superbra krönika! Heja dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Du skriver lika bra Du! Vad än Tage Bengtsson tyckte!

      Radera
  7. Influencers följer jag inte över huvud taget och förstår inte deras storhet. Men tips från kära bloggvänner, det gillas skarpt! Stort tack för att du delar med dig.

    Kram och en riktigt fin midsommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så. Dina fröer börjar skicka små blad nu. Spännande

      Radera
  8. Engelska serier är ofta bra, jag gillar filmatisering. Tråkigt med ryggen, skippa strykning och försök komma på ergonomisk städställning, bra höjd på,verktygen…

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och gör lite postural yoga. Funkar! Stryker inte mycket!

      Radera
  9. Ja, dessa med "influensa" blir jag så trött på. Få av mänskligheten bör inte konsumera mer än det som redan görs. Bedrövligt att tjäna en massa pengar på detta. Hur vore det med ett mer "riktigt" jobb. Att tipsa om något är ju en helt annan sak. Gjorde det också en del när jag bloggade. Inte minst om olika tips till promenader och annat i Stockholm. Eller tips om resor. (Utan samarbeten) Fint med dina tips. Tyvärr hjälpte inte denna yoga mig och ryggen. Har testat, men roligt att den fungerar för dig. Min rygg är alltför skadad. Men jag får god hjälp av en personlig fysioterapeut ett par gånger i veckan och gruppträning en gång i veckan. Och i övrigt hemuppgifter.
    Vad gäller sötsug är det obefintligt men för många kan det säkert vara bra med lite hjälp här.
    Tvålen blev jag nyfiken på- Så även boken.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där! Något tips som kan vara till nytta.
      Posturalbyoga är bra för mej. Bara sp dumt att jag hoppar över det, de dagar jag inte har ont. Borde ju göra det regelbundet och inte bara som lindring.
      Så gott att slippa sötsug..Kram

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas