fredag 8 april 2016

Hastigt helg


Oj, vad det gick snabbt tills dess det blev helg!
Kom på, då jag tog på mig "mysbyxor" efter dagens promenad, att sådana har jag inte haft på mig på hela veckan.
Någon promenad har det heller inte blivit i veckan, ingen  längre iallafall. Idag gick vi runt Mods.... och jag hade kameran i fickan. Vid  det gala soldattorpet fick den bli lite luftad.


Veckan som gått, har varit en vecka utan den minsta lilla kaffetår.
Eftersom jag haft en massa halsbränna och "långt uppe i magen"-svid under en period.... ( sådana perioder kommer då och då, tror att många har det, magen är en känslig en) under några veckor, så tänkte jag kolla hur det skulle bli utan kaffe.... och det blev otroligt bra. Knappt något ont i magen alls! Så det har fått bli te, tre-fyra gånger per dag i stället. Går lika bra.
Jag är ju ingen sådan där som är beroende av något.... eller kanske socker då.... men i övrigt, så kan jag både ha och mista de beroendeframkallande grejerna. Rökte ju under många år.... mest för att det gjorde att man kunde "gå undan" en stund... eller kunde vara med det "häftiga" folket.
Det var inte svårt att sluta....


Tål nog inte tårta heller,
Tog en ordentlig bit sådan idag, då kollegorna glufsat i sig sina bitar i går. Vi blev nämligen bjudna på tårta, alla vi kommunalt anställda, för vi hållit budget så  bra under 2015. Hållit och hållit.... från oktober var det köpstopp.... ca 40 % av de pengar jag har att köpa böcker till skolbiblioteket för, de brann inne,
Tårtbiten orsakade ordentlig "uppkördhet". Kommer ganska ofta, men det var ett tag sedan nu.
Får låta bli feta gräddsaker också. Säkert inte så svårt. Tur att jag tål choklad!


Fyra dagar fullt upp.... både i skolan och utanför den. Fast egentligen handlar det om skola hela tiden. Mitt enda liv... min stora trygghetszon..... Känns faktiskt lite så.... är helt ok egentligen. Så har jag det... så behöver inte du ha det... eller tänka.


I onsdags var det skola till klockan 20 drygt. Alla kommunalt anställda var tvingade att gå på "integrationsteater" i vår bygdegård i Gs.
Alla kommunalt anställda fick dessutom en ordentlig bit "kärleksmums" till fikat.
Rena sötchocken från kommunal sida, denna vecka.

Har ni tänkt på hur ordet  chock förekommer i helt absurda sammanhang. En sötchock.... och så visar man en bild på en unge eller en djurunge. En nakenchock.... någon visar magen.  En chockartad upplevelse.... någon blev lite förvånad.
Mycket irriterande användning av starkt ord!


Intregrationsteater.... tja, det var väl trevligt. Man drog på munnen någon gång.... men någon speciell "aha-chock" gav det inte.  Kanske vi kunde använt tiden bättre till att jobba med något i vårt arbetslag ... eller övergripande i området.

Men nu var det som det var, och t.o.m vi lärare fick "betalt" för tre och en halv timme utöver normal arbetstid. Nu har jag nästan 20 timmar på mitt övertidskonto..... det hör inte till vanligheterna att det kan bli så i  vårt jobb. Vi förväntas att göra det mesta inom vår veckoarbetstid på 45,5 timmar.

Om livet vill oss väl, så ska jag vara ledig en vecka i september. Har bokat en vandringsresa till Dolomiterna. Då behöver jag inte ta ledigt med 1,4 gånger den beräknade dagslönen en hel vecka, utan kan ta lite komptid också.


Igår var jag på föreläsning i Ulricehamn hela dagen.
Alla förstelärare samt en del skolledare från fem kommuner, var samlade till föreläsning. Det var två män från Linköping som höll i det hela.
Roligt att träffa folk från andra platser, roligt med en bra föreläsning. ( Den icke sociala då, hur kan hon tycka att det är kul att möta nya människor? Jo, därför att hon är fullständigt trygg ( ja, med ett undantag då) i skolans värld.... helknäppt!)


Fick med oss lite matnyttigt från dagen:

 • Meningsfullheten i det vi gör är synnerligen viktigt och avgörande för goda resultat
 • När något händer, fundera inte bara på "Vad ska vi göra nu då?", utan fråga er vad som var orsaken till det som hände, vad man kan ta för lärdom av det hela.... och sedan.... vad kan man göra? Applicerbart för alla, i såväl privatliv som i yrkesliv.
 • Ett tankesätt för framgång i det man vill göra ¤ Vision  ¤ Förhållningssätt ¤ Struktur ¤ Beteendeförändring  ¤ Goda händelser....  Ja denna, behöver man diskutera och testa, för att förstå...
 • "Att jämföra sig med andra, det är det lättaste sättet att bli olycklig"  Inte konstigt att jag känner mig mindre glad ibland..... SLUTA, sluta, jämföra. Ibland blir man förstås glad åt jämförelser också... men oftast tvärtom!
En bra föreläsning var det, förhoppningsvis får jag möjlighet att dela med mig till mina kollegor så småningom!Nationella prov i matte har det varit för våra sexor i vecka. Proven ska ju rättas centralt, och jag kan av en anledning inte vara med på rättningen. Men jag har snabbkollat på mina nio elevers prov, och är så stolt över dem. Superbra resultat, har jag fått det till.... tror inte att "samrättandet" i veckan som kommer, ska kunna visa på något annat. Tänker att det delvis har att göra med alla mattesamtal vi hade under förra året, då vi gick mattelyftet varje vecka ( under mycket pust och stön). Året mattelyft har gått på halvtid, och varit inriktat mot IKT... och inte bara gällande matte, utan gällande alla ämnen. Har inte varit lika bra.
Men på måndag åker vi till Borås och Mediapoolen för programmeringskurs. Det ska bli kul! Har testat lite av Schratch... tror att programmering är något som kommer att tilltala eleverna....samtidigt är det verkligen "inne" att jobba med programmering för tillfället. Kanske det snart blir ett eget skolämne, eller iallafall en del av matte och/eller teknikämnet.

Träning i grupp har jag hunnit med tre gånger per vecka, under de två senaste veckorna. När man tränar så blir man bättre, det är tydligt. Gäller förstås på ALLT!

Har inte använt ordet tant en enda gång om mig i detta inlägg. Anledningen är denna sanning. Ska nog försöka låta bli såväl kaffe, tårta som tant-ordet. Nu gäller det att fånga helgen på bästa sätt... den lär sannolikt rusa iväg ganska så hastigt den med.


2 kommentarer:

 1. Ja, den här veckan gick fort även om jag inte satt min fot i skolan. Jag har ju ett annat "jobb" nu - att bli frisk. Har fått lite rapporter från skolan och tänkte på sexorna när de skrev nationellt prov i matte. Du hinner med så mycket på en vecka. Det är inte konstigt att den går fort. Här blir det inte lika mycket gjort, men jag blir piggare och piggare och orkar lite mer för varje dag. Det känns riktigt bra.

  Jag har inget emot att kalla mig tant. För mig har tant mest varit ett positivt ord och inget nedsättande. Det handlar nog mycket om hur vi använder det. Alla ord kan vara nedsättande om de uttrycks på ett sådant sätt till och med sötchock. Det är svårt att hitta ett annat ord för oss som passerat tjejstadiet och kvinna är så allmänt. Hellre tant än kärring.

  Ha en fin och förhoppningsvis solig helg!

  SvaraRadera
 2. Magen är en besvärlig del av kroppen för många av oss. Huu... känsligare än ett spädbarn. Hoppas du får må bra i fortsättningen. TAck för många fina bilder och kul med föreläsningen. Var rädd om dig!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas