lördag 12 augusti 2017

Sommarn


Ja, det var väl sommaren det!?
Gick både snabbt och långsamt! Känns som om veckorna rusar i väg, men känns ändå ganska längesedan som jag och Mia upplevde vackra Omberg, sedan Konrad smakade sill på midsommarafton, sedan vi besökte Pia och Björn i en gungande båt och därefter var på visfestival....

Tycker inte att jag hunnit med så mycket denna sommar...men ändå så har det inte varit så många hela dagar här hemma.


En konstig vädersommar har det varit. Temperaturen har legat runt 20 grader i stort sett varje dag. Jag tror inte att det har varit över 25 grader en enda dag här hos oss. Några dagar med varmt högtrycksväder brukar det ju vara, men de dagarna har uteblivit i år. Kanske de kommer innan sensommaren är över?
Regnat har det gjort, men inga stora mängder, och framförallt inga skyfall. Åskan har jag hört någon enstaka gång på långt håll.
Gräset har vuxit... och nästa år får det nog bli en robotgräsklippare.... även om man också kan se en timmes harvande med en tung gräsklippare som en bra träningstimme.....


Så egentligen har det väl varit en ganska så bra sommar. Vädermässigt har den väl passat vår familj utmärkt... "gamlingar" (  ja iallafall halvgamla... även om den ena halvgamlingen gärna skulle sett en högtrycksvärmevecka ... eller åtminstone en halv...), gravida ( ja bara en då..), babisar ( även om han inte är någon liten baby längre)... och hästfolk....
Tjugo grader är en temperatur då man mår bra!


Så mycket cykling har det inte blivit i sommar, det har det varit lite för svalt för. Högtrycksvärme, det är cykelväder för mig. Men promenader har det blivit dagligdags, om det inte varit gräsklippning som fått utgöra motionen.
Denna tanten har nog läst ungefär lika många böcker som hon brukar på sommaren. Sofie Sarenbrant har blivit en favorit, Anne Holt har alltid varit en sådan liksom Mons Kallentoft. De ljuvliga böckerna om det lilla bageriet på stranden, ( Jenny Colgan) har varit motpol till deckarna....bland andra. Veckan som gick innehöll frissa, tandkoll, besök i Ulås, besök i Malmö ( med utflykt till Tirups örtagård, där bilderna är tagna), en dag i Halmstad ( en halvtimme på en solig strand med tillhörande bad fick vi till), trädgårdsfix och idag, storstädning av huset.

På måndag börjar skolan igen. En hel vecka med förberedelsetid. En halvdags föreläsning... några timmars "uppstarts-roligheter". Det känns som mycket tid att fylla, för lärarinnan, som startat mängder med läsår med två dagars planering. Visst finns det en del att göra i starten, men det allra mesta i vårt jobb, det måste ske löpande under terminen.

Dags för dagens promenad. De ska inte bli så lång.... ryggen gillar inte att städa.... och det ogillandet känns av även under promenaden.  Tur att ryggen slutar sura när den får sova en natt!

1 kommentar:

  1. Så härligt det låter! Litet trevligheter, ja, egentligen ganska mycket. Omväxling, utomhusväder osv... även om inte "ditt" högtryck kommit. Mig gör det inget, tycker vi haft en underbar sommar. Behagligt utomhusväder så gott som varje dag...

    Men som sagt, sommaren är inte slut än, även om augustikvällarna mörknar alltför tidigt, enligt mig. Tror vi tycker litet olika även där... Ändå trivs vi gott tillsammans!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas