onsdag 2 oktober 2024

Höstvandring

Vill bara spara några bilder från gårdagens vandring.... eller om det nu var promenad.... Gick, det gjorde vi iaf. En dryg halvmil. Inte långt, jag vet, men det tar ändå en stund, då man går en del på spång.

Vår bil behövde byta dörr. Igen. Samma dörr som byttes i april. Höger bakdörr. I vintras, så var det maken som kom lite fel på en trång parkeringsinfart i Göteborg. För några veckor sedan, så var det en bekant som backade på bilen, då den var parkerad.

Att byta dörr, det tar flera dagar. Lackering tar nog mest tid. Så maken lämnade in bilen på Toyota-firman i Värnamo på morgonen. En hyrbil var beställd. Den största kostanden för den gick på "påbackarens" försäkring.  Vi träffades sedan på Store Mosses östra parkering, för ta en promenad där, innan lunch och hämtning av skolkillarna kl. 13.  

Lite blåsigt var det. Men men vackert. Höstvackert. Gick den välbekanta slingan ut till Svartgölen, och drack förmiddagskaffet där. Tog sedan rundan kring de östra rocknarna. En del gående på spång. Det känns i både ben och rygg. Speciellt om det är smala spångar, för då spänner man sig . Åtminstone gör jag det... tror ju att jag ska falla ner i det blöta om jag inte är stenskräpt.

Ut till Svartgölen är det närmare två km rullstolsvänlig väg. Varav 500 meter på den breda spången. Där känner jag mig säker.  

En fin promenad/vandring blev det. Trots att det  var lite blåsigt och kallt vid Svartgölen.

Min bil, vår egen ägandes extrabil, vanen, fick stå kvar på parkeringen tills vi körde hemåt igen. Jag hade med barnstolarna, så vi kunde köra killarna i hyrbilen. 

 Mörkret hade precis fallit när vi kom tillbaka till östra parkeringen. Jag hade nästan förväntat mig ett polisuppbåd för eftersök på mossen. En övergiven bil! Kunde någon ha villat bort sig... eller fallit ner från spången? Eller ramlat ner i den djupa sjön???? En ensam bil, på en ödslig parkering, det skulle kunna påkalla polisnärvaro. Eller???

Mina fantasier!

Tomt på parkeringen, bara en vit van. Den fick maken köra hem. Jag tog den lilla Toyotan, en Yaris. Trevlig att köra, absolut, men något för liten, för två storvuxna människor.

Här kommer bilderna jag ville spara...


Gott i solen vid  denna lilla göl. En bänk fanns att slå sig ner på. Ett flygplan syntes i den blå skyn. Kollade på Flygradar-appen. Ett plan som kom från Shanghai och skulle till Amsterdam. En resa på elva timmar. Undrar vad det var för några fanns där uppe på 10000 meters höjd.....



Svartgölen är en ganska stor sjö. Här kan man bada. Påstås det. Omklädningshytt finns!  Jag skulle inte kunna ta mig upp ur det djupa vattnet, som dessutom saknar fast botten. 


Tranan har tillkommit, sedan senaste besöket.  Ser nästan naturlig ut vid första påseendet. Och ser mycket ensam ut. "Kompisarna" har gett sig i väg söderut!

Den breda vägen!