lördag 25 februari 2012

Vårvädret visar verkligheten


 Vintern har ett försonade drag. Det är nästan alltid dunkelt och mörkt. Man ser inte hur det verkligen ser ut. Men idag kom vårsolen, och då blev verkligheten en smutsig realitet.
Vad kan det bli med tre katter i huset? Kattpälsavfall på stolar och mattor - OCH på gardiner, lampskärmar samt flygande i solstrålespotlight, i fria luften.
Så det var inget att be för, idag var det bara att sätta igång att städa. Nu tycker jag inte att det är en speciellt tråkig sysselsättning - speciellt när man hjälps åt och C-E står för dsammsugande och mattskak.
Fast det var inte utan att jag funderade på alla tre katternas existensberättingande när jag verkligen såg vilka pälshögar som fanns lite här och var.
Tre katter är väl på gränsen till en för mycket, fast å andra sidan så smutsar två katter också ner. Vem som skulle bort ... JA, två har vi ju själva valt, så dem vill vi ju ha. Den tredje har valt oss - han kom vandrade och stannade hos oss en sensommardag för så där åtta-nio år sedan. Och även om han inte har samma underhållningsvärde som de häftiga ungkatterna som fyller två år vid midsommartid, så kan man ju inte visa honom på porten efter alla år.
Och nu har vi rent hus.... eller nästan iaf .... de lätta kattpälspartiklarna finns fortfarande kvar i luften, om än i mindre omfattning, det kunde jag konstatera efter slutförd städning.


 Känns bra att vara energifylld efter en hel skolvecka. Städade, hängde UT tvätt, fixade lunch.... och sedan var det läge att ta en promenad i det vårlika därute. Herr domherre firade våren genom att besöka C-Es fågelrestaurang.

 Härligt att höra fågelläten igen. Domherren är ju en ganska lågmäld individ och var mer intresserad av mat än att sjunga in våren. Talgoxarna däremot, de tog en stunds paus från matbordet och sjöng så det stod härliga till.
Vårvädret visade tydligt att ev sommarboende talgoxar, blåmesar eller flugsnappare behöver ny bostad... eller ordentlig renovering. C-E har redan ombesörjt ett antal nybyggen.... inköpta på Fyndlagret.


Var ute på lite roligheter igår. Tillsammans med Johanna var jag på Scandinavium och kollade hästhoppning - Göteborgs hästshow.  Har ju under många, många år av och till varit med - under förra seklet båda döttrarna- under senare år relativt närboende Johanna-  och tittat på duktiga hästar och ryttare på Göteborgs årligen återkommande hästshow.
Tycker att besöket på Scandinavium är jätteroligt, MEN kan absolut klara mig utan den långa mässvandringen, som liksom hör till. Hästägardottern däremot, tycks uppskatta mässbesöket lika mycket som själva showen....och varje år så tycks både hon och Tindra behöva lite ridkläder, täcken, schabrak, vojlockar eller andra ridtillbehör.....

Roligt med mor och dottergrej  - så jag står ut även med mässbesöket... i år lyckades jag ta mig ut lite i friska luften, genom att bära tungt otympligt hästtäcke till bilen... parkerad dryga femhundra meter från mässan.
Massor av folk i farten, när vi kom till Göteborg vid halv fyratiden, så var alla parkeringshus runt Scandinavium fulla ... som tur är såg Johanna ett hål på en liten parkeringsplats. Betalade gärna dyr parkering för den lilla rutan.


 Glad att den dumma ryggen håller riktigt bra. Oftast. När det var städdags i höstas, så gjorde det så ont att jag var gråtfärdig när jag hållit på en stund. Nu klarade jag t.o.m promenad i normal takt efter städningen.
Idog träning - kanske yoga - har nog gjort sitt till.
Har dessutom köpt en hälsoväst, som hjälper mig att sträcka lite bättre på ryggen. Skulle jag behövt för många år sedan. Bra att ha när man går ut på promenad .... eller när man sitter på en stol/ i en fåtölj. Man kan inte misshandla den gamla kroppen med vilken konstig ihopsjunken ställning som helst, man tvingas att sträcka på sig. Den gör gott för ryggen, absolut!


Hängde ut två maskiner tvätt idag. En del var torrt när jag plockade in kläder och lakan för en stund sedan. Allt var mer än halvtorrt och förde med sig en frisk doft  till tvättrummet där det blir sluttork.
Små snödroppshuvuden tittar försiktigt upp och undrar om det redan är vår.
Idag kändes det absolut som det var så.... men både jag och snödropparna vet... det kommer att bli bakslag. Men mot ljus och värme går det, det kan ingen ta ifrån oss.

3 kommentarer:

 1. Så härligt med vårtecken! Vajande tvätt i vårsolen är ett gott vårtecken som doftar gott. Små snödroppar som håller på att sträcka sig upp från jordens mylla är verkligen ett härligt vårtecken!

  SvaraRadera
 2. Visst har det varit en härlig vårdag. Den där hälsovästen lät spännande. Har fått tillbaka lite ryggont som jag sluppit under många år. Fast hos mig sitter det mest neråt höften. Ha en fin söndag och en bra kommande arbetsvecka!

  SvaraRadera
 3. Hej på dej, nu är jag här... funderade i det längsta vad jag skulle tänkas skriva hos dig. Men nu skriver jag helt enkelt så att du vet att jag har varit här :-)

  Ja, det är en avslöjande tid... skitiga fönster och håren från egentligen oss alla i familjen. Man ska ju inte skylla ifrån sig. Lösa hår kunde man ju varit förutan men inte skulle man velat vara utan någon. Nystädat är härligt så länge det varar och doften av tvätt som har hängt ute så frisk.

  Idag var det jobbedag igen. Kände mig utvilad inför start men föll ihop som ett korthus på eftermiddagen ;-)

  Kram till dig denna måndagskväll!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas