lördag 3 november 2012

Långledigt

Ja, det känns faktiskt som att vi varit lediga länge. För trots att jag klagade på avsaknad av lov i början av veckan,  så är det helt annorlunda att jobba utan elever. Inte alls lika tröttande.... Så det känns som om ledigheten varat länge....trots att det bara blev tre dagars långledigt.

Tänkte uppdatera den offentliga dagboken en smula....

Tog tåget från Hestra till Värnamo i torsdags morse. Avresa 7.43, ankomst 8.13. SJ skötte sig perfekt.
Kul att åka tåg någon gång ibland, och ett absolut smidigt sätt att ta sig fram, när tåget är i tid.
Johanna, som i samband med att hon byter jobb, har en del semester att ta ut, använde två av dessa dagar till att ta med sin gamla mor på en liten minisemester.

Minisemestern började för moderns del med en halv mil till fots, under det att Tindrahästen motionerades av ryttare Johanna.

Snabbt klädombyte, uppfräschning, fika och sedan två timmars bilresa till Malmö.


 Parkerade utanför Karins och Hampus hus och upptäckte att i trakterna kring Drottningtorget, så höll man just på att dekorera med ljus och inför jul. Tyckte att den annorlunda granen på Drottningtorget var rätt häftig.
Falafelrulle på Falafel nr 1 blev det till lunch. Gott!
Fika, med kaffe från Honduras på Kaffehuset, hann vi också med innan vi träffade Karin, som slutade sitt jobb lite tidigare än vanligt denna torsdag, då mor och syster var på besök.


Lite shoppat blev det när man nu befann sig i storstaden. Därefter en trevlig kväll hos Karin och Hampus, en kväll som ägnades åt spel, prat och åt att äta thaimat.


Sa hejdå och tack till Karin utanför hennes jobb, strax före nio i går morse.
En dryg timmes geocacheletande hann vi med, spingo80 och jag. Letade på sex ställen, fann tre cacher, bl.a. denna vid cykelparkeringen nära Centralstationen, en cache som jag försökt hitta vid två tidigare tillfällen.

Nä, stadscaching är inget kul.... få se om det funkar att hitta nå´t i London nästa helg... har kollat och det ska finnas lätta gömmor nära hotellet vi ska bo på, söder om Hyde Park...Nostalgi blev det, då vi stannade till två timmar i Lund. Tänk, där har man fortfarande  gamla hederliga parkeringsmätare. En minut var det kvar på tiden, då vi kom tillbaka till bilen.


På två timmar hann vi passera igenom en stor del av centrala Lund, besöka te-affären, godisaffären, baguettestället... Johanna köpte julklappar i Lilla Boden, vi åt pastalunch i Saluhallen.... ... och avsluta med äpplemarängbakelse på konditoriet vid Mårtenstorget. Lund var sig likt, det hade inte hänt mycket på de sex och ett halvt år som gått sedan Johanna lämnade sin studieort. Till och med personalen i flera av butikerna var de samma. Känns skönt att det finns saker som består i denna snabb-förändringstid som råder.

Jag tycker mycket om både Malmö och Lund.
Säkerligen beroende på att döttrarna bott/ bor där. Två timmar efter utgången parkeringstid var vi tillbaka i vackra Hjälshammar.


 Johanna och Tindra dressyrtränade, medan jag gick promenad längs sjön och upp i byn.
Även tåget som avgick från Värnamo kl 17. 53 höll tiden och glad - efter två roliga dagar - och lite trött, steg jag av i Hestra kl 18.22.
Svart Peugeot väntade och tog mig hem till en soffsittarkväll framför TVn. Så var det helg på riktigt, och denna röda dag inleddes med affärsbesök på ICA i Tranemo, under det att C-E jobbade... det är ju bokslutstid.
Körde vägen över Limmared och letade upp sex cachegömmor...inte speciellt kreativa, men jag fick iallafall lära mig att det varit en brandövningsplats i Rosenlund, att gardinfabriken legat i det lilla samhället ... och att det numera finns en tatuerare i den gamla fabrikens bottenvåning. Var också uppe vid den nya fina fotbollsplanen utanför Limmared.

Efter snabblunch ville C-E ut på långpromenad i skogen.
Ställde bilen vi Karlas och gick sedan en runda på ca 6 km.


 Såg att Trafikverket avverkat en hel del utmed järnvägen och att skogsägare också gjort ordentliga avverkningar. Vilket gör att landskapet förändras en hel del.


Den gamla skrothögen, som förhoppningsvis ska tas om hand någon gång, har legat på samma plats i snart tio år. Underst ligger vår gamla oljepanna.....

Mycket har hunnits med under veckan... och ytterligare en ledig dag är det i morgon. Förhoppningsvis tar Elfsborg hem SM-guld i morrn. Lite surt att inte ha vågat köpa biljetter.... "för det är inte kul att gå på finalmatch om det inte är chans på guld".... så därför tog biljetterna slut....Hoppas att Canal Plus  ( C more) visar Elfsborgsmatchen....

Sen är det två fyradagarsveckor för min del..... fredag och måndag är lediglagda för Londonresan.

Fullt upp alltså, och det är väl härligt att kunna ha det så, så länge man orkar.


1 kommentar:

  1. Härlig ledighet! Har njutit av mitt lov även om jag jobbade en dag uppdelat på två halvdagar. Men igår blev det en heldag på FAD i Hjällbo. Idag får jag vila upp mig och imorgon är det studiedag. Ha en bra kortvecka och en trevlig resa till London!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas