söndag 23 augusti 2015

Strandsommarslut?

Det fick bli en tur till Halmstad även denna helg. Vädret har ju varit helt otroligt strandinbjudande.


Efter att ha förmiddagsfikat  vid stugan ( igår, lördag) åkte vi till vår strands antonym, den västra stranden.
Där går prins Bertils stig och där finns det en rad geocacher. Vi hade ett antal gömmor som vi ännu inte letat upp utmed stigen... efter gårdagens svettiga promenad på så har vi åtta färre.


Antonymstranden är ganska olik vår strand.... en hel del sten,  bara badvänligt bitvis.
Fåglar av olika slag hade inmutat sina egna små stenrevir... Häftig syn.


Det är inte så långt mellan de båda Halmstadsstränderna, den östra, där borta bakom de höga byggnaderna, och den västra. Men en rejäl omväg att ta sig - genom stan


Slaget vid Hastings, det har de flesta lite hum om vad det var. Vikingar ( från Danmark) invaderade Storbritannien. Slaget vid Nissan, ja, det handlade om ungefär samma sak.Här var det norrmännen som fick ge sig för de sjövilda danskarna. Sverige fanns en bra bit bort... eller egentligen inte alls.


Vädret har varit somrigt, ja riktigt högsomrigt. Naturen har börjat få höstfärger. Många björkar är nära avlövning.  Svårt att få ihop med sommarkänslan.


En pir fann vi där utefter stegen, mellan Örnäsudden och Grötvik....


Gul lav- ägglav, vägglav, annan lav? -  har det med saltvattenpåverkan att göra tro?
Fin, tyckte jag och tog en bild.


Tyckte att hunden med det unga paret var så häftig, så papparazzade lite.
Tatueringar? Är det snyggt? Ja, en liten en. Tycker tant.


Vass och snårvindor gillar den lite mera grönskande natur som finns nära den västra stranden. En hel del alskog, mycket tallar och björkar växer nära stranden. Västra stranden inbjuder till lite mera skuggmöjligheter, om man jämför med vår östra strand.... där finns det knappast några träd kvar. Beror nog på att all mark bebyggts av små lustiga sommarhus.


Sista gömman för dagen fanns vid denna plats, en radiofyr som dygnet runt sänder ut en och samma signal för att leda flygtrafiken rätt, i sin färd mot Halmstadflygfältets landningsbana.

Bra att röra sig lite innan det blev strandläge, bad, bokläsnig, kinamat, mjukglass... alldeles för stor... vitt vin... Peter Wahlbeck-standup vid Timmerstugan... och den goa mjuka sängen i stugan.


Även söndagen bjöd på en förmiddag på stranden... såväl promenad som sol och bad.
Kändes lite vemodigt att lämna stranden vid lunchtid.... sannolikt är denna bild årets strandsäsongsslutscen.  Hoppas att  man kan komma tillbaka några gånger i höst.... och att det blir en ny sommar om så där nio månader.

3 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att veta att idag är det exakt bara fyra månader till julafton. :) Gissa om jag gillade ditt inlägg? Det är många tankar och minnen som studsar i mitt huvud när jag njuter av dina fina bilder. Jag tänkte också igår att det kanske var sista gången jag hade kortbyxor och kunde njuta av just den temperaturen vid havet. Ofta blir det fint även i september, men på ett annat sätt. Klarare luft. Vackrare färger. Det är bara att gilla läget. Hoppas du får några till fina hösthelger i de trakterna. Kram från o-tatuerade Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de mest somriga kläderna åker in i garderoben efter hand som de kommer ur tvätten. Sorgligt men så är det. Ja Halmstad är fint. Många som flyttar ner till sina stugor permanent. Skulle också kunna tänka mig det om jag får bli glad pensionär....bara det att vi måste riva gammalt och bygga nytt för att kunna bo över vintern. Ha det gott!

   Radera
 2. En härlig avslutning, om det nu är avslutning på strandliv, bad etc. Vid vår lilla sjö badade vi också och nog känns det lite vemodigt. Men hösten är också fin och man kan ju alltid ta med sig en fika ner till stranden även om badkläder inte är aktuellt. Vi behöver sådana här goa minnen när vintern kommer. Även jag är o-tatuerad och önskar dig Allt gott!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas