måndag 3 augusti 2015

Ögonhöljd, ögonböj, ögonfröjd


Ja, det var en pärs.
En sådan som man behöver ibland, för att uppskatta att man till så stor del är frisk och kan göra det mesta som man vlll.

Vaknade på sennatten till lördag av att vänster öga börjar storgråta. Och skavde en del....
Trodde väl att det skulle gå över, så jag gick upp och packade för både bad och finare restaurangbesök i Halmstad.

Men det blev inget av något, det blev en tant som dolde sig bakom både solglasögon och långt neddragen keps.C-E tyckte att jag såg ut som en diva.... men jag kände mig inte som en sådan.


Ögat rann och skavde och värkte och svullande och tålde inte ljus. Låg i ett nedsläckt sovrum i den gamla stugan i Hd och tyckte synd om mig själv... och om C-E, som fick vara sköterska åt tanten som inte klarade att hämta sitt eget vin ens.

Söndagen var lika eländig. Doktor Martin kom och inspekterade ögat och rådde mig att söka upp en vårdcentral så fort det blev måndag.Ögonhöljd - eller diva-look-alike-  tog jag mig igenom söndagen....emellanåt lite bättre, emellanåt riktigt eländigt. Gick t.o.m en kortpromenad till stranden och fick mer ont i ögat  av allt reflekterande ljus där nere vid havet. 
Var hemma  i Grimsås vid 18-tiden. Det blev 12 timmar i sängen, i mörklagt sovrum. Ringde till vårdcentralen när den öppnade 7.30. Fick komma nästan ögonböj. Bra, för C-E var ju tvungen att köra mig....och han skulle ju tillbaka till jobbet sitt idag....

Läkaren undrade om jag städat.... ser jag ut som en som inte gör sånt så ofta... så stämmer det rätt så bra...

Två timmar efter det att jag ringt vårdcentralen var jag hemma igen, med en antibakteriell salva, som C-E klickade in i onda ögat innan han åkte till Nexans.

Någon timma senare var ögat nästan bra.


Ingen keps behövdes, men jag behöll ett par extra solglasögon utanpå de vanliga glasögonen.

Energi hade ackumulerats under två dagar i stillhet.

Trädgården fick sig en välbehövlig makeover....lite trädgårdsbär behövde plockas.... köksmattan behövde rengöras nu när det var torkmöjligheter...En barn/ungdomsbok hanns med i solstolen.....

Ja, dagen gick som bara den, kom på mig att under gräsklippandet fundera över i vilket öga jag egentligen hade ont....


Dagen har ju varit helt underbar, jag har kunnat njuta av den... och C-E ville gärna njuta lite av den tidiga sommarkvällen, efter det att han kommit hem.- Vi kan väl cykla ut till orkidémossen och kolla hur där ser ut, föreslog jag. Där borde vara fullt med myrliljor.
Det var det... den ögonfröjd som den helt myrliljeöversållade mossen bjöd på, den går inte att återge på bild, man kan bara låta vackerheten anas.


Tänkte,  att det med stor sannolikhet bara är vi som njuter av detta vackra.
Den stora mossen ligger en bit från allfarvägen, det är ett fåtal som känner till de ovanliga mossnycklarna som blommar där i juni och jag tror att det är ännu färre som vet hur en myrliljeöversällad mosse ser ut.
Ljungen är sen i år, men både den och klockljungen kunde avnjutas på hårdmarken.

Tänk så mycket vackerhet som folk går miste om... alla de som håller sig till stan... eller på knökfulla havsbadstränder....

Nu vill jag ju ha lite av både stad och hav... men vår vilda natur, den slår allt...Blev lite mer fröjdad i dag: En geocachare hade gått vår runda, och rapporterade att koordinaterna var bra och att han tyckte att den var lagom svår. Blir så glad av positiv respons. Fick ett annat mail från ett gäng geocachare i Jönköping, som tänkte gå rundan i morrn...De tyckte att det var ambitiöst att lägga ut en 15-burksrunda... Var bara kul tyckte nog både C-E och jag.... men det är så roligt med positiv respons, speciellt som man känner sig som B-lagare, när man sett hur "proffsen" gör sina gömmor.Det blev en härlig dag, och visst fick den en extra glans, då man känt sig så eländig i några dagar...
Glad och tacksam... jo, man behöver allt lite småkrämpor som känns ordentligt, för att bli påmind om hur bra man har det!

2 kommentarer:

  1. Hoppas ditt öga känns bättre nu. Det behövs ju två friska ögon för det mesta. Fantastiska bilder från mossen. Den ville jag gärna se. Hur hittar man dit? Lycka till eventsplaneringen!

    SvaraRadera
  2. Att ha inflammation eller liknande i ögonen är jobbigt. Hoppas du är helt bra nu och kan använda dina ögon utan problem. Tror jag måste söka mig till en mosse för att se hur den ser ut så här års. Det finns mycke att upptäcka. HA det så gott!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas