lördag 19 september 2015

Full fart!


Jovisst är det så... dagarna bara flyger fram.Man tror att man är i kapp tiden... men det är bara en chimär, tiden springer ifrån en .... undrar om man någonsin kommer i kapp...? Kan man komma förbi tiden.... kanske.... känns som jag varit med om det under några jobbiga perioder av livet...  då man väntar på att tiden ska komma i kapp,att allt ska återgå till normalitet.
Knepigt, det där....
Och framförallt är det knepigt, att det faktiskt är positivt att tiden ligger före och jag ligger efter....


Det är samtalstid för oss skolfolk i dessa tider. Har lite svårt att använda begreppet utveckligssamtal, för jag är inte helt säker på att samtal pedagog/elev/förälder alltid leder till så mycket utveckling.
Men de är trevliga, de här samtalen.
Tiden stjäl de också utav... men det har jag ju betalt för.... även om betalningen är rätt så dålig.Lärarlöner hör ju inte till de allra högsta.... men jobbet är kul!


Var i Borås igår. Provade ut mina nya glasögon... gamla hederliga stålbågade/tunnbågade. Gillar dem verkligen.  Träffade för första gången i mitt liv en kvinnlig optiker. Har ju träffat en del optiker, då jag haft glasögon sedan 1965..
Är väl knepigt att optiker varit ett sådant mansdominerat yrke? Det är ju ett jobb som absolut inte tungt.. Jag gick naturvetenskaplig linje en gång i tiden, och hade haft möjlighet att söka optikerutbildning. Den fanns inte på min tankekarta!

Optikertjejen/kvinnan konstaterade att tantens närsynthet förbättrats något på gamla dar! Lite knepigt att något blir bättre när man tycker att man blir gammal och dålig.... Fast det där är en modifierad sanning... det är mer som har förbättrats från sämsta läge... den dumma ryggen t.ex. Den är helt ok numera...Träning är bra för tanter!


Var på bio, när vi ändå var i storstan. "Så och på jorden"... Pollackfilmen.
Kaj Pollack är en knepig typ. En gång för många,många år sedan, i en tid när skolan var statlig, lönen var rättvis och man hade råd med riktiga föreläsare på studiedagar, då höll Kaj Pollck i en studiedag i Tranemo. Vad jag kommer ihåg av denna föreläsning, det var hur negativ mannen var till allting och hur negativ han var till sin egen situation.

Flera år senare skrev mannen livscoachande böcker... och sedan gör han filmer, som till viss del är svarta i sin framtoning, men som bär på ett positivt budskap.
TRO PÅ DIG SJÄLV, LÅT INTE ANDRA TRYCKA NER DEJ!Det var kretsloppsdagar i Borås. Hela stora torget var fullt av stånd med "gammal skit".
Ok,ok... jag tycker återvinning är bra... men inte vad som helst. Det får ju vara lite kvalitét i det man ska sälja vidare... "Gammal skit" har jag svårt för. Sedan finns det massor av jättebra saker som man kan återanvända... sådant som man kan köpa på Erikshjälpen, Återbruket mm. Det jag såg i gårdagens salustånd var av betydligt sämre kvalité.
Tänker också på de industrier som tillverkar nytt... hur går det med dem när vi ska använda återvunnet... ? Tror kanske att det gäller att bli entreprenör i återvinningsindustrin framgent. Spännande! Nytt av gammalt... den tanken gillar jag....


Bilen stod parkerad på vanliga stället i Borås, i närheten av Gustav Adolfkyrkan och Bäckänggymnasiet.
Det är en ordentlig uppförsbacke till parkeringen, från stadskärnan. Man blir lite smått andtruten, om man försöker upprätthålla lite fart i backen.
Konstaterade att jag måste haft ganska bra kondition, som dagligen gick i dessa backar under tre skolår, en gång för länge sedan. Från järnvägsstationen eller busstorget, upp till Bäckäng.
Jag fick nämligen inte så bra kondition på gympalektionerna, för jag var sällan där.
Hade den ena åkomman efter den andra ( alla lindriga), mens varannan vecka ( inte)... försökte på alla sätt komma ifrån gympalektionerna, och i stället tillbringa dessa i skolans rökrum. ( Lungorna fick väl träna, fast på olika sätt)
Fick 2.a i gympabetyg... fattar inte att jag kunde få så högt betyg! Fattade heller inte att den enda utbildning där ett gympabetyg som sänkte medelbetyget räknades, det var lärarutbildningen!


Hade f.ö tvåa i slöjd också. På grundskolan. Trea i bild.... Nä, någon praktiker var jag aldrig under min skoltid. Avskydde  gympa, slöjd, bild.

Har som vuxen tränat regelbundet och gör det fortfande som gammal, tjock tant.
Har som vuxen sytt en hel del kläder, många gardiner, virkat en del, stickat mängder.
Har som vuxen målat en del, framförallt i olja.

Man kan tycka saker är roliga, när man får göra det på sitt eget sätt.
Tror att skolans undervisning i idrott, slöjd och bild är betydligt bättre idag. Ett aber bara, man ska skriftligen reflektera över allt man gör... För att få A i gympa måste du vara en jäkel på att uttrycka dej skriftligt ( eller ev. muntligt).  Lite knepigt, tycker tanten.


På gymnasiet hade vi en kvinna som gympalärare. Vet inte vad hon hette, men vi kallade henne Jolanta. En knubbig kvinna i min nuvarande ålder, som höll gympalektioner iklädd snäv kjol och långärmad stickad jumper. Inte så konstigt att gympan inte lockade...

De kvinnliga gymnasielärarna var illa ansatta på min tid... där fanns Nöff-nöff och Tjocka.- Britta.. men inte en enda manlig lärare med öknamn. Knepigt! Undrar om det fortfarande är så? Tror inte det!

 Dagen har delvis ägnats åt husstädning. Vet inte är det begav sig senast. Längesedan är det iaf.
Kändes som om huset log mot oss, då det var såpskurat och väldoftande.
Är bra att inte städa så ofta, för då njuter man verkligen av det, då det blir gjort.

Tog lite kaffe mellan damning och skurning.. ( C-E sköter dammsuganet)... och tittade lite närmare på vårt 36 år gamla furukök. Tycker att det duger bra ännu. Knepigt, tycker jag, med alla som byter ut sina kök, trots att de inte är så åldersstigna..... Är väl egentligen bättre att behålla det som funkar än att hålla på med återvinning... Fast båda sakerna är BRA!
Hos oss behåller vi vårt (ej SÅ gamla, ej SÅ slitna) kök!


Drog till skogs för att kolla så att allt var ok med de tidigt utlagda geocacherna som ska publiceras nästa vecka.
Bra att jag gjorde... en hade fallit ner från sin upphöjda plats... en annan hittade jag inte... behöver ersättas.
Det droppar in anmälningar då och då till vårt event. Inte för att det är så många som anmält sig, men de som som kommer, det är garanterat trevligt folk. Tror att det blir några ytterligare trevliga geocachare som anmäler sig under veckan som kommer...Vår senast publicerade runda "Hallåsen" har en del rundvandrare. Flera av dem skriver trevliga loggar... några enstaka cachare skriver otroligt trevliga loggar och lägger in bilder.... medan några bara skriver tftc ( Thanks för the cache).. eller lika illa.... skriver samma logg från första tills sista gömman.

Vi är olika... får acceptera det... och glädjas åt att många, även proffscachare, uppskattar vår runda i skogarna bakom Hallåsen.


Bilderna är tagna på dagens skogsrunda.
Hösten är SÅ fin!
Var framme vid Moghultsskogens enda lilla sjö... Rävdalssjön...man är inte där så ofta...men idag var det läge för närvaro.
Gillar sjönärhet.... tycker att vårt hus ligger på ett riktigt skitställe....fast just nu är det fint på baksidan av huset... med alla blommande växter.... men någon sjö finns inte i sikte...bara ett igenvuxet dike.


I morgon är det tänkt med en tur till Hjälshammar... har nog inte av varit där sedan i juli.. så det kan vara dags.
På måndag  är det kurs i ett hjälpmedel i engelska, på tisdag fyra samtal á 30 minuter, på onsdag långkonferens... det lär vara full fart även under veckan som kommer. Och tänk, jag är så glad att få hänga med!

3 kommentarer:

  1. Vackra bilder! Ser fram emot att se själv på lördag. Det kommer nog lite fler will attend-loggar under veckan. En del brukar anmäla sig sent. Det kanske kommer några oanmälda också. Men det är kul att det kommer trevligt folk från när och fjärran. Imorgon ska jag ha mina sista samtal för den här terminen. Det är gott att ha klarat av dem även om det är trevligt att träffa eleverna och deras föräldrar. Idag tar jag det bara lugnt och laddar. Ha en bra vecka! Vi ses på lördag!

    SvaraRadera
  2. Jag sitter här och njuter av dina bilder samtidigt som jag läser hela din personliga text. Man kan inte säga precis att de två sakerna är gifta med varandra. :) Vilken buse du var. Gympa som var det roligaste ämnet. Vad tyckte du om uppföljaren? Jag vill gärna se filmen trots att den fick lägsta betyg i en recension i min tidning. Själv analyserade jag hans film "Barnens ö" när jag gick på Fritidspedagoglinjen. Festligt med optikerkönen. Själv har jag bara träffat en manlig genom mina glasögonår. Han var jättetrevlig. Annars har det bara fullt av kvinnor på de fyra ställen jag hunnit med. Bra att du är bättre i ryggen. Du verkar hålla igång med vettiga aktiviteter som håller igång kroppsfunktionerna. Jag håller med om att tiden rusar allt fortare ju äldre man blir. Måndagskram Bosse

    SvaraRadera
  3. Nu har jag räknat optiker och kommit fram till att det nog blir lika. Två kvinnliga och två kanske tre mannliga men han Pollack träffade jag på en utbildning då när han skrev coachande böcker och minns honom som skojfrisk människa som menade allvar. Hur iallsin dar kan två människor minnas samma människa så helt olika? HAr en bok av honom som jag nog får ta fram och titta i lite. Var många år sedan nu. Hans film måste jag gå och se även om den fått kritik. Vill bilda mig en egen uppfattning och tyckte väldigt mycke om den första. Tack för alla vackra bilder!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas