söndag 6 september 2015

Septembersöndag


Tänkte ett tag; Nu gör jag blogg-uppehåll en månad.
Har ju ändå inget att skriva. Eller????
Sen tänkte jag på att om jag får hänga med i denna världen ytterligare några år, så kommer jag att sakna en hel månads tillbakablickar, och det är ju lite dumt.

Så lite kort ( vilket jag borde skriva alltid.... märker att det är ganska så jobbigt att läsa de långa inläggen, när jag själv kollar vad jag gjorde vid en viss tidpunkt i förgången tid.) om veckan som gick:


C-E gick i pension. Den förste september, 62 år och tre och en halv månad gammal, plockade han med sig sina grejer hem från det kontor på Nexans ( IKO Kabel) som han hållit till på sedan han tog studenten på ekonomisk linje 1972.  Ett och ett halvt år innan han gjorde det ödesdigra misstaget att gå på nyårsfest i Nittorps idrottshall och träffa denna tanten ( som då också var en ungdom på 20. ) : )Måste säga att jag tycker att det är sorgligt att han är pensionär. Tycker att det är så definitivt.... den tredje fasen (och sista) av livet är inledd. Ungdom - arbetsliv-pensionärsliv....
Hoppas att han kan hitta på något meningsfullt att fylla sina dagar med....


I skolan har vi gjort klart vattentemat, vilket var uppmärksammat i flera tidningar.
Känns lite så där, att exhibitionera sig i medierna, men vet att såväl vår samarbetspartner Navet som kommunens ledning, gillar att vi talar om vad vi gör i skolan. Tänker på kollegorna, de tycker nog att jag är förskräcklig i mina kontakter med media. Men jag vill bara tala om att skolan kan vara jättebra! Inte alls visa upp mig själv!

Avslutningen av vattentemat, det gjorde vi i fredags. Eleverna i åk 4-5-6 byggde båtar i grupper om 2-3 elever. På eftermiddagen gick vi till den breda bäcken bakom hyreshusen och sjösatte flytetygen. De allra flesta hade gjort fina konstruktioner.
Förhoppningsvis har alla eleverna fått med sig någon liten kunskap, någon liten utvecklad förmåga.... om inte annat förmågan att kunna samarbeta.... och förmågan till kreativt tänkande. Två riktigt viktiga framtidsförmågor


Sex geocachegömmor hittade vi på fredagseftermiddagen, pensionären och jag.
Det fanns några ganska nypublicerade vid Isabergs stugby. Det passade bra att ta en eftermiddagspromenad i den fina omgivningen och sedan äta pizza i stugbyns högklassiga restaurang.


Träning för tant blev det tisdag och torsdag.
Funktionella träningen i Dalstorp började i tisdags. Den kändes! Jättebra tantträning.
Spinmix i torsdags.  Både spinning och styrketräning inom en timmes tid Bra, för då blir (den ganska tråkiga spinningen) inte så långvarig. Torsdagsgympan kändes också efteråt.

Samtidigt så är det faktiskt så, att det är bara när jag tränat ordentligt som jag mår riktigt bra....


Fick bli en resa till Borås  i går.
Lämnade tillbaka det jag lånat på Navet.
Gick in i en av alla optiska butiker ( den jag tidigare använt mig av) för jag är lite sugen på nya glasögon. Sådana där med tunna bågar som man hade när man var yngre.
Hittade "drömbågarna" men var ju tvungen att beställa tid för undersökning av de gamla ( numera friska - tror jag) ögonen. Så det får bli om ett par veckor. Bågarna är beställda, det är de viktiga.Köpte höstblommor att ersätta de gamla utblommade med. Gillar Blomsterlandet. den butikskedjan skulle jag gärna vilja äga.....

När vi kom hem utbröt det stora regnet... så det blev ganska mycket sockstickat ... och ett-ögas-kollat på när Ryssland besegrade vårt svenska fotbollslandslag.
Helt OK, kan man inte göra mål, så har man inget i EM att göra.


Har inte lyckats undgå allt flyktingelände som avhandlats i medierna under veckan.
Känner mig väldigt neutral i frågan. Visst ska vi öppna vårt land för flyktingar, MEN vi måste tänka ett steg till, de ska ha ett drägligt boende, och de ska kunna få ett jobb.

Önskar att världens ledare kunde gå samman och utrota de destruktiva krafter som gör att folk inte kan/vill stanna kvar i sina hemländer.

Önskar att alla vi rika i västvärlden skulle beskattas lite extra, och det efter förmåga, och tvingas vara med och ekonomiskt stödja uppbyggandet av en framtid för dem som flytt till våra länder.

Klädkassar ger jag inte så mycket för, vad det gäller flyktingfrågan....

Är jag en usel och kall människa för att jag  tänker så...???


Föräldramöte och Infomentor träff var det också  veckan.
Utveckling av interaktiv webbplats är inte bara av godo... tvärtom!


Ögontrösten blommar fortfarande. Det finns ganska många blommor kvar på öppna skogsplatser.
Bra, för i veckan som kommer är det växter som gäller för fyrorna.

Har no i fyran.....och alla teoretiska ämnen i min egen 5-6a. Vet inte om jag är klasslärare eller ämneslärare... eller kanske både ock. Vill nog helst bara vara det ena... eller andra.


Lade ut de sista gömmorna inför det event som ska bli om nästan tre veckor.
Får göra lite reklam på FB för eventet. Är jättenöjd med det vi fått till. Johanna och Martin har dessutom några riktigt grymma gömmor.

Funderar på om geocaching-trenden är på nedåtgående....ganska tyst på loggningsfronten vad det gäller de geocacher som jag redan har. Eller också orkar man inte ge sig ut och promenera på lite längre rundor. Kan kanske vara så...Det är så vackert i skogen så här års. Skulle kunna tänka mig att bo i en liten stuga, här vid kanten av Lövö-mossen under några månader. Förutsatt att jag hade en bil på parkeringen en knapp kilometer bort och att jag kunde åka hem och fräscha upp mig, åtminstone varannandagligen.

Har nog fått med det mesta denna septembersöndag. Förhoppningsvis så blir det något skrivet, åtminstone varje vecka under hösten.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att STT hade gjort en jättefin artikel om vår skola. Jag är glad att det var just den tidningen jag tog på kommunhuset i torsdagseftermiddag efter min Stratsys-kurs. Jag får ju inte tidningen i vanliga fall längre... Jag håller med dig i flyktingfrågan. Det är jättebra att vi tar emot folk som har det svårt, men det blir lite dumt när det knappt finns jobb till våra ungdomar. De kanske ska få jobb i första hand och sen kan man hjälpa annat folk. Det är ju samma sak med lägenheter. Om flyktingarna får dem så tar de ju också slut så småningom. Det är svårt det där, tycker jag. I sociala medier har folk åsikter vitt och brett och det blir lite för mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner lite så att den här frågan- som ju blev så accentuerad av fotot på den drunknade pojken- blivit lie v gemene mans dåliga samvete. Jag har inget dåligt flyktingsamvete.... men jag är heller inte SD-anhängare. Bara åskådare på avstånd.

   Radera
 2. Kan aldrig tänka mig att du är varken kall eller usel. Dina åsikter stämmer nog rätt bra överens med mina egna. Frågan är STOR, svår och för mig fullständigt obegriplig. Förväntade mig liksom du att världens ledare skulle kunna gå in och åtminstone göra ad de kan men vad jag förstår står de rätt flata. ? Mycket prat och mycket lite verkstad? Vore rätt skönt bosätta sig där vid mosskanten som du säger och smita från allt tjat ett tag.
  Jag hoppas liksom du att din pensionär ska hitta något att pyssla med och tänk vilken service han hinner ge dig. :) Ha det nu så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria. Känner mig faktiskt i kylan.... förstår att det finns folk som inte gillar att jag tycker som jag tycker. Och ändp tycker jag inte så mycket. Skönt med någon att inte tycka så mycket ihop med. Ha rn fin helg.

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas