fredag 20 november 2015

Frostfredag


För första gången i höst tog jag på en jacka på eftermiddagens promenad. Fleecetröja har räckt för att hålla värmen, hela långa hösten.Trots jackan, så kändes det lite kylslaget. Konstig känsla.

Kom hem medan ännu ljuset fanns. Kunde njuta lite av åsynen av den höstfina trädgården. Kändes riktigt konstigt att se annat än mörker. Och bra.

Luciasångerna sitter redan bra. Känns inte alls konstigt, för så brukar det vara.Konstigt att pianoklinket sitter kvar i fingrarna, trots att jag nästan aldrig klinkar på pianot emellan en luciaträning och en annan. Blir långt emellan från den 13 dec till i början av november. Sen blir det lite tätare.

Inser att det är första advent redan nästa söndag. Kommer inte att hinna göra advenstfint förrän på lördag. 62-årsfyllarveckan är helt inbokad. Inte alls konstig företeelse. Ganska mycket som det brukar vara.

Medierna innehåller terrorhot, terrorvarningar och terroristinfångninginformation. Känns märkligt, men det visar att de som vill skrämma har lyckats. Terroristhoten känns en bra bit ifrån vårt lilla samhälle, Känns gott att mina elever känner sig trygga och lugna.


Var på Glasets hus i Skapande skola-sammanhang igår. Temat var: Vad är ni elever oroliga för vad det gäller jordens framtid? Klimatförändringarna och atmosfärpåverkningar oroar mest.
Illa är det, men det känns ändå så gott att de inte låtit sig terroristskrämmas.

Vill inte snö, mörker och kyla, men förstår att den tiden måstes igenom IGEN, för att ljuset och värmen ska komma tillbaka.
Bit ihop denna frostfredag och se framåt!
I morgon tänkte vi oss till Halmstad och Wapnö julmarknad. Har tänkt flera år... nu ska det bli av- Plus lite stadstur och strandpromenad.
I väntan på sovdags får det bli På spåret och torgvantsstickning.

Önskar alla en god helg!
1 kommentar:

  1. Det har varit lite kallare nu men än har ingen snö fallit hos oss. Vi får väl se imorgon hur det blir. Det låter spännande med julmarknad på Wapnö.
    Äntligen är det På spåret igen. Då bänkar vi oss framför TV:n.
    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas