söndag 21 februari 2016

Färdigfrossat
Nu är det slut med sportlovsfrosseriet!
Känns så här i efterhand, som om det blev lite väl mycket.
Festveckan avslutades med mer rinnande kalorier än kalorier i fastform.
Det finns massor av gott öl. Beska droppar i spetsiga glas, klarar jag mig gott utan.


Det blev en resa söderut även detta sportlov.  Inga 400 mil,som det blivit under de senaste februariloven, bara knappa 30.
Parkerade bilen i Malmö och tog sedan tåget över bron, för att kolla hur långt våren kommit i Köpenhamn. Den hade kommit en bit längre än hos oss på västsidan av sydsvenska höglandet.... men inte tillräckligt långt för var njutbar.


Kul att ha med Helena och Roger, tyckte vi.

Smörrebröden vid Nyhavn var helt otroligt delikata.
Nystekt fiskfile med räkor på, rostbiff med röror, lök och dansk majonnäs...

Promenaden från centralstation längs Ströget, till Nyhavn, och tillbaka, tog en liten stund.


 Helena, som är te-nörd, hade kollat upp en tehandel, som hon gärna ville besöka.
Det var många som hade samma tanke. Det blev nog en halvtimme i kö, innan hon kunde få sina inköp gjorda.
Härligt doft därinne i den anrika lilla butiken, nya dofter kom och gick hela tiden, under det att flinka expediter vägde upp olika slags te och fyllde på påsar.


Att resa från Malmö till Köpenhamn tog en halvtimme. Att ta sig tillbaka tog dryga timmen.
Tåget mot Sverige stannade på Kastrup. Där fick man byta tåg och byta spår. Tiotalet reflexvästklädda poliser kollade våra leg.

Gott och väl, tyckte jag, nu skulle vi väl snart komma tillbaka till Malmö.
Inte då. I Hyllie var det stopp igen, och där  kom poliser in i tågvagnarna och vi fick visa leg igen.
Vad kunde ha hänt på vår resa över vattnet? Fattade absolut inget.

En del nypåstigna kom till där vid Emporiaköpcentret, och alla hade förstås inte leg med. De hade inte varit över gränsen.
- Varför har ni inte leg med, undrade polisen, i inte alls vänlig ton.
. Vi gick ju på här!
- Jasså, ja då så... då behöver ni inte visa leg!

Hallå där! Kolla igenom tåget innan ni släpper på de  nya passagerarna. Och jag fattar absolut inte vitsen med dubbla gränskontroller!Trötta kom vi tillbaka till hotellet. Karin mötte upp där, för hennes gamla far och mor, faster och farbror orkade inte ge sig ut på Malmös gator, efter Köpenhamnsäventyret.

Nu gick det bra att såväl äta som dricka lite gott på hotellet, och sedan var det rätt så gott att krypa ner mellan manglade lakan.


Lördagen bjöd på ett riktigt ruskväder med regn och blåst.
Vi hade bestämt oss för att sakta vandra genom Malmö stadskärna, till Karins fina lägenhet, alldeles vid Folkets park.Några stopp längs vägen blev det allt, det dyraste i Gudrun Sjödéns-butiken.


Karin bjöd på falafelrulle ( alternativt kebabrulle) från falafelstället på andra sidan gatan.
Klart man måste äta falafelrulle i Malmö... det hör bara till!  Och är gott.

Vintergäck och snödroppar blommade för fullt i huslängans gemensamma trädgård. Blöta om fötterna blev de denna februarilördag.


Det var redan på jullovet, då Karin besökte barndomsbyn några dagar, som vi beställde biljetter till "Sällskapsresan", numera musikal, som spelas på Nöjesteatern i  Folkets park, 2-300 meter från dotterns malmöhem.
Jättekul att se Lasse Åbergs första sällskapsresefilm, omgjord till en lättillgänglig musikal.
Jag är ju teater/musikal/filmnörd, så jag sitter med ett stort fånigt leende i ansiktet under hela föreställningen. Bra för de normalt nedåtpekande ansiktsdragen att få sig ett lyft!


Sven Melander spelade samma roll som i filmen, Berra. Stefan Ljungqvist spelade hans kompis Robban. Gillar Stefan Ljungqvist härligt djupa basröst! Stig-Helmer spelades av östgöten Anders "Ankan" Johansson. Det gjorde han bra, och sjöng faktiskt riktigt hyfsat.

Ja, det var en superbra föreställning.


Dags för nytt frosseri... ja, det blir gärna så, för mat och dryck serveras i riklig mängd och till relativt billigt pris i vår sydligaste storstad.
Efter kvällsmåltiden på restaurang Möllan, och tack och hej då till dottern, så var det gott att ta promenaden tillbaka till hotellet, bakom centralstationen.

Efter god hotellfrukost  denna söndag, så bar det hem igen, genom ett ganska så vårlikt Skåne.
5-6 grader visade termometern och solen lyste helt ogenerat efter gårdagens och nattens regnväder.

Snön mötte vi först på Hallandsåsen och sedan igen i backarna efter  Olofström.

Tog en sväng med snösvängen härhemma. Det var betydligt mindresnö än jag hadeförväntat mig, bara några centimeter.

Katterna hämtades hem från weekendvistet i Hjälshammar. Till min stora glädje insåg jag att det numera är ljust till halv sex på kvällen. Ljuset kommer tillbaka med stormsteg!

I morgon är vardagen tillbaka igen... ganska så gott.... på detta veckovisa levnadssättet kan man inte fortsätta....men det är rätt gott att göra vecka 7 till frossarvecka... det kan man ju göra även om man befinner sig någorlunda på hemmaplan.

2 kommentarer:

  1. Verkar som att du (ni) haft ett superfint sportlov! Så mycket sportat blev det kanske inte, men ni får skylla på frånvaro av snö! ;-) Köpenhamn... ja, det var längesedan jag besökte den metropolen! Säkert sisådär 10 år sedan, misstänker jag.

    SvaraRadera
  2. Härligt att möta våren. Snart kommer den hit också. Mitt sportlov blev lite längre. Lite feber och halsont har hållit mig hemma, men imorgon ska jag tillbaka till jobbet. Fått andra värktabletter också men tveksam om de hjälper. Ha en fortsatt bra vecka. Vi kanske ses på Skottdagseventet på måndag i Smålandsstenar?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas