söndag 28 februari 2016

VårvittringVisst är det en ganska härlig tid, denna tid, då det varken är vår eller vinter.
Ja, vinter är det förstås meteorologiskt sett, men ändå inte. Utom på natten och morgonen, för då är det mesta fruset och kallt.
Men när solen stiger på himlen, så börjar det frusna att övergå i små rännilar av vatten....fåglarna börjar ta ton och  solen värmer riktigt gott.

Kollade på SMHIs app, då jag nu vittrat vår, och då tänkte undersöka om den är på väg.
Tyvärr, vi får nöja oss med föraningar och vänta ännu ett tag. Till helgen utlovas snö igen, rejält med snö.

Men den som väntar på något så härligt som vår och sommar, den kan vänta lite än. Det är helt ok för mig att ljuset är tillbaka och att jag vet att den snö som kommer, den  kommer inte att ligga  kvar så länge.


Ett par timmar av denna förmiddag, ägnades åt geocaching.
Bra att komma ut lite och få nya vyer och fototillfällen.

Stalledrängsuppdrag skulle utföras. Ett enkelt sådant, medan husbönderna ( nä. så kan det väl inte heta... men det låter ganska så bra )....förlustade sig i Malmös allra äldsta kvarter.
Ett uppdrag som sträckte sig  från sen lördagseftermiddag till söndagslunchtid.

Hann med promenad i vackra Hjälshammar på solig lördags sena eftermiddag, införskaffandet av 10 stycken sushi-bitar från Värnamos bästa restaurang, samt avnjutande av melodifestivalsuttagningen, omgång fyra. Avnjuta och avnjuta... nja... men jag tycker det är kul att kolla - om jag inte har något annat för mig.
Anser att rätt låtar gick vidare, att Mollys låt kan vinna alltihopa.
Kanske lite för lik Euphoria... fast i mitt tycke mycket bättre. Ja hör vä till de fåtal europeer som inte var /är så förtjust i Loreen-låten. Eller kanske det är henne jag inte gillar... för det gör jag inte.... och då vet man inte riktigt vad som är hönan eller ägget.

Synd bara att  hårdrockarna ( fast det var väl inte så mycket till hårdrock... men lite rockigt ändå) inte kunde komma före det falsksjungande småtöserna med olika hårfärg. SÅ löjligt med hjärterösts-app. Den är ju för barn!


Det var Inga som lockade ut oss att leta några burkar.
Hon lägger ut ( har hon iallafall lovat) en myst i månaden i trakten av Kärda, väster om Värnamo. När vi letade upp januarimysten så var det fortfarande en hel del snö. Nu var det nästan barmark, men lite småskitigt på de delvis tinade grusvägarna.

Lade in fyra geocachekoordinater i gpsen.  De som fanns nära Ingas mystställe.
Här, vid Lararp, träffade vi på en flock hjortar. De fick en faslig fart på de spinkiga benen, då de fick syn på oss.

C-E fick syn på en gammal plastburk, dessutom... och det var ju precis en sådan vi letade efter.Vilken tur!


För att komma till Ingas myst fick vi passera en stubbåker och sedan leta upp en stubbe i en fortfarande vilande bokskog.

Hörde på Skavlan i fredags, att växter kan prata med varann. Undrar om de här bokarna var så vakna att de uppmärksammade en tant och en farbror som, lätt andfått, lufsade fram genom löven. Vad sa de till varann? Kommenterar växter ålder, klädsel, utseende? Eller skakar de bara på grenarna och undrar vad människorna håller på med, då de gömmer plastiga saker för varann, ofta i rester av träd som de tidigare dödat......Ytterligare två ställen fick besök, denna vårvittrande dag.
Den ena var en av alla de sjöar, som mannen med multi-sjö-alias visar för oss tokar.
Tänk vad fint här kommer att vara till våren/sommaren!
Synd att vi nu redan funnit vad vi sökte på detta ställe. Tur att det finns tusentals små fina sjöar att upptäcka... vi lär nog hitta andra vackra sommarplatser.


Under veckan som gick, så var det två dagar med rättning av nationella prov ( svenska) och två olika tillfällen med genomgång av möjligheter med Smartboard.

Gnällde ordentligt då vi fick veta att vi skulle få Smartboards till tre av skolans klassrum. Vi hade en sådan tidigare, och nu skulle storsatsning ske.
Vi önskade datorer/lärplattor till eleverna för samma summa pengar... men det gick inte... det är två olika konton som styr. ( Kommunalt ekonomitänk är nog det dummaste som finns...iallafall enligt mej, som inte kan ett dugg om ekonomi, och då kan tycka så i brist på bättre vetande...)

För några veckor sedan så monterades en intelligent jätteskärm upp i mitt klassrum. Och då gäller det att lära sig använda den. Jag gör mitt bästa... och lär mig efter hand.


Nationella prov kan visst vara bra, de ger en fingervisning om var ens elever befinner sig.
MEN de får inte vara grund för jämförande statistik, och helst skulle de rättas centralt, av en objektiv robot.
För visst är det så att man tänker olika då man rättar berättelser, även om man har anvisningar att gå efter... och uppenbart är att det är väldigt lätt att det blir fel/olikheter i rättandet av svårtolkade svar.
Nä, nationella prov får inte tillmätas allt för stor betydelse.


Medierna är fyllda av trettio år gammalt mord.
Personligen så anser jag att mordet på Palme var det största katastrof som drabbat vårt land, att vårt land blivit mycket kallare efter det att han försvann från den politiska arenan. 
Trots att jag är/var Palmediggare, så tycker jag att denna mordutredning skulle lagt på is för tjugo år sedan. Helt sjukt att folk fortfarande aktivt jobbar med den. Gjorde en Grej of the day om Palmemordet, och kunde då informera mig om att utredningen så här långt kostat Sverige bortåt en miljard kronor.
Dags att skyndsamt avsluta utredningen och politiskt jobba för ett varmare Sverige, där skillnaden mellan de som har det gott och de som har det mindre gott blir utjämnad.Min bästa bild på länge, tog jag idag. Funderar på om jag ska använda den som inspiration till skrivuppgift för mina elever i veckan som kommer....

3 kommentarer:

 1. Bestorpasjön är en riktig pärla. Allra bästa tiden att åka dit är när vitsipporna blommar. Vi har åkt dit med fikakorgen nästan varje år vid den tiden.
  Hoppas ni får ordentlig utbildning och tid att lära er använda era smarta tavlor. Vi fick två på skolan för rätt många år sedan men ingen använder dem idag. Jag hade gärna gjort det men de sitter i fel salar för mig.
  Skönt att solen kommit fram. Det blir genast lite mera vår i luften. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Ni är flitiga geocachare... Nu som först har jag börjat fundera på att det snart är dags att försöka fånga en burk igen... Eller åtminstone logga den! Det är så mycket annat som känns roligare nu för tiden. Kanske återvänder burkletarlusten när solen, grönskan på allvar är igång igen.

  Vackra bilder, du är en duktig fotograf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är ingen burkletare av större format heller. Men ibland är de kul. PÅhäng, nörderi, det får det inte bli. De ska vara kul!

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas