söndag 15 oktober 2017

Skillnad


Visst är det skillnad på att tillbringa en helg i Ulås, jämfört med att tillbringa helgen hemma.
Tiden går så otroligt fort när man får spendera dagarna med ett ständigt leende charmtroll.
Hade plockat med mig såväl dator som bok, tidning och stickning för de två barnvaktsdagarna hos Konrad.
Inget blev använt! Det var ju mycket roligare att umgås med den tjattrande, ständigt i rörelse lille killen.
Skillnad mot när vi åkte till Hjälshammar för att vara hästvaktare. Då hann man både sticka, läsa .... och åka på geocache-eftersök.
Inget att stå efter, jämfört en helg med Konrad!


Sådan skillnad det är för föräldrar att åka iväg från sina barn, jämfört med förr i tiden.
Hela tiden möjlighet till uppkoppling, bilder och videos skickades med ojämna mellanrum, till lite Konradsaknande mamma och pappa.
Annat var det när man var tvungen att söka upp en telefonkiosk för att kolla att allt var bra där hemma.....


Skillnad är det också på både babykläder och på blöjor, jämfört med när Konrads mamma och moster var små. Då fanns det inga smarta bodies, med knäppning i grenen. Suverän babyklädsutveckling, tycker jag. Liksom "allt i ett "-blöjorna, som knappt känns blöta, fast de är "välkissade".   Undrar vad som kommer härnäst.... känns som om man nått tilll idealet, vad det gäller babykläder/ blöjor...


Höstfärger inramade den numera välbekanta sjövyn, på  lagom promenadavstånd från Konrads hus.
Skillnad mot de övriga årstidernas vyer, ja, nu har vi faktiskt sett dem alla. Skulle tro att det var december första gången som Johanna tog med oss genom gårdens ägor, ner till Hindsen.


Bokskogen liknar inte något annan skog.  Här finns fortfarande mycket löv kvar,  även om det börjar gulna även här.
Det var  galet gult i naturen idag.... om ett par veckor, så står alla träden kala. Känns ändå som om det är en ganska lång höst i år, jämfört med många andra höstar.... Kanske är det bara en känsla...


Det är skillnad på kostall och kostall. För detta kan man väl knappast kalla ladugård? Det var ett förskräckligt råmande av skilda stämmor, under det att vi passerade på dagens långpromenad i härliga höstvädret.

Läste i veckan att  kompaktkamerans tid är ute. Därför tog jag med den snart tio år gamla systemkameran under helgen, Visst är det skillnad på bilderna man tar med den.... jämfört med de välanvända mindre kamerorna....

1 kommentar:

  1. Enda nackdelen med systemkamerorna är tyngden! Jag har tre olika objektiv med mig, men idag tar jag endast med mig ett. För tungt och framförallt vill jag ha superkoll på allt. Turister med ryggsäckar och dylikt är intressanta för ficktjuvar. Dem vill jag inte gynna... Har aldrig blivit utsatt och vill inte bli det heller. Garanterad är ingen, men att göra vad man kan att förhindra det är viktigt, tycker jag.

    Ha en barnbarnshelg ibland är kanon, tycker jag. Kul verkar ni ha haft!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas