söndag 18 februari 2018

Sportlov


Det fanns tider då vi åkte till fjällen på sportlovet. Det var ett antal år sedan.
Under senare år så blev det  resor till lite varmare klimat under sportlovet.

För nio år sedan skrev jag mitt första blogginlägg när vi hade sportlov. Detta efter att ha blivit inspirerad av en kollega, som jag träffade på en kurs i Amsterdam.

Tiderna förändras.

Bloggen försöker jag hålla vid liv. För fotonas och för min egen skull. Intresset från andra, det har svalnat... och jag förstår det..... mina inlägg har inte så stort allmänintresse.


Bloggen lär sannolikt ligga kvar för evigt. Det är länkat till ett konto, som inte kommer att försvinna, även om jag försvinner. Kul för barnbarnen att kolla på framgent, kanske.
För nu är det de som gäller, när det är lov.
Roligare lov kan man inte ha!Är så glad och tacksam för att vi fick de barnbarn vi fick.... alltså just dem. Superhäftiga ungar!

I tisdags var det en heldag med denne ljuvlige lille pojke.
 Ingen baby längre!
Nu kan han gå! Nu kan han säga många ord. Känner igen sin gamla mormor. Kan leka med sina grejer. Förstår så mycket!I torsdags packade vi väskan för att resa söderut för några dagar.
Mot lite vårväder.

Stannade till i Halmstad, kollade in den gamla stugan och tog en kort, men uppfriskande promenad på den ständigt utvidgande stranden.

Ingen snö! Underbart!


Målet för resan söderut, det var Malmö.
Oj, vad Ava hade vuxit på de sex veckor sedan vi träffade henne senast.
En stor baby, en tjej som växlar snabbt mellan glada leenden, "småprat" och bestämdhet.
En tjej som vet vad hon vill, det är tydligt.


Julklappen skulle levereras på sportlovet, det var planerat.
En flerrättersmiddag på en restaurang som Karin och Marcus valt ut. Eller mest Marcus, han kan restaurangbranschen.


Kvarteret Åkern hette restaurangen.  Tio minuters promenad från familjen Larsson-Ödegårdens lägenhet.  Det är en absolut fördel med att bo i en större stad, det där med närheten till allt.
Malmö levererar dessutom alltid väldigt bra och prisvärd mat. så även denna gång.


Fyra rätter bestod menyn av. Purjolök i färskost, mums.... ännu bättre var rostad blomkål i sesamsås.... och lamm med morötter i god sås, oj, gott.
Efterrätten bestod av en nötbotten i lemoncurd, täckt med en klick grädde och rostade nötter.
Det tillhörande vinpaketet, det var en fröjd att dricka. Intressant - och gott- att få smaka på fyra olika goda viner.

Ser fram emot nästa års julklapp till den lilla familjen.Det får bli en repris.... för det är roligt, lärorikt och framförallt GOTT att äta "lite finare" ibland.


Våren hade kommit till Malmö... ja, iallafall om man ser det till vårblommandet.
Torsdagen var blåsig och kall, på natten kom det lite snö.


Snö smälte bort snabbt och efter den kom solen. Vinden försvann och det var två riktigt sköna dagar, fredag och lördag. Två dagar då mössan fick stanna i väskan!


Naturligtvis "hängde" vi med Ava en bra stund varje dag.
Hon hade lite svårt att slappna av och få sin välbehövliga sömn, när gamla mormor och morfar tog så mycket av hennes uppmärksamhet.
En promenad med barnvagnen är sömniggörande och sövande.
I fredags tog Karin oss till ett område, som delvis var helt nytt för oss.

Det känns som man kan centrala Malmö ganska bra efter alla år som Karin bott där, så det var extra roligt att ta se ett par nya områden.


Tid för semlefika och lite shopping, tog vi oss, på fredageftermiddagen.
Aktivitetsklockan summerade ca 17000 steg - på hårt underlag.Tanten var trött och hade ordentligt ont i ryggen, och somnade stenhårt ... efter två glas vin och två värktabletter.... klockan 9 på fredagskvällen.

Vi bodde på ett  jättebra hotell, mitt i centrala stan. Hotell Mortensson. Rekommenderas.Absolut prisvärt.  Extra bra då vi parkerade bilen på Karins gata, och tog oss de ca 2 km till hotellet med taxi eller till fots.

Mölletorget är en Mamlöfavorit.  Det blir alltid en hel del handlat, till nästan gratispris. Idag ska jag göra moussaka med fina auberginer. 
Pyjamasklädda Ava visade ett alldeles förträffligt morgonhumör.

En helt underbar lite unge... inte helt olik sin mamma i sitt babyutseende....
Dags att säga hej då till fina, mysiga, viljestarka Ava, för denna gången.

Förhoppningsvis ses vi när det blir påsklov igen.... och kanske innan dess, om Ava och hennes mamma kommer norrut en sväng.


Två timmar och fem minuter tog resan från Mäster Palmsgatan i Malmö, till Ulås Krokens.
Det är roligt för en som gillar att köra bil,  att köra långt på en lördagseftermiddag, eftersom det är lite trafik på vägarna ... och framförallt så finns det knappast någon tung trafik som kan stoppa upp.Bra väglag var det också, även om snön mötte oss söder om Örkelljunga.

I Ulås väntade en lite trött kille, som genast blev mycket piggare när han fick syn på två välbekanta ansikten.


Det är så kul att se Konrads nyfikenhet på allt som han hittar. Borsten i min väska var väldigt intressant.... tills han började smaka av den.... och det tyckte jag inte den var tillräckligt fräsch för.


Två av våra katter hade fått lite roligt miljöombyte sedan i tisdags. De skulle med hem till Stockremma. Fiona, det är Konrads favoritkatt, och den ende som vill vara med på bilder i närheten av Konrad. Han gillar de övriga katterna mer än vad de gillar honom.....

Ja, det var sportlovet det. Så roligt att få träffa alla dem som betyder så mycket för tanten. Är så tacksam för mina döttrar, de små barnbarnen och de goda pappor som Konrad och Ava har.

I morgon är det vardag och skola. Känns väldigt ok, efter denna veckan!


4 kommentarer:

 1. Jag läser alltid din blogg, är dock inte så duktig på att lämna spår efter mig. Min blogg fyller också tio år i år. I oktober 2008 skrev jag mitt första inlägg. Mycket har hänt sedan dess och jag ser en utveckling i mitt sätt att skriva. Och tur är väl det. =) Att man inte skriver och tänker på samma sätt som när man var 19 utan att man blir mer "vuxen" i sitt sätt att vara.

  En vecka går alldeles för fort, särskilt en ledig sådan. Det är skönt att komma tillbaka till vardag och rutiner igen, även om jag inte hade tackat nej till mer ledighet. Sex veckor till påsklov, den här terminen kommer att rusa fram som alla andra och innan vi vet ordet av så har elever och lärare gått på sommarlovsledigt...

  Ha det bra och ta hand om dig! =) Kram Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar Emma. Ska vi försöka på till en träff med gamla lärarna i Gs? Vore så kul att träffa alld.

   Radera
  2. Hej igen! Det vore trevligt att samla alla igen, gamla som nya. =) Kram

   Radera
 2. Vilket härligt sportlov du haft!! Och så underbart med dessa barnbarn. Blir även lite avundsjuk på våren i Malmö. Börjar bli rätt trött på all snön nu. Dina inlägg brukar alltid vara tänkvärda och värda att lägga en stund på att läsa. Du har en förmåga att formulera dig intressant i skrift som inte alla har.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas