torsdag 9 juli 2020

Ljuset


Vilket otroligt fint ljus det varit de senaste kvällarna.
Lugnt och skönt och soligt dessutom! Som om naturen vill kompensera och be om ursäkt för det "dåliga" vädret som det bjöd på  under veckoslutet samt under veckans första dagar.

Idag har det varit en fin dag, starkt ljus på dagen, lagom varmt för en utomhusdag, och så det avmätta kvällsljuset som visade på allt de vackra som naturen bjuder på så här i högsommartid.


Tog en kort kvällspromenad i sakta mak, stannade ofta och försökte suga åt mig allt det vackra.
Det som blev extra vackert i det tidiga kvällsljuset.


Allt är inte perfekt på den här blåklockan, men visst är det vacker ändå.
Gav mig tankeställaren; det kanske inte gör något alls att man är långt ifrån perfekt,som person.
I rätt ljus, så kan det se bra ut ändå.


Under de tre senaste dagarna så har det varit fullt ljus på våra tre små extraljus.

Kom att tänka på under kvällspromenaden, att för fyra år sedan, så hade vi nog gett upp tanken på att få några extraljus i vår tillvaro.  Och få saker gjorde så ont i hjärtat, som när folk i ens närhet visade bilder på sina små ljus, och berättade om hur fantastiska dom var. Inte kunde man då tro, att man två och ett halvt år senare själv skulle ha fått tre små stjärnljus.


I tisdags så träffade vi återigen detta lilla stjärnljus. Hon var på besök hos kusinerna, och ´naturligtvis passade mormor och morfar till alla tre att träffa henne och hennes familj.


Kusinkillarna åkte sedan med mormor och morfar hem för två övernattningar.

Roliga, men absolut tröttsamma dagar. Man sover gott om natten efter en dag med dessa två!

Nu är det tomt här i huset igen,, och som tur är, så återhämtar sig gamla mormor ganska så snabbt, bara hon får ta en promenad och/eller sitta ner i lugn och ro en stund.


Fint ljus på den här bilden, fast det bara är eftermiddag.

Sverige är extremt vackert just nu, speciellt om solen ger lite lagom ljus. Och ännu finare blir det med lite extra ljuspunkter, förstås.

9 kommentarer:

  1. "Stjärnljus" var ett fint ord på livets efterrätt. Innan vi hade barnbarn tyckte jag att mor- och farföräldrar verkade pjollriga men jag har insett hur fel jag hade. Barnbarn är ljuvliga och jag ser fram emot tvåan som kommer lagom som en försenad julklapp. Vilka fina bilder på er små.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, lite så var det. Pjollriga, det var ett bra ord. Nu skriver jag ju mycket om dem på bloggen, men det är ingen läsning som någon tvingas på. Men att visa bilder i telefonen, för vänner och bekanta, det gör jag inte. Det är lite övervåld, tycker jag!

      Radera
    2. Det kan vara känsligt dessutom förstod jag av en kollega vars dotter inte kunde få barn och alla längtade.

      Radera
  2. Så fint ord "stjärnljus! Det tar jag med mig! Underbara bilder på dem - och härliga bilder med vackert ljus från din promenad.
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, då tar vi med det i nyordslistan... barnbarn = stjärnljus.🤩

      Radera
  3. blåklockor är mina favoriter, har en hel del porslin också (jag gillade Ewa Klingbergs Tranan-serien, man fick reda på hur det går till i begravningsbranschen, intressant)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så hette den ju. Kanske att jag lånar fler av böckerna sen när vårt nya bibliotek öppnar. Men jag köper inga fler...

      Radera
  4. Så fina bilder! Bäst att passa på att njuta. Här har det ösregnat o åskat. Nu blir det snart mörkare om kvällarna, så hoppas det här vädret försvinner, för nu missar vi ljuset, det mysiga ,-)
    Så jättekul att ni fick tre stjärnljus, det är det finast ljus som finns ,-)
    Att ni kunde träffa den lilla från Malmö och att kusinerna kunde träffas!
    Ha det jättefint
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  5. Tack! Sådant sommarväder! Vi hade en fin fredag. Men nu längtar jag efter lite badväder.Kram!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas