söndag 5 juli 2020

Vädret


Det tycks som vädret spelar lite mindre roll, nu när man är pensionär till 85%.
Förr kunde ett sådant här ihärdigt regnande som vi upplever just nu,  göra mig riktigt deppig.
Detta trots att den största delen av mitt lärarliv, har bestått av närmare tio veckors sommarledighet.  Det är väl bara under de sista tio åren som ledigheten blivit inskränkt till bara några dagar utöver de ordinarie 32 semesterdagarna.
Men visst hade sommartiden ett slut, där i mitten av augusti. Trots att det fortfarande kunde vara varmt och soligt, om än med lite mörkare kvällar.
I år så vet jag att jag kan njuta av en eventuell augusti och septembersommar på ett helt annat sätt än tidigare. Regnet därute, det  gör i och för sig att jag delvis klättrar på väggarna, men jag känner mig inte deppig, för jag vet att det kommer fler bad och soldagar, än de jag fått uppleva i fina juni.
Och dessutom kommer det att komma ett antal av de allra bästa av sommardagar, då när det är omkring 20 grader varmt och blandat med sol och vita moln.
Då känns det som världen ligger öppen för en, att man kan göra vad som helst - jobba i trädgården, gå på långpromenad,  åka ut på geocaching, åka till Halmstad, ja, göra vad som helst vad det gäller utomhusaktiviteter. Än har vi sommar kvar, i minst två månader.
MEN jag förstår om inte humöret är på topp för dem som har fyra-fem veckors ledighet. Man planerar ju ofta så mycket för dessa få veckor, och mycket av den planeringen handlar om att kan vara utomhus och njuta av utomhusvädret.


Som sagt, trots all ledighet som jag kommer att ha framöver, så klättrar jag lite på väggarna, när jag inte kan vara ute så mycket som jag vill.
Igår blev det bakdag och sedan två pass med Sofias sommargympa. Samt en kortare promenad i regnet.
Idag tog jag den mera normala halvmilspromenaden, med ett sommarprogram i hörlurarna. Björn Lindeblad heter sommarprataren  som fått så mycket  positiv feedback. Han har varit med om mycket i sitt liv, bl.a. varit buddistmunk i sjutton år och har nu fått den förgörande sjukdomen ALS. Det handlade mycket om döden,  men det handlade också mycket om relationer och värderingar. "Var den du är, försök att med dina egna ögon se din verklighet. Du måste inte vara alla till lags, ta till vara den tid du har och njut av den, även om det finns saker som inte alls blir som du tänkt dej"  En liten kort sammanfattning utifrån min tolkning av programmet. Ett absolut lyssningsvärt program, och med varierande och bra musik.


Ja, jag njöt av promenaden, trots att det regnade mest hela tiden. Regnjacka på, goretex-skor på fötterna- nej, man håller sig förstås ändå inte torr. Men det är ganska skönt att promenera på skogsvägar i regn, det enda abert är att glasögonen blir fulla av regndroppar.
Tog av mig glasögonen ett tag och det funkar ju det också, även om världen blir lite mera suddig.
Torra kläder har jag  därhemma och håret torkar  också så småningom.

Visst hoppas jag på lite bättre väder framöver. Och framförallt önskar jag alla semesterfirare lite sol och värme. Men tills dess, så får man tänka att att regn är betydligt mer livgivande för naturen än vad långvarig torka är. Även om det är kombinationen av de båda som är det bästa. Och efter regn så kommer sol, det är jag helt övertygad om.

14 kommentarer:

  1. visst är det uppfriskande med promenad i varmt sommarregn, kvällarna är ljusa, jag gillar hösten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas att vi kan få till långa promenader under dagtid, då det blir höst.

      Radera
  2. Även här blev det delvis en promenad i sommarregn men det blev ändå en skön runda. Visst behövs regnet men jag kan förstå att semesterfirarna vill ha bättre väder. Själv är jag ledig tämligen länge men skulle gärna se att solen hittade hit igen. Nu när man är hänvisad till att umgås utomhus underlättar det onekligen med fint fäder.

    Ha en fortsatt bra söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, nog är det så. Ska träffa en gammal vän och gå promenad samt äta lunch i morgon. Hoppas på lite uppehåll då.

      Radera
  3. Just en sån där lagom sommardag med runt 20 grader, sol och ulliga moln har vi haft idag efter gårdagens regnoväder...för oväder var det!
    Jag lyssnade på Björns sommarprat och blev verkligen fast vid radion hela tiden! Mycket fascinerande och klart värt att lyssna på....
    Tack för underbara bilder igen, Anna-Lena <3

    SvaraRadera
  4. Blir fina bilder regn.
    Så avundsjuk jag blir på ett väder. Här är det vädret i eftermiddag. Rena strömningarna...och regn. Ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Jag tycker man får finna sig i regnet, nu när man vet hur lågt grundvattnet är. Sen vore det ultimata regn på nätterna, sol på dagarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade det så några dagar. Perfekt. Men nu regnar det dygnet runt, tycks det. Just här har vi ganska normalt grundvattenstånd, sägs det. Men det är väl alltid bra att depåerna fylls på.

      Radera
  6. Lite skillnad än när man hade semester, och det var "de" dagarna man kunde njuta fullt ut, se, något riktigt bra ,-)) Många fler dagar att bara njuta, nu njuter jag av ljusa kvällar men ösregn hela dagen.
    Sommarpratarna har vi missat i många år.
    Men kan tro det är intressant.
    Här klättras inte på väggarna ,-) sitter på balkongen och njuter när vi inte är ute.
    Har nog blivit lite lat!
    Ja skönt att vara ute i spöregn om man har regnkläder vilket vi inte har ?!
    Får väl hoppas att talesättet stämmer, efter regn så kommer sol! ,-)
    Ha det jättefint och så fina bilder.
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  7. Solen är redan här... Men efter sol kommer ju moln och regn igen. 🙂

    SvaraRadera
  8. Vi brukar försöka att ta en promenad i vilket väder som helst, om jag är frisk. Ett uppfriskande regn känns bra för mig, då vet jag att naturen får sitt och kan fortsätta växa och glädja oss. Som pensionär är det ju onekligen så att man kan kanske mer välja, vara ute eller inne, men semesterfirarna har ju endast dessa veckor.
    Roligt att få se dina vackra bilder.
    Hoppas att solen kommer tillbaka till dig snart, så att du slipper klättra på väggarna.
    Trevlig onsdag.
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Ömsom regn, ömsom sol. Fast idag är det inget problem med bergsklättring, har två barnbarn 1,5 och 3,5 år över ett par dagar! Ingen brist på sysselsättning!

    SvaraRadera
  10. Jomen så känner jag det. Jag minns en semester, slutet 80-tal eller början 90-tal tror jag, det regnade varenda semesterdag jag o sambon hade. Fredagskvällen sista veckan - då kom solen o värmen! :-)

    Nu... Visst kan det kännas trist att det regnar, men det kommer ju en ny dag, och ännu en ny... osv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag känner att det inte gör så mycket om vädret är dåligt några dagar. Idag tycker jag att det har varit ett utmärkt väder. Om man inte vill ha strandväder... men det behöver jag inte ha, det räcker att jag kan bada några gånger per sommar.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas