onsdag 21 oktober 2020

Ullared

 


Konstaterade att det 4-5 år sedan som jag besökte Ullared senast. 

Om jag inte minns fel, så var det i samband med en geocachingtur med Inga. Hon skulle klättra fem-sex meter upp (minst) på parkeringshusets tak, och ersätta en bortkommen geocache, och jag gick in i affären i tjugo minuter och handlade en korg full. 

Visst är det tokigt, att jag också understundom har raljerat över dem som åker till Ullared.... eller, att som min framlidna väninna, av princip inte går in i den typen av affärer.  

Jag ber alla om ursäkt, om jag sårat någon genom att prata nedsättande om den gula affären, och sagt att där finns bara billig skit.

En väninna tipsade om att åka till Ullared för att köpa julklappar till barnbarnen. Berättade om mina planer för dottern i Värnamo, och hon hängde på.

Det tog lång tid på leksaksavdelningen, ett par timmar tror jag. Och dessutom en stund på avdelningen för barnkläder. Men... nu är fina klappar och presenter, av riktigt bra kvalitet, inhandlade till både jul och födelsedagar. 

Blev synnerligen positivt överraskad, då jag insåg att det inte var det minsta "skit" bland leksakerna, utan väldigt prisvärda saker av kända, normalt dyra, märken.

Köpte nya fönsterlampor till vårt stora rum på ovanvåningen. Tillverkningen hade skett i Gnosjö. Känns riktigt bra att kunna köpa "riktiga " grejer.

Fick tag på en bra jacka, "mellantjock", som kan användas i de flesta vardagssammanhang. 

Det enda, som jag tyckte var "så där", det var damkläder i övrigt, det lilla jag såg av dem. Kanske det beror på att jag är ganska "klädkräsen".

Trängsel då? Tja, det var absolut mycket mer folk än vad jag hade föreställt mig. Människor i alla åldrar. Knepigt att så många kan vara lediga på en vardag, tänkte jag. 

Avstånd? Jag kom lite för nära en ung dam under förflyttning i lunchrestaurangen. "Håll avstånd" fräste hon. Varför kan man inte säga det lite vänligt? I övrigt.... ja, det var ju inte alltid två meter, under det att man passerade varann i trånga gångar. En enda kraftig nysning hörde jag.... genast tog jag en omväg och spritade händerna från lilla flaskan i axelväskan.... Vilken nytta det nu kunde göra..

Tycker att det var trevliga timmar i Ullared. Slutnotan blev saftig, MEN jag fick otroligt mycket för pengarna.  

Så, får man vara med nå´t år till, så blir det fler julklappsresor till det stora varuhuset, det lovar jag.

Avslutar med häftigaste bilden från gårdagens mormorstisdag; Konrads "superplupp" i Hindsen.




22 kommentarer:

  1. Har faktiskt aldrig varit i Ullared, dit alla vallfärdar från när och fjärran. Men jag vet att det är många som "drömmar om" att besöka stället. Å du har ju relativt nära dit. Skulle ja från Stockholm åka dit skulle det bli betydligt mindre billigt om man säger så.
    Kul att du blev nöjd med dina inköp.
    Vad gäller folkmassor så hade det nog varit betydligt värre under en helg antar jag. Det har ju skrivits om stället för några veckor sedan att det var smockfullt med folk där.
    Vad gäller damen som klagade på dig kan jag bara säga att det är upp till personen själv att hålla avstånd, det är ingen som gör det åt henne. Det har jag märkt själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kom lite för nära i kön...med rumpan mot henne...garanterar att jag var ofarlig vad det gäller covidvirus...Så det var mitt "fel...men otrevlig behöver man inte vara för det. I stort kändes det inte så trångt, det var bara vid några passager som det blev lite ostrukturerat vid mötena.

      Radera
  2. Jag längtar dit! Handlar oftast kläder där, bara nån gång ibland i andra affärer. Kvaliteten är lika bra som på andra ställen. Och leksaker, spel, heminredning är ju samma märken som på andra ställen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jackan var jättebra...sen är jag som sagt kräsen...köpte en grå långtröja också...och så några kläder till Ava på barnavdelningen.

      Radera
  3. Jag har aldrig besökt Ullared och har inget önskemål om att åka dit. Någon uppfattning om produkternas kvalitet har jag inte men jag tycker bara det verkar så tråkigt. Kanske har jag helt fel...
    Grattis i alla fall till lyckade inköp och bra fynd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det Kan ju i och för sig vara en upplevelse att se detta gigantiska varuhus. Jag har ju också varit negativ innan, men jag fick ändra mig lite idag. Sen är det skillnad på avstånd, jag bor 7-8 mil från Ullared. Jag skulle inte ens fundera på att åka till ett varuhus av megastorlek, tjugotalet mil bort. Och jag fick ju definitivtvändra mig Ang. Kvaliteten på varorna. Fast, som jag skrev, kläderna är jag för klädkräsen för. Glad att jag hittade en bra vardagsjacka!

      Radera
  4. Börjar med sista bilden, det var en kanonbra "superplupp" och fint fotar, precis i rättan tid! ,-)
    Men så kul att du fick så mycket fint med dig hem! Och en bra jacka, det var alltså till Ullared jag skulle ha åkt, lite långt bara! Har aldrig varit där.
    Det är kul när man hittar det man vill ha till sig själv och till jul och födelsedags presenter av bra kvalite` Kul att du fick dottern med dig!
    Visst kan man säga "håll avstånd" vänligt, det tycker jag också.
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet juvintecriktigt var du bor, men förstår att det är en bit norrut. Och långväga, det skulle jag inte heller åka, för att uppleva megavaruhus. Men för oss som bor på 7-8 mils avstånd är det ju ett helt ok utflyktsmål...och shoppingställe. Många jackor hade dom! De flesta var lite för varma, men detta var en täckjackevariant som var lagom tjock och en bra vardagsjacka. Drygt 300 kr om jag inte minns fel. Ha det fint, även du! Kram!

      Radera
  5. har varit där ett par gånger, köpte vår rosa/cerise mikro :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns det mesta...häftigt med rosa mikro...

      Radera
  6. Plupp, plupp, superplupp! Härligt fångat med kameran!
    Jag avskyr köpcenter och jätteaffärer, men handlar förstås där jag med, men har inga drömmar om Ullared. Alldeles för stort för mig och jag skulle bara må dåligt och önska mig ut i friheten. Grattis till alla bra inköp och bra att vara klar med julklapparna :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man blir understundom trött, när man går ju affären. Och helt vilsen. Man tycker olika, en del är helt sålda på affären...jag åker gärna tillbaka när det ska köpas julklappar igen...Krsm!

      Radera
  7. Det är många år sedan jag besökte Ullared. Leksaksavdelningen minns jag som en riktig fyndavdelning. Jag känner inte riktigt för att ge mig dit nu, men kanske det blir en tur när alla restriktioner är borttagna och man kan känna sig nästan säker. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite för mycket folk just nu...eller iaf igår...tyckte jag. Men absolut fyndmöjligheter.

      Radera
  8. Jag älskar Ullared, är där 3-4 ggr/år - minst! I år har det dock inte blivit lika många tillfällen som det brukar bli. Och det har ju med pandemin att göra, som allt annat. ag var där en gång de första dagarna i januari och en gång innan skolstart. Kanske hinner jag med ett besök till i år om jag klämmer in det i juldagarna? Återstår att se. Jag känner inget måste i att åka dit, men tycker att det är kul. :D Ha en fin helg! Kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det måste man ju få tycka. Man behöver ju god tid på sig...och pengar på kontot...och så lite blodsockerhöjande emellanåt.Ha det fint Emma!

      Radera
  9. Det låter som en synnerligen angenäm och givande runda i Ullared.
    Jag har aldrig varit inne i affären, bara utanför, men vi bor ju långt ifrån också så det är inte aktuellt.
    Det måste kännas fint att kunna handla bra saker till bra priser, då blir man ju glad i hjärtat.
    Jag skulle nog känna mig lite obekväm med att det var så mycket folk, men det är ju OK om alla håller avstånd och inte hostar och nyser.
    Det är en fin bild med lille Konrads "superplupp". Det ser onekligen häftigt ut.
    Sköt om dig och trevlig helg.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man har olika inställning till varuhuset, men absolut bra kvalitet på många av varorna.
      Konrad gillar att gå till sjön och pluppa. Bra promenad, en och en halv kilometer enkel väg. Kram tillbaka!

      Radera
  10. Oj, det var en rejäl superplupp! Bra gjort, Konrad :) <3
    Att det bara finns billigt skräp i Ullared är nog nåt som sitter i sen långt tillbaka, du bevisade ju verkligen att så inte är fallet.
    Ha en fin söndag, Anna-Lena!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var så förr. Billigt och skräp. Gott att det har ändrat sig. Nu är det värt att besöka det stora gula varuhuset lite då och då, för oss som bor inom rimligt avstånd.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas