fredag 6 januari 2023

Mellandagar

 


Mellandag. Eller ..faktiskt... slutdag för julen, denna trettondag. Det känns ändå som man fortfarande är i mellandagarna.  Dagar då man är i mellanrummet mellan  jul och vardagsliv.  Först det lite kaosartade före jul, det mindre kaosartade kring nyår och nu ingenting.

Ute snöar det. Vilket ännu mer framkallar känslan av att man ingenting har att göra.


Jag vet! Det finns få så "oroliga" människor som jag. Jag vill ju kunna gå ut och röra på mig. Visst skulle jag kunna det, men det är inte lockande, när snön vräker ner.

Ska ta tag i en bok! Läste förresten Lrna Mattijs tredje bok igår. "Lejonet från Zagrob". Ruskigt bra bok. De två jag läst tidigare var bra, men denna var rysande bra.  Blir då imponerad av dem som både har ett framträdande civilt yrke ( har varit polischef, tror att hon är lärare på polisutbildningen på högskolan i Borås numera)och hinner skriva böcker. Samt dessutom har familj.

Böckerna utspelas i området Borås- Ulricehamn . Extra intressant att välkända orter omnämns.


Oroliga tanten har tagit lite skrivpaus. Lite fika. Och sen en promenad. Det finns ett vägskäl som ligger en kilometer bort längs byvägen. Det blev vändplats för såväl gårdagens som dagens promenad.  Igår var det nästan ljummet i luften, men moddigt på vägen. Idag var det kalla vindar och under den lätta nysnö var det isgata.

En frisk promenad var det. Så nu är mellandagstanten såväl piggare i sinnet som i kroppen. Vi har olika behov. En del "måste" ha kaffe, andra "klarar inte" att sluta snusa/röka. Jag behöver frisk luft och rörelse...


Den ortodoxa julen infaller i våra "mellandagar". Tänker att det vore mer logiskt att göra som de ortodoxa kristna, dela ut presenter på Trettondagen. Det var ju då de vise männen kom fram med dina gåvor till lille Jesus.

Förhoppningsvis får vi till en "julafton" i morgon. Karins familj kommer till systerns familj i morgon. Vi ansluter... och tar med lite mat...som inte är julmat. Äntligen ska Ava få sina klappar. Blir ett fint avslut på jultider, att hela vår lilla familj får träffas.



Julfåglar på besök på makens fågelrestaurang. Visst är de vackra.

Dags att ta sig an boken som väntar. Lättläst spinoff på Bridgerton-böckerna. Nästan skämskudde fram... men lättsmält. 

Ha en god mellandag.. eller är det julslutsdag?

Ska iaf bli gott när vardagen tar vid på måndag. 

18 kommentarer:

  1. Jag hade faktiskt hellre promenerat i snö än i regn med tanke på hur det vräker ner här men visst det finns för- och nackdelar med allt väder.

    Här tycker jag att julen tar slut just i dag men i år får nog ljusstakar och annat vara framme till Knut. Allt ljus behövs känner jag.

    Önskar en fin trettondedag jul!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Promenad i snö är ok. Men snömodden som kommer när det gått över i regn..... Jaja, så är våra respektive vintrar.vintrar numera. Regn hos er. Snö som försvinner efter någon dag hos oss .

      Radera
  2. Gick den korta sträckan till ICA för en stund sedan, den korta sträckan räckte för idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Centralorten, där brukar snöröjningen funka bra...

      Radera
  3. Du får gå ut och skotta. Det funderar jag på att göra. Men det är tungt. Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maken skottade här. Lätt snö. Mer regnblandat hos er då

      Radera
    2. Jag har skottat nu. Började regna då.

      Radera
  4. Ibland är det bra att inget ha att göra. Att bara vila och ta det lugnt behövs också ...Men måste man absolut göra något så kan man skotta snö när det snöar. Och säga åt maken att vila sig istället.
    Eller gå en promenad och njuta av vintervädret. Med broddar under skorna om det skulle behövas.
    Jag har läs ut "Kallbaderskan i fjällen" av Karin Härjegård. Fick tips av en bekant. En feelgood-bok. Alltför lättläst och förutsägbar, enligt mig. Jag vill ha lite mer att bita i. Sak på bokcirkel på torsdag. Ska bli spännande vad ni erbjuds för bok då. / Anna-Lena

    SvaraRadera
  5. Stort tack för tipset om boken och författaren. Hade inte hört talas om Lena Mattijs förut.
    Annars är ju mellandagar rätt tråkiga tycker jag. De är liksom hela januari månaden en tråkig, kallt och allmänt medioker transportsträcka till februari som med sina 28 dagar "lätt" leder till vårkänslor i mars.
    Att gå ut i detta väder med is och snö är föga lockande. Gerd som bröt axeln är ett varnande exempel. Vill jag andas frisk luft så duger balkongen alldeles utmärkt.

    SvaraRadera
  6. Maken vilar alldeles för mycket, som det är. Bra för honom att skotta...
    Blev matlagning efter lunch. Tog nästan tre timmar. Men nu finns det så det räcker till ojuliga extrajulafton i morgon.
    Så orolig själ har haft att göra. Stickning framför tvn nu.
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  7. Frisk luft och rörelse vill jag ha varje dag. Och att dessemellan bara göra ingenting är bra det också. Men det ligger ju inte för mig heller- Men just när jag går samlar jag så bra ihop intryck, tankar och upplevelser och de sorterar sig också då så bra i sina fack. Skönt att du också fick en fin runda.
    Har nyligen avslutat boken " De bortglömda namnens bok" av Kristin Harmel. En bok som jag verkligen uppskattade. Böckerna eller författaren du berätttade om kände jag inte alls till- Men tack för tips.
    Är nu inne på Mr Ett av Jens Lapidus. Lyssnar på den och med Jonas Malmsjö som uppläsare blir den extra bra.
    Julen kastade vi åt till nyår så nu är det tulpaner och lite mer vår som gäller.
    Trevligt att ni alla kan ses i morgon och roligt att Alva då får sin klapp-
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är Ava framme hos sina kusiner. Gott att veta att resan gick bra.
      Promenader är bra tanke-tider. Har planerat många lektioner och temaarbete under promenader under årens lopp. Kram

      Radera
  8. Ett boktips till oss, får nog kolla upp detta. Önskar er ett fint julkalas med nära och kära! Kram Lisa

    SvaraRadera
  9. Vackra vinterbilder som jag gillar skarpt. Fågelbilderna berör mig mest. Fint att lägga ut mat till våra flygande vänner, de behöver verkligen det i vintertider. Inte lätt för dom att få i sig något annars.
    Det låter som om du har tröttnat på ledighet och att kanske inte något händer. Kan på ett sätt förstå dig. Men, vi människor behöver också koppla av ibland.
    Att behöva frisk luft och rörelse, det är en sund önskan.
    Ha det fint och kram från Wiolettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästa vecka är "fullspäckad" Men nog ärd et så att jag söker liv och rörelse och sammanhang. Kram.

      Radera
  10. Jag brukar gilla kostymdramer på tv. Men gillade inte Bridgerton så jag lämnade den serien efter bara en kvart. Downton Abbey är av helt annan kaliber tycker jag. Men visst gillar jag lättlästa böcker, jag får ibland böcker i min hand som jag inte alls begriper mig på, men som fått ofantligt fin kritik. Det känns ibland som att böcker som nomineras till diverse priser knappt är värt att öppna för man förstår sig inte på dem. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill kunna skamlösa mellanrum. Quinns böcker är absolut sådana. Har sett båda tvserierna .Bättre än böckerna . Så du förstår.. Downton Abbey är bra!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas