tisdag 1 juni 2010

Tråkiga timmar

Klockan 15 hade jag tid hos frissan. Det var det "stora" jag skulle göra idag. Det som tar mer än två timmar och kostar 700 kr. ( Vilket jag tror är riktigt billigt.)

Slingor och klippning alltså. Under en period, så hade jag bestämt mig för att jag inte skulle göra slingor eller annan färgning av håret längre. Jag skulle vara naturell.

Det blev lite för gråmelerat för att jag skulle trivas med att se mig i spegeln varje morgon som naturell. Jag trodde ju ( dumt nog) att om jag slutade färga håret, så skulle jag snart bli jämngrå i håret, något som jag tycker är extremt snyggt på mogna damer.

Men så blev det inte, gråmelerat där fram och resten mörkbrunt. Så har det hållit sig i många år, och jag har gett upp tanken på att bli en stålgrå pantertant.

Varvid jag sådär tre gånger om året måste "stå ut" två jättelånga timmar hos frissan, för att använda den gråa tofsen där fram till ljusa slingor, emedan frissan fyller ut med samma bruna färg som resten av håret.

Frissan är jättetrevlig och jätteduktig. Fyrtio minuters klippning hos henne är bara trevligt. Men nu är det ju så många moment - slingning, behandlingen ska verka ( och under den tiden får man bläddra i tråkiga veckotidningar ), tvätt, inpackning och så äntligen klippning. Jag tycker att det blir långtråkigt!

I en av de tråkiga veckotidningarna läste jag att man ofta brukar få tunt, sprött hår i min ålder. Kände mig glad över att det åtminstone var en åldersåkomma som jag hade skonats i från....

Sen kom jag på att det jag nu håller på att beklaga mig över är i-landsproblem så det skvätter om´et.... Vilka löjliga grejer man klagar över egentligen...... Skämmas borde vi alla göra ibland...

Synd att inte israelerna skäms, de som attackerar folk på internationellt vatten. Och Obama vågar förstås heller inte tycka.... Det är mera ett världsproblem än mina tråkiga timmar.

Glad blev jag när jag kom hem och hade fått morsdagspresent per post, från malmödottern. Hon vet vad modern gillar ..... godis!

Glad blir man över att handla på Willys. Superbra varor till låga priser. Premiär för riktiga färskpotatisar idag.... Det var gott med lax och rom-räksås.

I skolan löste jag ett problem idag, teoretiskt. Jag vet att det skulle funka jättebra. Men att ta det genom alla regler och bestämmelser och icke helt verklighetsförankrad ledning ... det blir inte lätt. Men det är värt ett försök. Varför ska det vara så svårt att göra saker som är det bästa för våra elever?

Blev nöjd med frissans jobb. Tog en bild med webb kameran. Inte speciellt bra bild, friyren är bättre..... men ibland känns det bra att vara lite exhibitionist.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Snygg du är! Och det är skönt när färgen sitter där den ska, även om det tar ett par timmar, så gör den sitt till att man ska må bättre =)

    Sant det du skriver om i-landsproblem och om man jämför det med de stora världsliga problemen. Jag tänker även på BPs stora problem som kan förorsaka så mycket lidande hos djuren och människorna. Det måste gå att stoppa den läckan innan allt blir förstört...

    Men sedan är alla problem stora för dem som tänker på dem...

    Kommer en gång till...det blev lite fel första gången =)

    SvaraRadera
  3. Snyggt! Men två gånger om året är väl inget att klaga över. Jag går var sjätte/sjunde vecka och betalhar ännu mer. Min frissa har alla fall riktiga magasin om inredning och sånt att titta i, inte bara skvallertidningar som jag avskyr.

    Spännande att lösa problem och inte bara skapa problem. Jag gillar att tänka ut lösningar.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas