lördag 26 maj 2018

Vatten

ÄNTLIGEN en igenmulen himmel.  ÄNTLIGEN en temperatur som letar sig ner mot 20 grader. MEN inget regn! REGN står högst upp på min önskelista, vad det gäller väder och natur.


Du är INTE KLOK, säger någon. Så härligt väder som vi har! Det må så vara att jag anses dåraktig. Men jag vet, och jag ser, hur TÖRSTIG naturen är.  Det är inte mjölk som är livet, vilket ju Arla hävdade för ett antal år sedan. Det är VATTEN som är livet. Utan VATTEN blir det f.ö. ingen mjölk heller.

NATUREN behöver vattnas ordentligt. Få sig en ROTBLÖTA. Vilket betyder ett antal dagar med ordentligt REGN, och en lägre temperatur än vad det varit under de senaste veckorna. Jag längtar efter REGN, och jag vet att jag har en förnuftig längtan. Sen får sol-ivrarna säga vad de vill.


Visst är naturen underbart vacker. Fast TÖRSTIG. Bristen på REGN för med sig att allt blommar över så snabbt. Liljekonvaljerna, dessa ljuvligt doftande blommor, sjunger på sluttampen och syrenerna, även de så väldoftande, har mist sin doft i den torra luften.
Allt vill ha VATTEN.


Ramadan. Högsommarvärme och VATTEN-förbud  från soluppgång till sen kväll. Visst får man följa sina traditioner, jag ska inte lägga mig i. MEN barn ska inte behöva utsättas för omänsklig VATTEN-fasta. Tänker att om "vanliga" svenska föräldrar skulle förvägra sina barn både mat och dryck under  övervägande delen av dygnet och dessutom i gassande solskensväder, så skulle det bli ramaskrin och orosanmälan till soc. Med all rätta! Nu är det långt ifrån alla muslimska familjer som misshandlar sina barn genom att förvägra dem VATTEN under den varma dagen, men det finns en hel del som så gör. Det borde vara helt olagligt i vårt sommarljusa land.




Fyllde VATTEN-flaskan och tog en friluftsdag-förberedande promenad i torsdags kväll. Fick återigen traktens vitt synliga nya skyline i blickfånget. Nu tycker jag att VIND-kraft är en utmärkt kraft att använda, bara det att man behöver lite tid att vänja sig vid de vita vingarna som syns lite varstans.


Min närvaro behövdes inte under själva friluftsdagen. Då kunde jag ju passa på att ta mig en ledig fredag och uppsöka västkustskt VATTEN.  När vi kom till stugan, så fanns det inget VATTEN i kranen. Fick koka kaffe på LOKA. 
En VATTEN-läcka hade gjort så att flera sommarstugeområden var torrlagda vad det gällde livets dryck. Gräsmattorna var alldeles gula. Det berodde på brist av VATTEN-läcka ovanifrån. VATTNET i kranarna kom tillbaka under dagen.

Stranden var ganska så tom på en vanlig arbetsfredag.... HAVETS VATTEN var välkomnade och svalkande. Dock ej så livgivande för oss sötVATTENvarelser.

Kollar dagens väderrapport och känner mig både bekymrad och frustrerad. Ytterligare en vecka i sol och högsommarvärme. Varken jag eller naturen njuter längre. Vi vill ha REGN, vi vill ha VATTEN, vi vill ha en försommarbehaglig temperatur. Försommaren är den bästa tiden för många av oss. Den bara försvann och tog oss in i  en alltför bråd sommartid. Det kan jag leva med, men naturen kan inte leva utan REGN.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas