söndag 2 september 2018

September


Höstmånad.
Gott egentligen, men ändå... jag saknar sommarens värme och ljus, så att det gör ont imagen, då jag tänker på det.
Sommaren var ju ljuvlig, med undantag av torkan. Det är så jag känner, då jag ser tillbaka.


Jag vet ju varför jag saknar sommaren, trots att jag egentligen också gillar hösten starkt. Det finns något som ligger mellan höst och vår. Vinter. En årstid av mörker och ogästvänlighet, som jag känner mer och mer motvilja för, för varje år som går.


Det är bara att bita ihop. Något som väl gäller alla, som inte är vintermänniskor. Efter vinter kommer en ny vår, och den är värd att längta till.
Just nu gäller det att njuta av hösten. Samt att mycket av naturen har återfått förnyad livskraft, efter den torra tid som nu är ett minne blott.


Besökte Halmstad och stugan där igår. Gräsmattan där, som tycktes vara bortom all räddning hade återfått en del grönska.
På torget i Halmstad var det "Bondens dag". Inte så många bönder som man kunde tro, dryga tiotalet bara. En av alla odlare föll mig i smaken, hon som sålde perenner - 5 för 180 kr.
Plockade på oss fem olika växter. Detta resulterade i att rabatterna här hemma fått sig en rejäl make over idag, något om verkligen behövdes.
Tyvärr har tanten fått ordentligt ont i ryggslutet efter ett antal timmar i framåtböjd arbetsställning...men det lär väl bli bra igen.


På Halmstadstorget fanns alla  partiernas valstugor, tätt intill varann. Inget riktigt drag kring stugorna, men de små husen hör ju till så här i valtider.
Valaffischernas tid tycker jag borde vara förbi, vem hinner kolla på dem, där de står på rad längs vägarna?

Om en vecka ska Sveriges framtid avgöras. Eller... ja, vi lär väl inte gå in i någon diktatur direkt... de stora partierna är ju ganska lika, även om de aldrig skulle medge det. Visst finns det en del skillnader mellan blocken, för mig är den viktigaste,  hur man tänker på jämlikhet, människor emellan.


Tänker att de allra flesta av oss bör ha en samhörighetskänsla  med någon av de båda blocken. Men sedan finns det olika partier att välja på då man valt sida också, och det valet är inte helt enkelt, tycker jag.

Hur någon kan välja SD, det förstår jag inte. Är man så rädd för den samhällsförändring som invandringen medför, att man inte inser att de allra flesta, inte minst man själv som normal inkomsttagare,  får det sämre på många andra sätt, om man röstar på SD.

Så det är väl det som är valet .... SD eller något annat, egentligen!


Vi  är lättpåverkade vi människor. Det är väl därför SD kan påverka många som känner sig lite rädda, osäkra, åsidosatta, avundsjuka....
För egen del så har jag blivit påverkad att besöka det här trendställt, då vi besöker Halmstad.
Goda, stora bullar, segt surdegsbröd, lite annorlunda bakverk,  sylt och saft, egen produktion, ekologiskt tänk, men ingen större sortering. Ändå dras jag dit, liksom mängder av andra bröd-och bullköpare.
Dyrt är det... men förvisso, gott! Men jag känner mig lättpåverkad då jag ställer mig i brödkön.


På nostalgifikastället finns det en jättesortering. Det mesta är gott, men det är mera massproducerat, och inte alltid superfärskt.
Det är iallafall ett bra fikaställe.


Senast vi besökte Östra stranden, så var det närmare 35 grader varmt, och fullt med folk.
Igår var vi väldigt ensamma på en strand, full av tång och sjögräs.




Vädret var gott, sällskapet var det samma, så det blev en härlig promenad på stranden.


Favoritkillen, som är svår att få skärpa på, han är ju sällan stilla, var lite hängig i efter maginfluensa och MPR-vaccination.
Och mormor, hon har fått känna på första dagissmittan hon också. ingen höjdare med magsjuka... men det går ju över.

September,  höstmånaden, hoppas jag blir en fin månad för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas