lördag 24 november 2018

Pensionär


Det var alldeles tyst i öronen när jag vaknade.
Det envisa pipandet var BORTA! Underbart, det har varit lite jobbigt av och till under senaste veckorna.
Öset från högtalarna, från Sven Ingvars väldiga konsert igår, hade sannolikt boostat hörselcellerna, därinne i örats båggångar.
Tinnitus är en biverkning till blodtrycksmedicin. Högt blodtryck kan orsaka betydligt större skada än vad tinnitus gör... det är vanligt och ofarligt... men störande, speciellt i tystnaden.

 ¨
Slog i vanlig ordning på mobilen, ganska så snart efter att jag vaknat. Upptäckte att jag redan fått grattishälsningar, trots att timmen var så arla att solen inte ens orkat upp. Men ok, den är seg så här års, ännu mer morgontrött än vad jag är.
Meddelandeikonen visade på flera meddelanden. Grattismeddelanden!
Skäms för det där jag skrivit om att jag inte har vänner.... jag har massor... vänner och goda bekanta.
Glädjegörande!

Under torsdag och fredag har blommor lämnats in. Från Helena, den goda svägerskan, från gamla vännen sedan många år tillbaka, Karla... och så en stor bukett + praliner från Karins familj. Tack, tack, tack! Man blir glad av blommor!


Ava var vaken och sa via mobilens Whatsapp - faktiskt - grattis till sin mormor. Bra gjort, vid knappa femton månaders ålder.
CE hade överträffat sig själv och beställt resa till Stockholm med biljett till "Såsom i himmelen". Avresa sker första mars. Blir att ta en ledig fredag. Det är jag värd. En sådan bra present!



Mer födelsedagshälsningar via mobil och internet strömmade in. TACK, TACK, TACK!

Förmiddagspromenad i ganska så skönt nollgradigt väder, fem kilometer, Sannelund- Älmås- Moghult.
Var inne och sa hej till Roger och kollade hur det gått på gårdagens quiz. Naturligtvis hade vi vunnit om laget varit komplett. Nu var det bara han i "Gretas vänner" som var på plats på Glasets hus, och han ingick i ett annat lag.
Vi säger grattis till våra vänner "Bergmans" som tog hem segern i går.


Efter ett kort besök på prisbelönta ICA i Dalstorp, var det dags för lunch på Limmared Värdshus.
Snitzel "Medium" var så mättande så att jag inte orkade någon efterrätt, vilket jag bespetsat mig på denna födelsedagsdag.

Väl hemma så... ja, jag läste några kapitel i boken som alla förstelärare ska ha läst tills på torsdag. Känns som det är lite sent påtänkt med utveckling av professionen... men det är klart, ett och ett halvt år tänker pensionären vara kvar i skolans värld, förutsatt att hon mår lika fysiskt bra som hon gör nu.

Tog fram nya stickgarnet ... ett av alla som jag beställt hem... och började sticka på lillebrors julklappströja.
Kom igen nu, lillebror! Mormor väntar på att få träffa dej! Ska vi säga att du bestämmer dej för att komma i morgon....?


CE bjöd på räkmacka till kvällsmat. Jag firar dagen med lite vin. CE håller sig "nykter" utifall det blir "utryckning" i natt.


Femfemman har blivit pensionär. Bara att konstatera. Samtidigt är jag tacksam. Jag har flera vänner som aldrig fick uppleva sin pensionsdag.
Första pensionen, en del av en tjänstepension, utbetalades igår. Känns konstigt... bara FÅ 3000 kr, utan att ha gjort något. Vilket jag naturligtvis gjort... men ändå...

Spinmixen kostar halva priset till våren. Jag är ju pensionär! Trots en god inkomst.
Biobiljetterna blir billigare.
Jag kan åka gratis buss i hela Västra Götaland. Om jag har tid....

En ny värld öppnar sig efter 65! Jag håller fast vid den gamla ett tag till.... fast det där med pensionärsrabatter, det vore jag ju dum att inte utnyttja.

TACK ALLA SOM HAR SAGT GRATTIS PÅ OLIKA SÄTT IDAG! Jag blir så glad av er omtanke!


1 kommentar:

  1. Åka buss gratis i hela Västra götaland? Nja det tror jag inte på. Men inom kommunen funkar det nog.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas