lördag 23 februari 2013

Vintervånda

Sitter här framför datorn och försöker komma undan att gå utomhus.
Samtidigt som jag bestämt att jag bara måste ge mig ut på en fyrtiominuterpromenad (minst) när det är helg, även om jag inte för allt smör i Småland känner för detta!

Visst gillar jag att  vi har årstider i vårt land, men jag skulle absolut nöja mig med tre. Fyra är en för mycket.
Och är det så att vi ska ha fyra årstider, så kunde väl den här trista, kalla, döda, gråa, halkiga, mörka årstiden gå över på ett par veckor.
Avskyr vinter mer och mer ju äldre jag blir, det är tydligt!


Det var en helt underbar vecka i solen, bland blommande bananträd,


insektslockande illaluktande annorlunda blommor,


de så vanligt förkommande papegojblommorna


och blommande mandelträd.
För en vecka sedan satt jag i solstolen och läste och jag simmade ett antal vändor i den behagligt tempererade bassängen.

Det fanns ett aber med resan till Teneriffa. Det var att komma hem till den förknorrade vintern igen!

Förstår alla utlandssvenskar, som bor i behagligare klimat halva året.
Hoppas också kunna få möjlighet till detta, om livet fortsätter att vara vänligt tills man blir och när man är pensionär.

Just nu mår jag uppriktigt illa av vintern, över att titta ut och se allt övertäckt med vitt därute.
Ljuset har ju kommit tillbaka, det är ljust när man åker hemifrån på morgonen, det är ljust efter det att man kommit hem.

Men jag vill ha värme. Jag nöjer mig mer 5-10 plusgrader och frostfri mark.... begär inte ens någon supersommar med sol och plus 25 grader. Helt ok med mulet, lite regn då och då och 15-20 grader.
Naturen har ju ändå liv, och jag kan ta promenad eller cykeltur, utan att behöva ta på långkalsonger, vantar och mössa.

Vet att jag gnäller.... jag lever, jag mår bra, jag har mat och tak över huvudet.... men vintervåndan lämnar mig inte ändå. Jag längtar till vår.... och våndas i tanken redan över nästa vinter!

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig helt och hållet! Tyvärr är det knappt ljust för mig när jag åker till och från jobbet (får väl visserligen skylla mig själv när jag stannar på jobbet så länge). Å andra sidan åker jag ju lite längre också.

  En sommar behöver regn. Regnet får gärna komma på natten. På dagtid vill jag kunna vara ute, njuta av solen och värmen, helst runt 20 grader (klagar inte om det drar sig mot 25 grader).

  Nästa helg har du ett av våra första vårtecken; Vasaloppet. Vi är inne i mars månad och då bestämmer jag att snö, frost och kyla är över. Mars är vårmånad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra Emma! Då säger vi det, nästa vecka är det vår!

   Radera
 2. Jag kan känna lukten av våren när jag går ut. Den kommer, var så säker, i sin tid. Nu gäller det att härda ut. Visst längtar jag med till 20 grader men absolut inte över 25. Ha det gott. Nu går jag ut en runda med hunden.

  SvaraRadera
 3. Jag är heller ingen vintervän... Men jag måste tillstå att vintern långt upp i norr är behagligare än i Småland. Å andra sidan har det varit skitväder här idag... töväder med ishalka, duggregn... Jaja, lika mycket snö kvar ändå... Men... jag tycker faktiskt november och december är värst. Nu går vi mot vår och sommar, ljuset har kommit tillbaka som du skrev... då njuter jag... det blir ju bara bättre och bättre... :-)

  Välkommen hem till Sverige igen!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas