tisdag 26 februari 2013

Måste medge motsatsen


 Gnällde ju ordentligt över vintern i helgen.
Idag tycker jag att vintern var helt underbart fin.
Tur att man kan ändra sig.
Och att man får tycka som man vill.
Visst var det lite kallt i morse, men vad gör det, när solen kommer fram och värmer den vita världen, så att vit snö förångas och ger vårdoftande luft som är lätt att andas.
Kom hem vid halv fyra och fortfarande fanns det ljus tid att ta 40-minuterspromenaden och efter att hämta kameran och bara vara utanför huset och njuta av de sista solstrålarna för idag.


 Till och med den överblommade papegojblomman som vi hade med i resväskan från paradisön, tycktes få ett sista glädjeryck och slösa lite extra med sina färger.... ( eller kanske Photo Filter hjälpte till lite.... tycker iallafall att den ser fin ut) Fransson fick  glädjefnatt av det fina solskenet och klättrade tre-fyra meter upp i sälgen.
Han hade tydligen glömt av det här med trädklättring under den långa vintern, för han verkade helt förvirrad och jamade efter min hjälp.


 Visst hade han klarat ett hopp ner i snödrivan, men det vågade han inte.
Och visst är det bättre att vara på den säkra sidan och göra en kontrollerad nedstigning, i stället för att göra ett våghalsigt hopp.


Det tog några vändor fram och tillbaka på grenen innan aha-upplevelsen kom till honom, och han fattade att han skulle ta sig ner med bakändan först.


En fin vårvinterdag, det blev det för både folk och fä.
Vi hoppas på flera sådana ... 1 kommentar:

  1. Visst var det en härlig vårvinterdag idag. Tog en skön promenad efter jobbet tacksam för att vi slutar tidigt nån dag i veckan. Det var ljust och fint ikväll också. Fullmånen sken när vi åkte hem från gemenskapsgruppen. Vi får hoppas på fler fina dagar.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas