fredag 5 september 2014

Finalfint


Blev lite plantering i eftermiddag.
Finalplanteringen för i år.
Lite knäppt att sätta ut blommor för flera hundra kronor, när det snart är frostsäsong och blomlivsslut.
Fint blir det iallafall.... kanske man gör det för att visa att hoppet är det sista man ger upp.
För så är det väl....


Veckan gick, som alltid annars under jobbveckor, otroligt fort.
Det är hela tiden "något" .....
Mattelyft tar tid..... har inte bestämt ännu om det är givande eller inte. Stressigt är det iallafall, att ta sig mellan skolor på drygt en och en halv mils avstånd mellan skolslut och kursstart.
Tror inte de som bestämmer förstår hur stressande detta är, och att det förstör mycket av det som kunde vara bra med ett mattelyft. Hade varit helt Ok om gruppen träffats varann vecka... men varje... det är bara för mycket.


Träningen satte igång i veckan som gick.
Var på spinmix i Grimsås i måndags och på funktionell träning i Dalstorp i tisdags. Båda funkade jättebra.
Verkligen något att lägga i tacksamhetspåsen, detta att vara 60 + och klara av att träna ordentligt.
Sen kunde man ju önska att man skulle klara av att springa en mil också... men det gör jag inte längre.
Men träningen i grupp, den njuter jag av.
Hade tänkt pröva en intensivträning igår också, men det var för fint väder och så var gräsmattan i behov av klippning. Det är träning, det också. Får testa HIT en annan gång.....


Igår blev jag officiellt antagen som förstalärare i kommunen. Tillsammans med tolv nya i grundskola och gymnasium. Dessutom finns det fem "gamla" - från förra året- som håller i mattelyftet.
Intressant att höra alla presentationer gällande var och ens uppdrag.
För min del, så ska jag jobba språk och kunskapsutvecklande  med viss inriktning på IKT.
Ska fortsätta med "En läsande klass"materialet, vara behjälplig för andra i detta arbete, försöka få igång ett samarbete med kommunbiblioteket gällande barns, och framförallt pojkars, läsande, försöka få med hela områdets elever i vår bokblogg samt jobba med pedagogiskt drama i kassen.
Någon nedsättning i tjänst blir det inte för oss "nya", så tidsramen är lagd till en timmes arbete i veckan. Hoppas att något faller bra ut, och att man lyssnar på den som nu fått fullmakt och 5000 extra i lön, för att vara profet på hemmaplan.


Egentligen så gillar jag inte alls förstelärartänket. Alla borde ha del av den statliga satsningen. Ingen är förmer än någon annan.
I nästa tänk, så tänker jag att en del av oss tar mycket större del av skolforskning än vad andra gör. Och tar till oss den, tar med den in i klassrummet.... Tar till oss det nya, fortare än andra.
Det har väl varit mitt dilemma, jag vill testa "allt" och mina kollegor hänger inte med i mitt race. Profeten får bara vara sig egen nydanare.
Så jag känner faktiskt att jag är värd den fina titeln... och jag hoppas verkligen att Nina på kommunbiblioteket och jag kan hitta ett koncept för att få fler killar att gilla att läsa böcker, inte bara i skolan, utan även på fritiden.


C-E var på återbesök hos stomisköterskan igår.
Allt är i sin ordning.
På måndag väntar läkarbesöket. Jag, för min del, tror att det blir fortsatt behandling med cellgifter. Tänker att här har man en 61åring, som kan leva länge och bra  ännu. Visst tar man det säkra före det osäkra och ger alla ev. förflugna elaka celler en dust, då man vet att de är få, och knappast lär gå segrande ur den kampen???
Känns tufft just nu, men är en framtidssäkerhet....

Men som sagt, på måndag vet vi....


Blev både gråtande och glad, när en av mina kollegor i området frågade hur jag mår i allt detta.
Det är ju inte så många som tänker så... och framförallt inte de som inte har erfarenhet av liknade livstillstånd.
Svaret är att i skolan mår jag ganska bra, ibland mår jag skitbra där....  för jag verkligen mår bra av mitt roliga arbete, även om det är jobbigt så att man blir dödstrött under stundom. Men det är så roligt och givande....
Annars händer det då och då att jag inte mår så bra, att det mesta känns tungt, orättvis och meningslöst... och det är många olika faktorer som påverkar detta........
Träning är bra mot ledsenhet.....


Lyssnar på sångerna som är med i dokumentären om Björn Afzelius. Funderar återigen vad det är som gör att man fastnar så för en del artisters melodier, texter och sound. Har alltid varit betagen av Afzelius musik, allra först i Hoola Bandoola Band... men även som soloartist. Under hans sista år blev låtarna dock lite väl smöriga...  Gillar Mikael Wiehe också..... han har gjort väldigt mycket bra låtar.
Queen, 10cc, David Bowie är de engelskspråkiga "husgudarna".....och nu, och Sverige, är jag helt betagen av Lahles låtar och sätt att uttrycka sin musik.

I morgon ska C-E till VC i U-hamn, för att lägga om ett sår som inte är riktigt färdigläkt. Sen ska vi gå cachingrunda i Viared, köpa ett par riktiga stomibyxor i B-s och äta lunch där. Hoppas att få en lugn dag på söndag. Tanten behöver det också..... trots att hon mår bäst när det är full fart och hon slipper tänka på varför livet blev som det blev....

Ha en bra helg alla!7 kommentarer:

 1. Grattis till förstaläraren! Det uppdraget kommer du att utföra jättebra. Har inte ens brytt mig om att söka nån av förstalärartjänsterna hos oss. Tror inte de vill satsa på en 62-åring med cancerdiagnos. Det kunde annars vara ett bra sätt att sluta sin lärargärning med att ge av all den erfarenhet man samlat på sig.

  Finfina bilder som vanligt. Här får trädgården klara sig själv för det mesta. Ska försöka kruka in lite växter i helgen. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker ju inte på pigga dej som diagnostiserad. Klart att vi gamlingar har mycket att gei lärarjobbet. Sök nästa år.

   Radera
 2. Jag tycker din plantering blev jättefin. Inte för att jag har särskilt gröna fingrar, men både ljung och en är väl ganska tåliga växter? Tänker på frosten (som gärna får vänta nån månad om du frågar mig - jag får ju inte min motorvärmare förrän v 44).

  Jag känner detsamma inför mattelyftet. Inte nog med att vi får åka en hel del framöver (jag hade ju båda mina första träffar i Gs), det är dessutom rätt mycket att läsa in varannan vecka. Något jag för övrigt tänkte sätta mig med nu - en lördag när solen skiner. Anledning? Jag är inte hemma alls i morgon, sorgligt att behöva ägna så fina helger åt mattelyft.

  Jag tycker inte heller om förstelärare-konceptet, inget illa menat mot dig. Varför välja ut vissa lärare som verkar göra ett bättre jobb? Jag tycker vi sliter lika hårt allihop, borde vi inte kunna dela på dessa pengar istället? Jag vet inte hur ni erfarna" pedagoger står i lön, men min lön är skamlig med tanke på utbildning och annat som jag fått slita med innan själva jobbet. Björn har ju högre lön än mig och han jobbar på fabrik och har ingen högskoleutbildning... (Går väl egentligen inte att jämföra, men du förstår hur jag tänker).

  Vad gäller C-E så är det okej att tycka att det är jobbigt. Det är okej att få vara ledsen. Oftast är det värre för närstående, att se den/de man tycker om må så dåligt. Jag håller tummarna för att allt går som det ska och lyssnar om du behöver prata.

  Mysigt med en roadtrip, synd att ni hunnit vidare när jag erbjöd kaffe. En annan gång. =)
  Oj nu blev det mycket idag - kanske ett sätt att skjuta upp mattelyftsläsningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt med lång kommentar.CE hade tid på VC i Uhamn för att få hjälp med ett sår som inte är riktigt läkt. Sen ville han gärna testa en lagom lång geocachingrunda
   Funkade jättebra. Ha det bra i morgon.

   Radera
 3. Excellent blog Һere! Also yoսr websiute loads
  սp vеry fast! What web host аre you usіng? Ϲаn I get youг
  affiliate link tо уοur host? І wіsh mү website loaded uup aѕ fast as yօurs lol

  Feel free to visit mƴ web ρage :: tysons corner (Yeswh.com)

  SvaraRadera
 4. Gгeat site you've got heгe.. It's difficupt tߋ find excellent writing lіke yours
  tɦese days. I tгuly аppreciate people like yоu! Ƭake care!!


  Feel free tto surf to my pаge: So Connect Online Dating

  SvaraRadera
 5. Definitely imagine that which you ѕaid. Yoսr favorite reaon seemеd to be at the internet thе easiest factor to Ƅe mindful of.
  Ι say to уοu, I ԁefinitely ǥet annoyed аt tthe sаme
  time ɑs people think about issues tɦɑt tҺey plainly ԁߋ not realize aƅout.

  You managed to hit tҺe nail upon the top and defined οut thе entire
  thing աithout hɑving side effеct , people cɑn take ɑ signal.
  Will liƙely be agаіn to gеt more. Thɑnk үoս

  Taҟе a looҡ at my blog post - So Connect Online Dating

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas