söndag 25 januari 2015

Helghändelser
Helgen går snabbt över. En kort sammanfattning i den offentliga dagboken får det bli.. 
Kan ju f.ö. berätta för alla som inte bloggar, att det bästa med den typen av blogg som jag har, det är att kunna gå tillbaka och läsa vad som hände vid samma tid under tidigare år. 
Ett riktigt bra fotoalbum är det också. 
Gillar denna bakbild: trängsel kring matbordet en lite råkall janauaridag i H-hammar.

Fanns flera skäl att åka en sväng till den vackra byn vid Vidöstern igår. Ett av skälen var att hitta en ny cachegömma till "Max-gömman", som ingår i den cache-runda som påbörjades i samband med att jag fyllde 60, för ett år och två månader sedan.

Ett burk, i form av ett plaströr, var gömd i ett träd. Superlätt gömma, men det tycker jag gott det kan få vara, då det är tänkt att folk ska ut och promenera en bit, och uppleva den fina Hjälshammarsbyn.
Nu hade trädet, med infogad cache,  blivit ett offer för Egon. 
Med tanke på att det är ganska ofta som det kommer meddelande om att någon är ute på Hjälshammarrundan, så tyckte jag att det var läge att lägga ut ett nytt rör. Cachegömma HBML #5:2, Max.

Mor och dotter begav sig ut för att söka ny cachegömmeplats, med anknytning till deras adopterade gammelkatts tidigare hem. Det lyckades ganska så enkelt.


Hade tagit med ytterligare ett magnetinfattat rör, om vi skulle hitta en bra plats att sätta detta. Så att det var lite lönt för den som gillar att komma först i geocachingsammanhang att ge sig ut, tänkte jag. Nära hästhagen fanns en bra plats... och eftersom jag inte satte ut en självklar hint, så vållade denna gömma så pass mycket besvär för norra Smålands förstahittarcachemästare, att jag efter hemkomst till Grimsås fick ett samtal från honom, och fick ge honom den hint han behövde.
Nej, jag lägger aldrig gömmor i stenmurar. ( Har i och för sig en, men det var den andra burken jag lade ut...) Avskyr såväl stenmurscacher som grangrenscacher för egen del....
.

Lite stalledrängsjobb kunde jag hjälpa till med, efter det att cacheutläggandet var klart.
Väl inomhus igen, kunde man konstatera att det syntes att jag hade stallsysslat. Håret var fullt av sågspån. Tror att det kom sig av att jag varit behjälplig med box-spånandet .... eller också hade det kommit utramlande ur huvet.....Helt säker kan man inte vara.


Träffade alla Johannas och Martins katter, och så denna stallekatt, som hör till stallägarna. 

God värme från "öppna spisen", godisfrossa ( nä, jag klarar inte att inte äta sådant...) och räkfrossa bjöds i Dalsgård, innan vi återvände till Västergötland igen.


Tog en promenad med både hängslen och livrem idag på förmiddagen. Broddkängor och stavar.  Det gick bra att gå i tillräckligt snabb takt för att bli lite varm, när man kände sig säker på att inte ramla.
Såg att någon med stavar hade gått före mig på väg mot Hallåsen.  Strax innan min planerade vändplats, mötte jag personen i fråga. Gjorde då en helvändning några hundra meter före uttänkt vändplats, och fick en trevlig pratstund med föregångaren, under det att vi gjorde sällskap på tillbakavägen.I eftermiddag har jag varit på Musikcafé i Grimsås Bygdegård.
För andra året i rad, så anordnar mannen till höger, Gustav Fridolins svärfar, ( Jerry) , tillsammans med Göran Björk ( tyvärr inte med på bild) och Bygdegårdföreningen  en eftermiddagsunderhållning till förmån för något välgörande. I år gick alla pengarna till Cancerfonden.
Ett antal ungdomar, med eller utan anknytning till Grimsås,  underhöll med musik och sång. Robban berättade om den cancersjukdom han numera är friskförklarad från, det bjöds på god fika med bullar och kakor och som avslutning så bjöd Jerry och Göran på ett musikquiz.
Mycket folk hade kommit till Bygdegården, roligt att träffa folk och byta några ord.
Ja, det var en trevlig stund... ett antal riktigt bra sångare/musiker .... och Robbans tänkvärda ord.

6 kommentarer:

 1. Det låter som du haft en fin helg! Ønskar dig en finfin vecka så kør vi igång litet WF till helgen igen om jag då ær i skick att tænka igen. Resandet tar på krafterna! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot en ny omgång matcher. Du blev lite FÖR bra senast det begav sig. Kul när matcherna blir jämna.

   Radera
 2. Mysigt med ett musikcafé som samtidigt bidrar till något bra. =) Ser ut som att du har haft en riktigt bra helg, vi ses i morgon. =)

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt med ett musikcafé som gör nytta på flera sätt. Här har det inte hänt mycket den här helgen mer än att förkylningen frodas. Såg att dina gömmor publicerades men var inte pigg nog att ge mig ut. Det får bli en liten tur senare. Då kan jag kolla upp mina gömmor också. Ha en bra arbetsvecka och ta det lugnt i regn och snö. De har lovat ruskväder imorgon såg jag.

  SvaraRadera
 4. Förstår att en sådan musikstund är trevlig av många orsaker. Vi var på en liknande igår kväll. Första bilden är tuff. Jag gillar också att kunna gå tillbaka i bloggen ibland. Önskar dig en fin halkfri vecka. Kram Bosse

  SvaraRadera
 5. Halloj....
  Så trevligt att hamna här hos dig, och i din fina läsvärda blogg.
  Visst är det härligt att blicka tillbaka i sin blogg. Den blir ju som sin dagbok.

  Ha det gott och kram från mig.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas