fredag 6 februari 2015

Februarifredag

Återigen en vecka till ända.
Som vanligt så var jag sist från skolan på fredagen. Fredag är bråttomdagen för många. Jag tycker att det är skönt att sitta kvar en stund, summera veckan, kolla in nästa och göra klart för mig vilket hemarbete som jag behöver göra för att nästa vecka ska rulla i gång utan friktion.


Nu är det ju ingen skola i våra trakter nästa vecka. Men eftersom jag ska i väg till varmare trakter under sportlovet och inte beräknas hem förrän sen söndagskväll, så är det ju ännu viktigare att jag har klart det som ska göra när det är skoldags igen.
En sak har jag kvar att göra i kväll. En "Grej of the day" tills på måndag. Gjorde en liten enkät bland eleverna i klassen om vad de önskade sig vad det gäller "Grejen" idag. Det var många önskemål om djur... levande och utdöda.
Sport och olika sjukdomar fanns också med på önskelistan. Tror att jag ska försöka få till en hästgrej framåt kvällen.

Jättekul är att ytterligare en klass börjat med Grejen nu. Och det hade syskonen i min klass koll på.. så det är något som pratas om där hemma.

Hade en Kahoot-quiz på grejer och annat idag. Många kan mycket. Kul!


Tänkte på det att man nog får tänka om vad det gäller hur barn lär sig. Man kan bli irriterad på den som inte skriver och jobbar på det sättet så mycket... men när man gör ett sådant här quiz, så får man inse att en del lär bäst - och mycket- genom att lyssna och se på bilder. Hjärnan bearbetar det genom att fundera mer än att låta armen skriva..

 Hinner inte så mycket mer än skolan och lite träning, för tillfället.
Har några samtal per vecka, och det tar en del av dygnets dyrbara ljusa timmar.
Nu är mer än hälften av de 20, gjorda iallafall.
Mattelyftet tar flera timmar i veckan.... och nu ska jag erkänna en sak... jag lämnade alla Mattelyftsdokument kvar i skolan. Jag tänker inte använda lovet till att läsa dem. Så det blir opåläst tills på måndag. Kan också anses osolidariskt. Mattleyftet som skulle kunna vara så bra, men som känns så påhängigt. Träffade en kvinna som ledde mattelyft i Jönköping. Där gjorde man så att man hade 2,5 h varannan vecka, istället för 1,5 h varje vecka. Skulle kännas bättre, speciellt som vi måste förflytta oss mellan skolor för att få till det hela.

Om mattelyftet är bra... jag vet inte .... men förhoppningsvis visar det sig att det var det, genom att eleverna får bättre resultat i internationella mätningar. Om dessa nu visar på vad eleverna EGENTLIGEN kan....


Träningsveckan innebar en ny bekantskap; Kettlebells. Körde dubbla pass, tillsammans med dem som är 15 -25 år yngre än jag, i Dalstorp i söndags. Tantanpassade väl några övningar, men kände att jag hängde med bra. Bra med ett träningspass på söndagar, om man inte gör så mycket annat. Hoppas kunna återvända till koskälls-vikterna om ett par söndagar igen. Och hoppas att de andra inte fått upp tempot alldeles på tok för mycket... : )
Spinn-mix har det blivit två gånger ... det är gammalt och vant. Där är vi några tanter som är med.
Spinningen i sig har förändrats på sistone. Förr var det sex-niominuterpass ... extensiva, backpass, pyramidpass. Nu är det bara puls och intervaller. Musiken var bättre förr... nu är det ibland riktigt gräslig musik.


 Var hemma en stund efter tre och tog en lite promenad på den snötäckta byvägen.
Det var plusgrader och ganska behagligt.
Hoppas plusgraderna håller i sig... och att den mesta snön är borta när vi kommer till Sverige igen.


Lite konstigt att tänka att man ska befinna sig i ett klimat som motsvarar den svenska sommaren om mindre än två dygn. Shorts, linne, klänning, barbent .... lite sol förhoppningsvis... och simma 10 sträckor i poolen ett par gånger per dag. Långa promenader längs strandpromenaden... och upp på Gauzaplatån...

Katterna får åka till Hjälshammar. Där har de det bra.

Med förhoppning om att livet ska fortsätta vara snällt mot oss alla, så tar jag ledigt ett tag... kanske jag skriver lite kort på surf-plattan där ner ifrån Playa de las Americas på Teneriffa.

4 kommentarer:

 1. Ha det så bra på Teneriffa! Lite avundsjuk är jag allt, men jag hoppas på ett vilosamt lov på hemmaplan. Ser fram emot nya rapporter när du hinner få till dem. KLanske åker till Hjälshammar och loggar några nya burkar. Då får jag väl hålla utkik efter katterna. Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en riktigt vilsam och varm semestervecka med lite go mat och mycke njuta. Värst vad du tränar på. Heja! Bra jobbat! Själv får jag nog ta mig i kragen lite grann. ;)

  SvaraRadera
 3. Önskar dig en jättefin vecka med sol och bad!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du har det härligt på semestern och kommer hem med laddade batteri. Idag har vi haft sol och blå himmel, men en blåst som inte var att leka med. Kram Bosse

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas