torsdag 12 februari 2015

Teneriffatemp

Att skriva på en dålig surfplatta är ett äventyr. Den skriver vad den tycker. Hotellets wifi är lite svamitt dessutom,så det där med att ladda upp bilder funkar inte alls
Tempen på Tenerife är lägre än vanligt. I två dagar har det varit soligt, och det är bara att konstatera att  sol gör tillvaron betydligt trevligare.
Dagarna som gått sedan min klagan på förvirrad surfplatta redovisas här:
Må fm var det sol och vi vandrade upp på kraterkanten på den mest närbelägna höjden. Tre cacher och härlig utsikt.På eftermiddagen drog molnen igen och det blev att läsa bok huttrande i solstolen
Ti hyrde vi bil och åkte upp i bergen på västsidan. Mandelträden blommade och det var fantastiskt vackert. Promenerade en stund bland lavastenar och mandelträd i shorts när tempen var 11 grader. Åkte vidare, vandrade upp halvvägs på ett berg för att hitta en cache, men fann inte. Men fint var det där.Blommor och grönt. Mascadalen ska vara speciell.Vägen dit var scary. Serpentiner med riktiga hårnålskurvor.Hu! När vi äntligen till dalen vär alla parkeringar fulla....så det var bara att åka tillbaka igen utan att ha kollat var den berömda vandringsleden började. Åkte ner till kusten på tillbakavägen. Åt lunch och frös.
Igår så kom då äntligen den efterlängtade solen.Och en mindre efterlängtad förkylning för CEs del.(Supersnoriga flygvärdinnor borde hålla sig hemma)
Gjorde iaf en kul niodelars multicachepromenad på em. Jag hann hem till core-träningen. På kvällen åt vi Walevskafisk på favoritrestaurangen La Barca
Idag var CEs förkylning ännu värre. Tråkigt tycker jag, detta är på något sätt hans resa, den han ville göra när det visade sig att ett sår gjorde "för säkerhets kull"cellgiftbehandling omöjlig. Det är förresten ett halvår sedan som hans operation gjordes, just idag.
Det blev iaf en morgonpromenad med en Earthcache som vi löste. Resten av dagen har tillbringats med bok vid poolen.... och lite vattengympa och simning däri. När solen är framme är detvarmt och gott... men nu, framåt kvällen, är det lite kyligt. 15 grader skulle jag tro.
Fredagens vandring har vi avbokat. Inte att tänka på att gå i sex timmar och bestiga berg.Två dagar kvar innan hemfärdsöndag. Det enda jag önskar är att CE kunde slippa ifrån sin förkylning. Tycker att livet är orättvist, faktiskt. Ha det bra där hemma, Såg att det är temperatur på plussidan  därhemma också. Längtar till svensk vår. Det är det inget som kan slå.

3 kommentarer:

 1. På dagarna känns det som litet vår. Fåglarna sjunger, några i alla fall, töväder, trottoarerna rena, nästan i alla fall... Jaja, våren den kommer, det är ett som är säkert! ;-)

  Njut av era sista dagar där nere. Egentligen vet ni nog att förkylningen smittar när den bryter ut och febern gör entré, efer några dgar när snoret blir tjockt är det inte hög smittorisk... ;-)

  SvaraRadera
 2. Låter som att ni har en bra resa trots att vädret är lite sämre. Solen har visat sig lite här hemma också faktiskt, underbart. Och, som du säger, temperaturen på plus-sidan - inte dumt alls. Jag vill också ha vår, vår och värme. I morse när jag drog upp rullgardinen låg det nåt vitt på marken igen, suck...

  Tråkigt att han har blivit sjuk, tyvärr blir det väl ofta så när man är på varmare platser med en AC som är lite för kall. Att flygvärdinnan dessutom var så förkyld bidrar säkert också till att han är sjuk nu, tråkigt. Har man ett sådant yrke är man hemma när man är sjuk, precis som vi också bör vara. Inte mycket att göra åt. Man kan ju hoppas att solen och dess D-vitamin där nere snabbar på läkningsprocessen en aning.

  Ha det gott och njut av dina sista dagar, så ses vi snart igen. =)

  SvaraRadera
 3. Det borde vara förbjudit att bli sjuk när man åker på semester. Hoppas ni får en trevlig hemresa. Kram Bosse

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas