söndag 24 maj 2015

PrinspromenadFår passa på att skriva lite blogg... så att jag inte somnar ifrån maratonlånga ESC. Räcker att kolla lite på låtarna... de flesta tycker jag inte är bra. Kollade på Måns semifinal i torsdags, och insåg att där var han outstanding. Nu när det är final, så är det fler som konkurrerar med honom... Australiens !!! låt är ok. Polens är fin och Cyperns gillar jag. Och än finns det fem kvar som jag tidigare inte hört...

 
Idag blev det en nödvändighetsresa till Halmstad.  Det kostar på att vara sommarhusägare på 12 mils avstånd. Man måste ju helt enkelt se till att omgivningen ( tomten) ser någorlunda vårdad ut, även om man tycker att det är för kallt att övernatta.
Eftersom det inte är sommarväder denna helg heller, så tyckte jag att vi kunde idka lite geocaching i de cachetäta omgivningarna av Hallands riviera. Läge för bad och sol på Östra stranden var det ju inte. Vi började med ett besök i centrum. Inte för att leta cacher utan för att fika på anrika Regnbågen och för att kolla lite i klädaffärer, Ansåg C-E vara en riktig frestare i det där med att gå i affärer.... jag behöver ju inget. Något som lätt kunde ändras då jag hittade en fin klänning och fina byxor, sådana där tunna mönstrade som började bli populära förra sommaren. Och fina byxor igen... med passande överdel... och... Jag är hopplös på att köpa kläder... men jag tycker att det är roligt! Idag gick alla inköp i svartvitt....


Efter shoppingrunda och riktigt go fika, körde vi norrut och parkerade bilen vid Grötviks småbåtshamn. Hade lagt in en runda i gpsen, ett par kilometer utmed Prins Bertils stig och genom Eketångaskogen tillbaka. Det finns inga gjorda rundor i området, men det är väldigt lätt att göra en egen runda, för det finns hur mycket gömmor som helst.


Vi har tidigare cyklat en bra bit utmed prinspromenaden och letat geocacher. Så här långt norrut tror jag inte det blir cyklat, men jag sparade nästan tio oöppnade lådor söderut. På det sättet kanske vi kommer ut på en ordentlig cykeltur en fin sommareftermiddag i år också.

Att gå utmed prinspromenaden är helt fantastiskt fint.
I Grötvik har det varit ett stenhuggeri under många år. Det finns många rester efter detta... samt ett antal stenar som naturligt lagt sig i vattenbrynet.
En helt annorlunda natur än vad vi har vid vår strand... den östra.


Den stora kungastenen var rest utmed prinspromenaden,
Så här står det i cachebeskrivningen:

Bär inskriptioner av kungarna Oscar II, Gustav VI Adolf och Carl XVI Gustav. När Oscar II besökte Söndrum 1899 efter en jakt i Fammarp blev han på dåligt humör. På folkets hus var nämligen en röd flagga hissad istället för unionsflaggan, vilket kungen förväntat sig. Han avböjde förfriskningar som bjöds och visade inget intresse över arbetet i stenbrottet.

En sådan skitgubbe...den där Oscar... som inte fattade att det livsfarliga jobb som stenhuggarna höll på med, var mycket större än hans överbeskyddade kungaarbete. Nu tror jag inte vår Knug har så mycket till övers för sådana som inte tillhör hans krets heller..... tycker att hela spektaklet med kungahuset är helsjukt och out of date.

Men stenen var lite häftig.....
Vi kom snart fram till en liten strand som bestod av såväl sand som hällar.
På hällarna hade människor ristat in namn och symboler.... och det under vårt århundrade.
Inte bara bronsåldersmänniskor som karvade i sten alltså.
Imponerad av jobbet som lagts ner.


Bakom Per Gessles hus var det lummig havsutsikt...


... och jätteramsen blommade för fullt.
Alla cacher utmed prinsstigen var extremt lätthittade, och hade nästan "för bra" hinter. "I ett rör", " I ett hål i björken mot havet".... Ja, det är mycket bättre med för mycket hint än ingen alls....
Och när man bestämt sig för promenadrunda, så vill man ju mest promenera och mindre leta cacher.
Men geocachingen är ju jättebra för att man ska ta sig till olika platser.


Prinsstigspromenaden avbröts vid denna vackra plats, som faktiskt är ett litet, litet fiskläge. Förhoppningsvis har man fler båtar än denna!


Från att ha haft en cache att leta upp på varje 200 meter, så blev det lite längre mellan dem, när vi kom upp i skogen. Vi beslöt oss för att snäva av den tänkta rundan till en lite mindre runda...det började suga i magen ... och så skulle vi ju hinna vara lite vid stugan också. Speciellt som vädret hade blivit mycket bättre än vad meteorologerna lovat.

Skogens finaste gömma,  det var här vid det gamla stenbrottet.Undrar hur många som kommer att växa upp och bli grodor? Om alla får bli vuxna, så blir det ett väldans kväkande runt den lilla vattensamlingen.


Har inte en aning om hur lång rundan blev.... men jag gissar sex kilometer. Bra att få röra på fläsket... det känns som om det blir för lite av den varan vissa dagar, nu när den organiserade träningssäsongen är över.

Bilen stod kvar på hamnparkeringen. Kändes skönt att veta att riktiga arbetare hade vakar över den..Vid den gamla stugan var gräset långt, det hade inte blivit klippt sedan första majhelgen.

Gamla hus har sina syrenträd/buskar kvar.
Doften mötte oss innan vi var framme vid stugan.
Tror att vi måste vara ägare till ett av de största syrenträden i området... de brukar ju inte alls bli så här stora, utan mera busklika.


Ljuvligt att njuta av de vackra blommorna och dess doft!
Ljuvligt att sitta i strålande sol i solstolen, under seneftermiddagen.
Ljuvligt god fiskplanka på restaurang Pio, blev det innan vi begav oss hemåt.

Har nu genomlidit alla ESC-låtarna + låååååång mellanpaus. Tycker väl att både Ryssland och Italien slår Måns nummer. Få se vad de många europeiska juryerna tycker.....

En härlig dag vid havet blev det. Solen känns fortfarande i ansiktet. Fjorton gömmor hittades och fem nya klädesplagg i storlek större, blev inköpta.

3 kommentarer:

 1. Det är en fin runda längs Prins Bertils stig och Eketångaskogen. Kände igen mig på några av bilderna i alla fall. Stenbrottet var häftigt. Tror jag var där på vintern. Fina syrener! Här är de inte så utslagna än.

  Tog mig igenom hela ESC med ett litet avbrott för en FTF på en ny gömma. Det gick ju bra till slut.

  SvaraRadera
 2. En härlig nostalgirunda för en Halmstadkille. Grötvik och Görvik var alltid två populära ställen att besöka. Snart är du framme vid sommarlov och varma bad på Östra Stranden. Kram Bosse

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig promenad. Till och med jag har en del gamla semesterminnen från dessa platser. Hoppas det blir varmt och gott snart så ni kan njuta av er stuga sommaren "lång". Allt gott!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas