tisdag 19 maj 2015

Tänk tyst, tack! - Du ser trött ut, sa hon.
- Nej, jag är inte trött, svarade jag.
För det var jag inte. Inte ännu. Tvärtom hade jag, under förmiddagen, glatt mig åt att jag kände mig mycket piggare än under långhelgen. Dessutom vanligt pigg för att vara en måndag.

Gick förstås raka vägen till en av toaletterna och kollade på det gamla ansiktets spegelbild.
Nää, jag tyckte inte att den bilden såg annorlunda ut än vad den brukar....men å andra sidan, så brukar jag inte skärskåda densamma, utan mest skynda förbi det som reflekterar och återger.
Satte mig vid datorn.
Kände efter.
Skittrött, kände jag mig plötsligt.
På väg att bli dålig?
Skulle jag orka med hela kvällen?  Vi hade stor familjekväll på skolan.
Traditiongrej tillsammans med brukarrådet.
Årets tema var matematik och teknik.

Jodå, jag orkade. Var kvar senast av alla och fixade till en fotostory av alla bilder jag tagit.

Glömde ju så småningom att jag borde känna mig trött.
Man säger så mycket dumt, om än i största välmening .... men om du tycker att jag ser trött ut, så ber jag dej tänka tyst om det.... annars gör du mig bara en björntjänst.


Något som jag har svårt för, det är "fôrvetna" människor. Nyfikna, alltså.
När någon kommer in i rummet och avbryter ett samtal mellan några, och undrar vad man pratar om eller VEM man pratar om.

Alla måste inte veta varje liten småsak som händer. Är det något av större vikt, så får du veta.
Ett råd till den som är nyfiken lagd. Lyssna och tänk tyst... så kanske du får veta, utan att nyfiket avbryta!


Visst blir man irriterad på folk i sin omgivning.
Speciellt om man är lite stressad eller lite trött. ( Idag har jag faktiskt varit det en stund på eftermiddagen... undrar om det syntes....?)
Det finns gånger då man skulle vilja be folk dra dit pepparn växer för en stund, och låta mig få vara i fred och slippa bli störd i det jag håller på med.
Men den tanken, den få man försöka tänka tyst... och faktiskt, så är jag ganska nöjd med mig själv, då jag lyckas frammana det som är normal "trevlighet" hos mig och inte låtsas om det som jag tänker tyst.

För visst kommer jag och stör ibland också....
men en sak gör jag inte....
jag säger aldrig att någon ser trött ut.... men det händer att jag tänker den tanken tyst.

4 kommentarer:

 1. Tänk så olika man tänker. Du tolkar det som något negativt om någon säger att du ser trött ut.

  Jag säger ibland till någon "att du ser trött ut". Inte i elakt syfte, mer en bekräftelse på att jag ser dig och att du ser sliten ut just nu. Öppning till om denne vill dela med sig, för ofta är vi väl litet spända och inte mår så bra när vi är trötta!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. ..som så ofta i diskussion med dej. Förstår att det är i välmening som någon säger att jag är trött. Bara så "otrevligt otäckt" att höra om man inte är det. Blir trött ! Beror säkert på min hispighet...och osäkerhet. 60 +! Då borde man hittat trygghet i sig själv. Tyvärr ej! Anna-Lena på mobil

   Radera
 2. Visst kan man bli trött på att ständigt analysera hur man mår. Jag förstår att det är i bästa välmening och ett sätt att visa att man bryr sig om varandra, men ibland kan det bli jobbigt när många frågar samma sak. har i alla fall bestämt mig för att vara ärlig och inte bara säga att det är bra. Jag tror att de som frågar kanske gör det för att de har behov av att bli sedda själva, så jag bryr fråga tillbaka. Om du undrar, så mår jag rätt bra nu. Ha en trevlig pingsthelg!

  SvaraRadera
 3. Där slog du huvudet rätt på spiken. Precis så är det och kommentarer som dessa tar ibland även de krafter jag har kvar ifrån mig. Det finns andra sätt att visa sin omtanke på ... Man kan ju inte se ut som en pigg lärka hela tiden. ;) Allt gott!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas