fredag 31 juli 2015

Burkar, burkar, boll och burkar


Blir nog gott när skolan börjar igen, så det blir lite lugnare... : )
Full fart har det verkligen varit genom sommaren... ja, vad nu den här årstiden egentligen ska kallas... den sista veckan har varit allt annat än somrig.


I onsdags var det kvalitétscaching i Bredaryd.  Johanna och Martin drog i väg med gamlingarna över stock och sten, över kalhyggen och genom våta marker.


De cacher som vi fann, dem skulle man kunna skriva mycket om... men nu väljer jag att bara säga... vill man behöva klura lite och vill man uppleva otroliga ställen mitt inne i skogen... ja, då ska man leta cacher i Bredaryd, signerade 1000sjöar.


Gårdagen gick till stor del åt till att lägga på burk. Dock ännu inte blåbär, ska försöka komma iväg och plocka sådana nästa vecka. Nä, det var Västeråsgurka som blev lagd på burk och det var trädgårdens svarta vinbär som förvandlades till sylt och saft, för framtida vitaminrikt bruk.


Boll blev det på kvällen. Elfsborg spelade cup-match mot norska Odd i Europa Leauge. Kul att det blir av att man beger sig till Borås Arena ibland. Matchen var spännande och Elfsborg vann med 2-1.Dagen har använts till att lägga ut en burkrunda i skogarna runt Hallåsen. Vi fick till det riktigt bra, tyckte jag. Inte så som de riktiga cachemakarna får till det, men man får göra så gott man kan.Väntar på att cacherna ska publiceras. Hoppas nu bara ingen tokig cachare ger sig ut på de dåliga skogsvägarna, när vi bett dem låta bli. Det är inte ok att köra ner andras egna vägar. Tycker att de som kör "rundor" med bil inte fattat vad det handlar om. Men det kanske är jag som inte gjort det...när jag inte är med i en enda "mängdtävling" vad det gäller geocachande.
Nu får ju man göra som man vill med tävlandet... men att köra bil på promenadrundor, det är inte ok!


Riktigt kul var det att göra runda iallafall. Nästa grej blir ett försök att fixa till ett event.

 I morgon drar vi till Halmstad. Få se om jag stannar ända tills på måndag. Känns inte läge att packa väska med shorts, linne och baddräkt just nu, men stoppar väl ner det ändå. Solen ska komma i morrn, sägs det...och då gäller det att njuta för fullt.

En vecka kvar av ledigheten. Någon burk ska man väl kunna få till på den tiden.

4 kommentarer:

 1. Du är flitig med dina burkar du! Både de du fyller och de du finner! ;-)

  Sommar är det oavsett väder... hur är det, räknas augusti som höstmånad, eller är det först september?

  SvaraRadera
 2. När man tröttnat på 100sjöars gömmor kan man gå på 1000sjöars dito.
  Tack för att du inte visar fler bilder. OBS gäller bara denna gång! Förhoppningsvis finns det ett antal för det privata albumet.
  Nu kom det länge fruktade ickeFP på 3meter↑.
  Väntar med spänning på ditt event.

  SvaraRadera
 3. Den här sommaren är helt klart inte som andra. Kyligare än någon jag kan minnas så att du inte riktigt tror på badkläder och linne kan jag förstå. Är som gjort för inomhussysslor som ex tillverkning av svartvinbärssaft. Det smakar gott när vintern kommer, gärna varm. Gott!

  SvaraRadera
 4. Förstår att vi haft en fin vecka jämfört med er. Solen sken och det var lagom varmt i Polen, bara några regnstänk. Hoppas solen kommer hit nu när vi har kommit hem. Ser fram emot att gå eller cykla din nya runda som ju publicerades ikväll. Ska bli roligt med ett event också. Hoppas jag kan komma på det.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas