tisdag 22 mars 2016

Så´n skillnad


Kameran har inte kommit med ut på promenaderna på sistone.
Väldigt dumt! Nu har ju våren anlänt...och fotogeniska objekt finns att tillgå i allt högre grad.

Mobiltelefonens kamera är inte bra. Fattar f.ö. inte varför jag ska köpa Samsungmobiler gång efter annan. Nästa gång får det bli en lite mer avancerad apparat. för det är skillnad på billig och dyrare sak, vad det gäller prestanda.

Årets första tussilago blev iallafall avfotad med det som fanns till hands.


Det är skillnad på dagar med sol och dagar med mycket moln. Lite av varje, både sol och moln, gör solnedgångarna njutningsbara, Inte så mycket hos oss, här borta i det snart  obefintliga skogsområdet,  som på mera öppna marker i centrala delen av vår utspridda by.

Stod länge och tittade på de svarta trädsiluetterna mot en himmel i både varma och kalla färger. En sinnesstämningskänsla som slog an.


Idag hade vi besök av Skolinspektionen på vår lilla skola. Det har varit "mycket" kring besöket, en orolig stämning har infunnit sig Vi hade negativa minnen med oss från den inspektion som skedde för ( tror jag) fem år sedan. Då gick vi avslappnade in i besöket, och möttes av två riktiga "skator" som var så otrevliga, så att de gjorde att vi visade våra sämsta sidor mot dem. Hu, så hemskt. En del kritik fick vi förstås... en del befogad... en del något obefogad, som en konsekvens av icke harmoniserande personligheter.
Skulle det bli likadant idag?
Nej,absolut inte... det var sådan skillnad mot förra gången.
Tre trevliga "inspektörer" som sannolikt ställde ungefär samma frågor som vid tidigare tillfälle, men på ett trevligt sätt, där de visade att de var intresserade av det positiva... och inte bara av det de kunde anse som brister på vår skola. Ett riktigt trevligt besök var det.

Trevligt att vara tillbaka här på bloggen, efter en tid då det mesta av geist har fattats. Tänkte efterlysa den på nätet, men lite gnista har hittat tillbaka till tanten idag. Hoppas att den trivs, och att den vill stanna. för det är sådan skillnad att tycka att det mesta är ok... jämfört med att tycka...ja, ingenting.

3 kommentarer:

  1. Roligt att du är tillbaka. Nu har det ju varit en del underbara vårdagar som vi kunnat njuta av. Kul att inspektionen var så trevlig. Det är faktiskt skillnad på inspektörerna. Vi hade nog nån av varje sort så de vägde kanske upp varandra. Men det är ett tag sedan nu. Ha en skön påskvecka!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar himmel du fångat och visst är den lilla tussilagon fantastisk som lyckats titta upp i cet här karga klimatet. Inspektion, blir trött när jag hör ordet men skönt det gick bra och framförallt, skönt att du hittat lite mer gnista. En riktigt skön påsk önskar jag dig. Maria

    SvaraRadera
  3. Ja, första silhuettbilden är grann att titta på, inte alltid skärpa är bäst. Tror att det är suddigheten i det yttersta grenverket som förhöjer bildens budskap.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas