tisdag 1 mars 2016

Energieffekt


En sådan häftig dag det blev!
Gick in i biblioteket för att hämta några böcker till en elev, På tisdagar ska musikläraren vara där, för då är det  hela skolans musikdag. Ingen  lärare där, men en klass i antågande. Hela 2-3an,
- Vi ska ha dej i musik idag, påstod dom.
- Nä, sa jag, det är nästa vecka som jag ska vikariera för den vikarierande musikläraren.
-  Han sa det förra tisdagen, att vi ska ha dej!
Ojoj... är det tant som antecknat fel datum, eller var det en datummiss från expeditionen?
Spelar ju ingen roll! Klassen väntade på att ha musik.

Snabbt in till min utmärkta resurslärare, som dessutom är utbildad pedagog, fast för de yngsta barnen.
Jodå, hon kunde ta hand om resterande lektioner under dagen, hon visste vad vi skulle göra.

Men vad skulle jag göra då? Fram med senast använda låtmappen.... och se där fanns låtar för både stora och små barn.

Så kul att ha musik och att jobba med de musikaliska grunderna, sång och rytm. De tycks vara bortglömda idag, eleverna sjunger inte.... de gör egen musik mest, med hjälp av de instrument som finns och enstaka ackord eller med hjälp av digitala program.

Fyra lektioner musik blev det, och då hade alla de ca 80 eleverna från F-klass till åk sex fått såväl sjunga som spela rytminstrument.... och de små hade fått röra sig en del också. Så många elever med härlig rytmkänsla och med både sångarglädje och sångröst.

Efter genomförda lektioner, så upptäckte jag att jag kände mig gladare och piggare än på länge. En väldigt positiv sak upptäckte jag också: Jag satt på pianostolen i sammanlagt tre och en halv timme och hade inte det minsta ont i ryggen. Under senare år har jag behövt sitta på stol med ryggstöd, då jag spelar piano, för att slippa få för ont!

Härlig känsla! Musik har sannerligen en synnerligen positiv energieffekt!

Efter skoldagens slut träffade jag min nya elev. En glad och grann afghansk flicka som ska gå i femman. Även hennes bror och tolken var glada gamänger, vilket gjorde att positivitet ytterligare ackumulerades. Ett aber bara - den härliga tjejen har varit Sverige sedan juletid och kan inte många ord svenska .  Så ska hon ut i vanlig klass, bara efter 6 veckor i förberedelseklass. Hur tänker man? Synd om barnen tycker jag....de har ju inte en chans att hänga med. Samtidigt är det spännande att se hur de snappar upp svenskan mer och mer!


Spinmix igår- rolig träning. Idag funktionell träning. Tyckte att jag åkte i tid, men när  vi fyra tanter från landet kom till idrottshallen i metropolen Dalstorp, så var där redan fullt med  kvinnor i olika åldrar, och alla kettlebells i vettig vikt var borta.
Denna tanten fick ta en 15 poundare ( 6,8 kg). Lite tungt ibland, men jag tröstade mig med en rubrik från dagens  Borås Tidning "Hellre stark än smal". Äntligen duger man! Härligt!
Härligt med energigivande träning två dagar i följd.
I natt blir det snö! Det är knappast någon som har någon positiv energieffekt på mig. Speciellt inte i mars.
"The Danish girl" går på Bio Tranan i morgon. Bra film ger också positiv effekt. Räknar med filmkväll i morgon.

Ovanligt pigg tant idag! Hoppas att det håller i sig.
Och musik... det ska jag ha nästa tisdag också!3 kommentarer:

 1. Det var längesen jag hade musik. Tror inte jag saknar det heller, men sjunga är kul. Det blir inte så mycket träning för min del om man inte räknar de ansträngande trapporna som jag måste gå upp och ner i. Tur att sonen är hemma och kan ta med hunden ut på en runda.

  SvaraRadera
 2. Det kallar jag för att vara flexibel att bara köra igång med musik rakt upp och ned. Strongt gjort av dig!

  Sedan måste jag bara kommentera... Du DUGER alla dagar... säg till Jante som sitter på din axel att ge sig iväg! Det är dags....;-)

  SvaraRadera
 3. Sång och musik det borde vi verkligen ägna oss åt mycke oftare. Du är ju fantastisk som bara fixar till det så där men problem är till för att lösas, så är det. Härligt när det blir bra och alla är glada och nöjda. Roligt att läsa. Ha en bra vecka!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas