söndag 2 april 2017

Spegling


Det har varit riktigt uselt med geocachandet under vintern. En ynka gömma uppletad under de tre månader som gått av 2017! Idag var det dags att göra något åt detta.

Det blev en runda i Svenljunga.


Ett av abern med geocachandet, det är att det förstås inte finns så många rundor "kvar" inom överkomlig körväg. Men som sagt, denna runda publicerades i somras, och har väntat på att bli anträdd, ända tills denna vackra vårdag.


Gömmorna var enkla, och vi hittade tämligen lätt alla, utom en. Dussinet fullt, ja, det får man vara nöjd med.


C-E undrade vad årets cache-hittar-målsättning var. Jag tyckte att 100 kunde räcka. Känner inte alls för så många som årets alla dagar, vilket varit målet under tidigare år. C-E  ville dock dubbelt upp.
Kan betyda lite längre resor.... och visst är det roligt att se nya vyer på  promenaderna.


Fika blev uppdukat vid Ätrans kant.... under det att fotoögat fångade spegling efter spegling...




Rödblommande alar reflekterades i vattenspegeln... under det att vi fann en plastspindel vid en björkrot....



Gömman vid bastun ville inte uppenbara sig. Vi fick ingen hjälp av mannen som stannade till på sin promenad, och undrade om i var vedtjuvar. Härlig bastuplats iallafall....
Ledtråden var under I ... och i:et hittade vi, men inget därunder. Kollade i tidigare loggar och såg att många ringt en vän. Vi hade ingen vän att ringa till....


I kopparödlans glänsande skinn  kunde man se ljusspeglingar....


... liksom i skarabeens blåskiftande skalbaggeskal...

Naturen har så sakteliga vaknat och de små krypen tar sina första vårpromenader... alla efter sin förmåga...

Ja, det var en fin runda,där utmed Ätrans strand i Svenljunga. En runda som absolut kan rekommenderas. Tolv cacher + en närliggande julcache... och en klättercache om man  hade haft den spänsten och det modet.


Som grädde på moset, så fick vi med lite fina vårväxter hem från  samhällets handelsträdgård.


Bilderna på vattenspegeln, det blir det bestående minnet av söndagspromenaden.

1 kommentar:

  1. Från början var det du som var mest på vad gällde geocacher vad jag minns. Nu verkar det som om det är din man. Ni får dra till Stockholm och geocacha, då har ni massor, problemet kan dock vara att få vara ifred, att logga någorlunda ostört vill i vart fall jag. Ibland lyckas jag... Det finns dessutom ytterområden där det är lugnare vad gäller folk... :-)

    I fjol blev det endast 69 loggade för min del, i år blir det nog några fler. I varje fall är det ett sätt för mig att lära känna nya områden i stora staden. Många steg blir det dessutom. I snitt under mars månad blev det 14.717 steg/dygn. Inte så illa vandrat :-)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas