lördag 18 november 2017

Dumt


VIP-folket inom EU måste förstås träffas ibland. Inte bara de som har sin bas i Bryssel, utan också regeringsfolk och annat viktigt folk från de unionsorganiserade länderna.
Man bestämde sig för att träffas i Göteborg. 
När så viktiga människor kommer i en klump, så befarar man det värsta och stänger av vitala delar av en storstad.
Det som gjort mig riktigt rosenrasande är att man tvingat affärsinnehavare, som har sina lokaler nära de platser där den viktiga människoklumpen hopat sig, att stänga sina affärer. UTAN ATT FÅ DEN MINSTA ERSÄTTNING FÖR DETTA! Medan man kan betala för en massa poliser som är i extratjänst och bjuda det viktiga folket på mat för tusentals kronor per person.

Det är så dumt så man får magvärk!

Varför skickar man inte hela viktighetshopen till ännu tomma hotell i någon svensk vintersportort? Åre till exempel. Tänk  så mycket man skulle kunna spara i resurser på det.


En samekvinna uttalade sig i Rapport, under veckan. Hon ville ta bort allt som har med det gamla namnet "lapp" att göra.  Samer skulle det ju vara.
Så himla dumt! Vår gamla kultur ska förstås leva kvar. Lappland, Lapporten,lappkast...  visar hur vi tänkte förr, men att vi numera använder ordet same, om vi skulle råka prata om vår ursprungsbefolkning.  De etablerade begreppen ska förstås finnas kvar.
Så dumt att hela tiden gömma och förneka, i stället för att inse hur sättet att se på människor förändras över tid.

I ett inslag i torsdagens Rapport, tog man upp det fruktansvärda brott, som en obetänksam lärare begått. Han/hon hade gett en läxa där eleverna skulle träna på oregelbunden pluralskrivning av engelska substantiv. Ett av orden var one negro- many negroes.
Visst var det väldigt dumt av läraren att använda en övning som var skriven på...tja, sextiotal, oh där det hemska ordet negro fanns med. Men ännu dummare var det att göra ett inslag i en nyhetssändning om detta.  Det hade väl räckt att rektorn talat med sin underordnade om det olämpliga ordet, det ord som den färgade pappan tagit illa upp utav.


#metoo-uppropet, det är absolut inget som jag tycker är dumt... MEN snart börjar det bli det. Med alla upprop som kommer än från det ena, än från det andra hållet. Jag tror alla vi kvinnor, i olika åldrar, i olika yrkesgrupper, i olika social sammanhang, träffat på dessa otäcka MÄN, somdet handlar om.  Med all uppmärksamhet riktad mot dessa maktutövare, så känns det som om alla karlar borde utrotas. Och det vore ju dumt

Dumt är det med denna årstid, där det inte finns mycket som blir vackert genom kameraögat.....

1 kommentar:

  1. Det här att alla människor numera vad de än gjort ska hängas ut i media tror jag kan dra mycket negativt med sig. Hoppas framför allt att pappan och rektorn/läraren talat med varandra. Missförstå varandra och göra misstag gör vi hela livet. När det gäller Metoo håller jag helt med dig. Det finns ju även kvinnor som våldfört sig på både unga killar och barn men det har åtminstone inte jag hört något om än. Men alla karlar är inte skurkar det skriver jag under på. Trevlig helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas