lördag 27 oktober 2018

Stolt


Det är lite fult att slå sig för bröstet, att vara stolt över något.
Ändå... jag har varit det flera gånger under denna veckan.
Mest stolt var jag efter att jag lett en lektion om programmering i Scratch, för alla våra elever i åk 4-6. En tant på 65 ska väl inte bry sig om/kunna sån´t.
Jag fick läsa på ordentligt, men med en enda bug, så lyckades lektionen och alla var nöjda och glada. Naturligtvis fortsatte en del av eleverna att göra nya block i det enkla spel, som tantens lektion lett fram till. Det var ju meningen!
Och stolt, det kände jag mig.
Får bli ny påläsning av ytterligare lektioner i blockprogrammering... det är kul!


Stolt blev jag över mina elever, då vi hade provräkning i onsdags. Nästan alla hade i det  närmaste full poäng. Att läraren har mindre betydelsen för ett gott resultat, än vad elevers ambition och förmåga har, det är jag de första att skriva under på. Med "svaga"och oengagerade barn, så blir det inget bra lärande....


Lite stolt kände jag mig också över att ha fått till ett studiebesök vid vindkraftsverksparken nära Grimsås. Speciellt nöjd var jag med hur väl eleverna förstod den engelskspråkige guiden ( han kom från Irland) och hur många som vågade ställa frågor till honom, på hans hemspråk.


Något som jag inte är stolt över, det är hur jag reagerar på en del, för mig i det närmaste okända, personers sätt att vara. Jag blir så avig i mitt sätt mot "överkäcka" personer. Var med om det under veckan.... och skäms så över hur kort jag blir i bemötandet.  Men... det bara kommer.... varför är det så?


Igår var det Quiz på Glasets Hus i Limmared igen. Vårt lag vann... igen. Visst är jag glad och stolt över att vi nästan alltid är bland de tre bästa... men samtidigt känns det lite skämmigt att vi alltid lyckas så bra... Konstigt att få den känslan.


Den stora stoltheten är våra fantastiskt fina barnbarn. ( Vilka mor/farföräldrar känner inte så?)
Konrad övernattade för första gången hos mormor och morfar i veckan. Gick jättebra. Härligare ungar än våra två små, det finns inte. För oss iallafall. Något att vara riktigt stolt över!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas