söndag 7 juli 2019

Reklam

Det finns bloggare som kan leva på reklam. Jag har aldrig kommit på tanken att reklam skulle figurera ihop med mina fattiga inlägg. Tycker att det är ganska sjukt,  faktiskt.
Men reklam kan man göra ändå, utan att få betalt för den, om man tycker att något är bra.


Dagens reklaminslag blir dessa:

Joint Academy

Under många år har jag haft ont lite här och var. Rygg, höft mest och av och till ena knäet. Ryggen har jag fått god hjälp med av https://www.alezzokliniken.se/ iGislaved. ( Blev lite mer reklam än jag tänkt... ) Fungerar absolut bra, men jag tycker att det hutlöst dyrt, 600 kr, för en behandling som tar mindre tid än 15 minuter. Men visst är det  värt pengarna om man blir av med ordentlig smärta och besvär. Konstigt att inte kiropraktik ingår i sjukvårdsavtal, tycker jag, för vad de gör det, är är ju att vårda, lindra, bota smärta beroende på felställningar i kroppen.
Knäet blev riktigt tråkigt och dåligt i våras. Det var svårt att gå längre sträckor, och i nedförsbackar fick jag många gånger stanna upp ett tag, för det gjorde så ont. Artrosdiagnosen ställde jag själv, med hjälp av google... Det blev så mycket googlande att det kom reklam på skärmen från Joint Academy, reklam som lovade hjälpa mig med mina lite nedslitna ledytor. MEN inte vågar man tro på att direktreklam via appar är något att ha....
Såg vid ett tillfälle att Aftonbladet hade en bilaga om artros. Kändisar i olika åldrar berättade om sina led-krämpor och hur de gjorde för att det skulle bli bättre. En av dessa "kändisar" berättade att hon hanterade sin knäsmärta genom att göra några dagliga övningar som hon fick från Joint Academy.
Ojdå, så pass! Då måste jag ju också testa. Laddade ner appen, fyllde i det som behövde fyllas i och betalade via internetbanken 100 kr i patientavgift. Kvitto mottogs, för att användas ihop med andra utgifter inom vården, för att ev. komma upp till högkostnadsskydd.
Samma dag som jag anmält mig och skrivit ner om mina besvär, så ringde min fysioterapeut ( varför duger inte sjukgymnast?) och ställde ytterligare frågor. Han berättade att de sex veckor som mitt program skulle ta, skulle kosta sammanlagt 700 kronor, alla med möjlighet att ta upp i högkostnadskydd.
Därefter kom första övningen på appen tillsammans med de mål som var uppsatta för de sex veckorna. Den första veckan var det bara en enkel övning per dag, följande veckor har det varit två övningar. Det har handlat om fyra olika aktiviteter; trappträning, höftstärkare, tyngdöverföring och uppresning. Inom alla aktiviteter, förutom höftstärkaren så har svårigheten kunnat stegras under veckorna som gått. Tillsammans med övningarna har det kommit med information om vad artros är och hur man kan "egenbehandla" den. Dessutom ha det gått bra att kommunicera med fysioterapeuten via chatfunktionen.
I torsdags hade det gått fem veckor, alltså bara en vecka kvar av min behandlingstid. Fysioterapeut Christoffer ringde då och frågade hur det är. Det är nästan bra. Gör lite ont efter långa promenader, är lite stelt i trappor. Men, oj, vilken förbättring som skett, genom två  dagliga knäövningar. Bestämde att jag fortsätter med att få dagliga rörelser via appen, till en kostnad av 100 kr per månad.
Rekommenderar verkligen att få sjukgymnastik via app och Joint Academy. Bästa  möjliga utnyttjande av teknik, då jag även får personlig rådgivning för samma pris, som att gå till sjukgymnasten i Tranemo!


Nästa reklam:
Tranehälsan

Personligen är jag inte speciellt mycket för privata "välfärdsinstutitioner". Friskolor är en fasa i mina ögon sett, äldreomsorg i privat regi likaså.
Men till en privat tandläkare har jag gått i många år, och där är servicen otroligt bra. Lite dyrare i och för sig, men som sagt utomordentlig service. ( Lite reklam för Tandvärkstan får det alltså bli också)

Som tur är, så har jag varit förskonad från allvarligare sjukdom, och vid de tillfällen ja behövt läkarhjälp, så har jag vänt mig till Närhälsan i Tranemo. Flera gånger har jag blivit besviken på deras service... jag har blivit bortglömd i väntrummet.... har förvägrats antibiotika vid sårskada ( av en dansk hyrläkare ) en sårskada som sedan krävde dubbla omgångar antibiotika, då distriktssköterskan tittade på den.... och vid sista blodtrycksmätningen, där såväl blodtryckssköterska, som senare mycket erfaren distriktssköterska, tyckte att värdena var helt ok, fick jag påringning av en  gravt utländsk hyrläkare... som påstod att jag skulle göra ytterligare mätning och behöva mer tabletter. Vilket jag inte fick.... trots extramätning, hörde han aldrig mer av sig.
Långa väntetider i väntrummet, olika läkare varje gång... jag bytte till Tranehälsan.
Ett synnerligen lyckat byte! Direkt service, knappa väntetider, kunniga, erfarna läkare som pratar svenska, känns familjärt. Efter onsdagens tjugofyratimmarsmätning av blodtryck konstaterade sköterskan att undertryck var alldeles utmärkt, att övertryck var något i överkant. Ingen ko på isen, men hon tyckte att jag skulle byta medicin, att ta två tabletter, varav den ena jobbade mer på övertrycket. Återkommer va 29, då "min" läkare kommer tillbaka från semester.
Superproffsigt! Klart att jag ska ha behandling för det som behöver behandlas. Konstigt att man inte såg samma sak förra året på Närhälsan, då värdena var nästan exakt desamma som vid denna mätning.
Rekommenderar starkt den trevliga vårdcentralen, Tranehälsan.


Reklam nummer tre: Tempo i Hestra

De små butikerna är snart utdöda. Det är verkligen något som är riktigt illa. I Hestra finns den lilla personliga butiken kvar. Allt man behöver, och lite till, finns i butiken, samtidigt som man kan gå in och handla en korg matvaror på fem-tio minuter, och ändå hinna byta några ord med ägaren och/eller kassapersonal.
Stannade till och köpte lite bröd, lite grönsaker samt några liter jordgubbar när vi var på väg till Värnamo i går. Bad att jordgubbarna skulle få stå kvar i affären tills idag, eftersom de inne skulle  förrän då . Inga problem alls! Service!
Idag när jag var nere och hämtade den betalda varan, samt handla lite mer, så såg jag att många färskvaror hade tagit slut. Jordgubbar t.ex. Samt en del grönsaker. Brödhyllorna var ganska tomma. SÅ bra, tycker jag, att man säljer slut på matvarorna, innan nya levereras. Kommer man till affären på en söndag, så ska man inte kunna räkna med att allt finns inne.
Jämför med de stora mataffärerna, där det alltid tycks vara fullt i diskarna. Sjukt mycket måste bli dåligt, och slängas, om man bara fyller på och fyller på, för att det ska vara fullt.
Snabbhandlat är det som sagt, man hittar lätt... och inte att förglömma, den personliga kontakten med personalen är guld värd.
Måste göra lite reklam för ytterligare en butik i närområdet: ICA i Dalstorp Samma service, samma "lilla"/mindre butik som i Hestra.


Reklam fyra: Grimsåsskolan

Måste bara göra reklam för vår lilla skola, nu när jag är i reklamtagen.
I en skola som har 75 elever, så känner alla varann... eller åtminstone känner till. Små klasser gör att man hinner med eleverna.  Oftast har vår skola de högsta resultaten på nationella prov och på betyg i sexan. ( Betygen gör jag ingen reklam för, men NP är bra)
Så roligt att elever från andra skolor faktiskt söker sig till oss för att få lugn och ro, och för att bli sedda.
Är så glad att jag ska återvända till vår lilla skola ytterligare ett år, och jobba ihop med bästa eleverna och bästa kollegorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas