onsdag 8 november 2023

Novembergrått

 

Först vill jag tacka för långa och synnerligen intressanta kommentarer till mitt förra inlägg. Det är ju så jag gärna vill att blogg-tillvaron ska vara. Fylld med olika tankar och åsikter. Tror att diskussioner och meningsutbyten kan utveckla oss alla, trots att hjärnan både har minskat i elasitet och tankesnabbhet med ålderns rätt.

Gråa november är här. En månad som oftast inte är så munter väderleksmässigt. Så det gäller att ta alla möjligheter till uppmunterhet. 

Tog en promenad till bokskogen, tillsammans med Karl-Petter igår. Ville att han skulle vara med på bild, i sin orange jacka. Tyckte att det skulle bli en riktigt fin senhöstbild. Det tyckte in han. Men det blev en färgfin bild ändå 


K-P fyller, liksom sin mormor, år i gråa november. Vi passade på att fira hans kommande födelsedag, tillsammans med kusin och moster, i lördags. Med alla "ljussiffror" som fanns i huset... men ingen femma. Det får man ha fixat tills riktiga femårsdagen, om ett par veckor.

Nej, han har inte "tyfus".  De tre barnen, pojkarna och kusinen,  hade varit ute på ett försenat, men förannonserat, " bus och godis" under eftermiddagen. Det bor så trevliga människor i deras lilla by. Alla som blivit tillfrågade om besök, välkomnade barnen.


Så här kan det se ut på landet! Hönorna trivs bra på altanen. Tyvärr lämnar de en del kletiga "avtryck" också. Men äggen blir goda, när hönorna får vara utomhus och picka gräs, en stund varje dag.



Idag har jag varit på möte. Med PROs distriktsstyrelse. Södra Älvsborg. Drygt sextio personer från styrelserna i distriktet, samlades i Limmared, för information och diskussion. Trevligt att träffa folk från andra föreningar. 
Efter lunch var det studiebesök på Agardh, f.d. Limmareds glasbruk, som stod på agendan.
Glasbruket är kommunens näst största industri, med närmare 500 anställda. 
Absolut Vodka-flaskorna är en av alla produkter som framställs.


Vi fick en presentation av tillverkningsprocessen och därefter en rundtur genom en av produktionslinjerna. 
Varmt och gott var det i "hyttan" där de glödande flaskorna "spottades" fram i rekordfart.


En timme senare var ölflaskorna klara att ställas på pall och levereras till bryggeri.
En himla massa flaskor var det. Ett bra studiebesök, det är klart uppmuntrande i  gråa november. 

I morgon, på jobbdagen, börjar vi med luciaträning. Alltid lika speciell och härlig känsla. Och fint att kunna bidra till att bevara den fina traditionen. 





20 kommentarer:

  1. Bra att du förklarade K-P:s "utseende". Var nämligen på vippen att fråga om pojken hade varit i ett slagsmål med en kompis eller en vuxen;-) Nu fick blåtiran ju sin "naturliga" förklaring.

    Håller helt med dig om denna gråa november. Ja, jag vet att det är varje år samma sak, ändå kan jag aldrig vänja mig vid mörkret och det ständiga regnet.

    Ja, under och efter pandemin verkar det där med Luciafirandet ha avstannat, åtminstone här i Täby. Luciavandring genom hela Centrum nedför rulltrapporna var faktiskt riktigt vacker, men som sagt - ett minne blott. Kul att du och din skola försöker hålla denna fina tradition vid liv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att lucia får fortleva. så länge jag finns på skolan. Sen är det risk för nedläggning...

      Radera
  2. Jag tänkte direkt försenat Halloweenfirande när jag såg K-P. Tyfus hade jag inte ens i åtanke! Trevligt med ett förtida firande men lite snopet med siffrorna. Nåja, det blev säkert hur bra som helst.
    Vilket intressant studiebesök ni var på. Absolut-flaskorna har ju blivit kända världen över så det var en god satsning.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket trevligt studiebesök. Nej, då inte tyfus.... tänkte på Krösa-Majas kommentar...

      Radera
  3. Smink har en tendens att sitta kvar. Jag läste ditt förra inlägg men hann inte kommentera. Försökte en gång, men då gick det inte, sen var det full rulle hos B8.
    De där tårtljusen har en tendens att aldrig finnas den man behöver.
    Mysigt att fira mer än en gång 🥳
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Få se hur det blir när jag och K-P firar ihop näst-nästa helg. 70 +5. Undrar hur man löser det?

      Radera
  4. Här är november inte grå i år. För den snö som kom, nästan utan uppehåll, förra veckan ligger kvar. Och mera ska det viss komma nu. Så det är vitt i omgivningen, även om inte solen lyser just nu.
    Så härligt med lucia-träning. Jag hoppas att jag kan få se något Luciatåg i verkligheten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funkade jättebra med första luciaträningen. Snö lyser upp... men abert är HALKAN. Här är det "mörkt som i en sotarröv". ( Min mors uttryck. Du förstår att jag inte kommer från någon "finare" familj...?)

      Radera
  5. Grattis på födelsedagen. Mycket folk på era möten, gott med öl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Födelsedag i morgon om två veckor. K-P två dagar senare. TACK för förskottsgrattis!

      Radera
  6. Kör på med Lucia så länge jag har min musik-dag i skolan. Milt här. 8 grader. God promenadtemperatur.

    SvaraRadera
  7. Som vanligt fina kort.
    Mysigt med kalas, det tycker jag iallafall. Alltid lika kul att träffa nära och kära.
    Det är kul med glasbruksrundor, fast vi brukar köra till Kosta/Orrefors, (Nybro, Målerås,) vi har ju inte så långt dit. Ha en bra dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, kalas är inte min grej. Barea om det gäller de allra närmaste. Avskyr ju att laga mat... Tack, tack... men inga märkvärdiga bilder denna gång.

      Radera
  8. Hallå , hönor! Så härligt, inte visste jag att du hade höns, om jag bott på landet skulle jag absolut haft höns ,-) Söt kille, ja det syns att han varit ute o skrämt folk i trakten ,-) Gulligt att de ställer upp med godis. Undrade just hur gammal blir han...,-) November en mysig månad att fylla år, alla har tid att komma, alla vill ha det mysigt! Kul att träffas. Så grattis ni båda när nu era födelsedagar dyker upp. Våra "svärisar" alla tre fyller i November ,-) Glasbruk, intressant, har dock aldrig varit på någon, men sett glasblåsning, jag har svarat på dina andra inlägg, och kul med frågorna ,-))
    Ha det nu fint! KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är dotterns höns. Vi har inga. Det är hon som är månskensbonde med fyra hästar, fe katte, en kanin och elva hönor... Tror jag . Jobbar 80 % som psykolog....Maken är läkare ...Så hon/ de behöver lite extra hjälp ibland... förståeligt nog...

      Radera
  9. Kalas kan man inte ha för ofta ... det gäller att ta vara på såna tillfällen, speciellt så här i november :)
    Härlig bild på hönorna!
    Trevligt med glasbruksbesök!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker också om hönbilden. Just nu tycker jag att det är så fullt upp med annat, så det blir lite dåligt med kalas...

      Radera
  10. Man ska "kalasa" så mycket man kan tycker jag. Tänkte direkt på halloween när jag såg ditt barnbarns ögon.
    Hönor skulle jag gärna ha men är nog enklast ändå att gå och köpa ägg när man bor i en stad.
    Grattis till födelsedagarna, mitt äldsta barnbarn har också november till sin månad.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen drömmånad att fylla år i. Svårt med ute-kalas. Blir inte mycket till kalas överhuvudtaget. Hinner inte.... Kram

      Radera
  11. Ni råkade inte få någon vodkapava med hem^` Nä, o i så fall hade den väl varit fylld med bara vatten...
    -Såna där arbetsplatsbesök gillar jag. Var på studiebesök på Landstingets tvätteri när jag bodde i Fberg, riktigt spännande! När man som jag mest suttit med rumpan på en kontorsstol så är det skoj att se andra typer av arbetsplatser. Men någon pensionärsförening är jag inte mogen till, absolut inte. Eller om jag säger att den perioden har jag redan avklarat och det räckte. Vilket datum fyller K-P år? jag är också novemberbarn, inga picknickkalas aktuella...
    Luciatraditionen är mycket stark i svenskFinland, en stor o rolig del av kultur i min barndom.
    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas