måndag 6 november 2023

Oförstått

 


Funderar... jo, det gör jag mycket. Antagligen alldeles för mycket. Tror ju att alla människor har en massa konstiga tankar i huvudet. Men efter att ha avhandlat ämnet med flera, så är jag inte lika säker.

Mycket som jag funderar över, det är  sån' t som jag inte förstår.  Ibland vad det gäller mej själv... ibland över andra människor... ibland över händelser och företeelser. 

Ex. Vad det gäller mej själv...

Varför har jag så svårt för vissa människor? 

Varför kan jag inte förställa mig och prata och vara "trevlig", trots att jag inte "gillar" någon ? 

Varför måste jag alltid ha bilder på bloggen... ?

Ex: Andra människor

Varför måste en del människor gnälla över precis allting?

Hur kommer det sig att det finns folk som är helt oflexibla?

Vad beror det på att så många bloggare följer dagliga teman?

Ex företeelser;

Hur i helsike tänker fotbollsupportrar då de förstör flowet för sina lag, genom att använda pyroteknik eller slänga in grejer..eller sig själva...på plan, mitt under pågående spel?

Varför i hela friden ska en massa helt oskyldiga människor behöva dö i krig? Är frihet värt det?

Varför kan jag bara kommentera Blogger ibland?

STORT och smått går i virrvarr genom min hjärna. Och detta var bara ett litet slumpmässigt urval!

Är det någon som kan svara på mina funderingar? Eller som är lika oförstående som jag?

Eller förstår varför jag bara måste lägga till en bild till i detta förvirrade inlägg...




 

20 kommentarer:

  1. Svar på fråga nummer två: Ärliga och "reko"människor har svårt att föreställa sig. Det känns skönt, tycker jag. (Är lite lika där...) :D
    Bilder på bloggen lyfter inlägget!
    Övriga frågor har jag inget kort svar på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack gör ett "stärkande" svar!

      Radera
  2. Okej då. Jag börjar från början då, men kan inte lova att jag svarar på alla dina funderingar.

    Jag kan prata sakligt med personer som jag inte gillar, men jag visar tydligt att jag inte tycker om dom. Det är sällan att de fattar. Alltså gör jag ett bra jobb där;-)

    Nästa fråga är lätt att svara på. Bilder är minst femtio procent av bloggen. Hur många bloggar finns det utan bilder? Ingen aning, då jag inte känner till en enda.

    Att gnälla och at vara oflexibel - ingen aning. Fundera på det!;-)

    Dagliga teman. Okej, jag har mitt eget tema "Skyltsöndag". Sedan bidar jag till "Glad måndag", "Tråktorsdag", "Fem en fredag", och "Bokmärke". Tycker det är roliga teman som ger mig nåt. Dessutom fyller det "kontot" om man ligger på minus med egna upplevelser som man vill/kan dela med sig. Du kan ju fråga dig ungefär samma sak: "varför bloggar du alltid med "mormorstisdag" och varför är dina barnbarn ofta i centrum. Samma sak - ungefär.
    Vad gäller fotbollssupportrar är vi helt överens.
    Kriget mellan Israel och Palestina, eller tvärtom den här gången. Den här gången är det allvar. Israel kommer aldrig att ge med sig. Förnedringen av att ha blivit attackerat av Hamas med gisslan etc. etc. kommer inte sluta med "fred". Å jag står på Israels sida. Landet har daltat tillräckligt med H***s & Co.
    Det där med att kommentera bara ibland hos blogger. Ingen aningen! Det är ju vår gemensamma plattform. Har förstått av en bloggare att det fungerar utmärkt och utan problem om man kommenterar från en stationär dator/laptop. Men konstigt nog inte från iPad och mobil. Fråga mig inte varför det är så. Löjligt tycker jag. Blogg.se är ännu värre kan jg tala om. Men där har jag bara en bloggare kvar som tur är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svar! Uppskattas! Varför jag skriver om mina barnbarn, det är för att de är det viktigaste som finns för mej. Tänker absolut också att bloggen överlever mej med råge, och att det är av värde för dem att ha både bilder och tankar kvar. Samt att jag tycker att det är intressant att gå tillbaka och bilderna ..och följa utvecklingen.
      I Israel -Gaza kan jag omöjligen ta ställning.

      Radera
  3. Några tankar på dina tankar:

    Varför måste jag alltid ha bilder på bloggen... ? Jag kan tycka att vissa av dina texter nog skulle klara sig utan bilder. Detta inlägg skulle va lika tankeväckande utan två bilder.
    Vad beror det på att så många bloggare följer dagliga teman? Jag tror det kan bero på dålig inspiration i att hålla en blogg vid liv eller att man vill ha inspiration. Men jag tror det hämmar ens motivation och inspiration egentligen, hämmar i att utvecklas i sin egen riktning, så känner jag.

    Varför kan jag bara kommentera Blogger ibland? Sitter man vid smartphone tror jag det kan vara svårt eller omöjligt att kommentera, det har jag själv märkt av. Vid dator/laptop går det utmärkt. Ditt blogspotkonto till blogspot och ett wordpresskonto för att kommentera på wordpress. Wordpress utan att göra något mer än att kommatera funkar bra. BP har gjort så länge, även jag gör så.

    Eller förstår varför jag bara måste lägga till en bild till i detta förvirrade inlägg... Jag skulle uppskatta dina texter utan bilder i många fall och istället göra ett renoldlat bildinlägg.

    Mina tankar på dina intressanta tankar.

    SvaraRadera
  4. Varför har jag så svårt för vissa människor?
    Kanske du är lite som jag är, trött på människor överlag. Ett yrkesliv bland människor och inte alltid i så positiva möten har nog gjort att jag blivit lite sådan.
    Varför kan jag inte förställa mig och prata och vara "trevlig", trots att jag inte "gillar" någon ? Kanske är du en ärlig människa och inte kan förställa dig. Nog är det bättre än att var ärlig i ett möte än att förställa sig, på gott och ont.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Nog är det bättre att var ärlig i ett möte än att förställa sig, på gott och ont." skall det vara.

      Radera
    2. Men jag vill ju vara trevlig. Men ibland går det inte! Inte så att jag blir "otrevlig"... men jag pratar inte med personen ifråga!
      Hade man kunnat lägga in bilder i kommentarerna, så hade jag nog gjort det oxå!😊

      Radera
  5. Nu skapade du en himla massa tankar hos mig också och hjärnan "gick igång". :)
    Det finns ingenting i de tankar som du redovisar som jag upplever som konstiga, tycker att mina ser ungefär likadana ut.

    Lite reflektioner:
    Har inte vissa tankar att göra med åldern tro? Ibland tänker jag att jag inte vill slösa min tid på vissa saker/människor längre - det kan vara i verkliga livet (fast jag träffar ju inte så många...) och ofta personer/företeelser i tv och tidningar. Väljer ofta bort.

    Ler åt dina tankar om bilder i bloggen. Jag är likadan - har vääääldigt svårt för att bara lägga in en text, fast det kanske jag skulle träna på.

    Läste en så intressant sak om det här med ett evigt gnällande. Någon/några som var av den gnälliga typen förklarade sitt beteende med att de gillade att gnälla (av sig), för då mådde de bättre. Tråkigt nog så brukar det ju finnas en omgivning också som INTE mår bra av det.

    Det där med foto-teman tyckte jag var kul för si så där 15 år sedan, nuförtiden undviker jag att läsa just sådana inlägg där det är uppenbart att det är tema-dags. Blir tjatigt i längden.

    När det gäller allt som händer i omvärlden - ja hur ska man tackla det egentligen. Mycket är helt oförståeligt för mig.

    För drygt 20 år sedan när min hjärna hade fastnat i ett slags maniskt evigt tankesnurr så läste jag en sak som verkligen fastnade hos mig; "Dina tankar är inte lika med sanningen - de är bara tankar."
    Det hjälper mig att vara medveten om att hjärnan är gjord för att ständigt tänka, men att jag kan förhålla mig på ett annat sätt gentemot dem. - Ja, ja - det är BARA tankar. Jag behöver inte bry mig så mycket.
    TisdagsKram! Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina tankar. Önskar bara att min hjärna tänkte mindre. Är så trött på den ibland. Allt gör mycket negativt.. och jag VILL verkligen vara positiv...

      Radera
  6. Du ställer frågor som vi kanske var till mans,/till kvinns har ställt oss några gånger. Jag har lärt mig att den man retar upp sig på oftast handlar om att man ser sin egen spegelbild i den människan, att den människan tangerar någonting hos en själv som man inte är helt på god fot med. OM man vill se sig själv så att säga i sammanhanget. Inser man det så retar man inte upp sig på andra lika mycket . Egen erfarenhet talar.
    Sen är det en helt annan sak att man kanske inte ens ska ifrågasätta andras bloggar. Var och en skriver på sitt sätt och bloggen är ju en privatsak Du skriver som du skriver, jag skriver som jag skriver, helst utan att behöva tänka på vad andra tycker om det. Men jag vet, det är lätt att jämföra andra med sig själv och då utgår man ifrån sig själv, sitt eget tankesätt, sitt eget varande.
    Det fina är ju att man inte behöver följa bloggar man inte tycker om, man behöver inte reta upp sig och man behöver inte tro att man är navet i det hela, i alltihopa. Många temaskriver för att det är en bra grund att ta sig vidare på, ett ord på vägen. Sen blir det ju ändå personligt. Vi tar ju alla ut våra svängar enligt eget förmenande och egen kraft. Hoppas jag.
    Sen är jag glad för att du inte förställer dig, som jag skrev en gång tidigare; man vet var man har dig. Så försöker jag också att vara. Stå för min åsikt och hoppas på att bli accepterad för den utan att behöva jämföras med någon annan. Det handlar till syvende och sist om att visa respekt för varandra och varandras åsikter i skrivandet, i bildsättning etc. Det här vet du ju förstås men så här blev mitt lilla svar till dina frågor. Rent allmänt. Vi är ju inte vi, vi är jag på bloggen, så ser jag det. Bloggen är din och ska egentligen inte alls jämföras och värderas med någon annans.

    SvaraRadera
  7. Tack för tankarna. Har ju hört om detta att man soeglarxsig i den man har svårt för Skrämmande! Vill ju inte vara den jag inte gillar. Gillar mej själv ännu sämre... Huva!
    Absolut är det så att alla skriver som man gör. Blir ju så ibland att jag inte kommenterar teman. Mitt vak!
    Ärlighet! Tack! Falskhet.. Huva!
    Ha det gott! Kram

    SvaraRadera
  8. Jag tror inte att det finns någon människa som inte ställer sig olika frågor. Kanske ställer vi inte samma men vi funderar garanterat över olika saker. En del får man svar på, andra inte. En del behöver man kanske egentligen inte ens få ett svar på.
    Jag är väldigt rak och tydlig men besitter ändå förmågan att kallprata med människor som jag egentligen inte gillar. Däremot väljer jag bort att umgås med dem men man kan ju mötas i olika sammanhang.
    En sak som jag i alla fall inte förstår är varför fotboll inte bara kan vara ett möte mellan två lag utan måste urarta på olika vis. Kan man inte se en match utan att gå bananas så är det inte konstigt att det är krig i världen.

    Önskar en god eftermiddag nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det där med fotbollen, där är de flesta... nästan alla...överens. Förstår inte att man inte kan sätta stopp på dumheterna ä. Kram

      Radera
  9. Intressanta tankar! Verkligen! Och tankar som jag tror att många som skriver blogg har funderat över.
    Mycket av det som framförts här kan jag också stämma in i.
    Jag har ju haft bloggpaus sedan april då jag av olika skäl förlorade lusten att blogga. Men innan dess har jag i princip bloggat varje dag sedan september 2007 och kan glädjas över inlägg jag skrivit om våra år i Peking, många resor och inte minst om barnbarnen.
    Nu har jag stor distans till bloggar och det finns några få jag mer eller mindre dagligen tittar in och läser. Bloggar som varierar i sin stil. Andra bloggar läser jag ett par , tre gånger i veckan och några någon gång i veckan. Har skalat bort många.
    Jag vet att min blogg ibland var ganska lång och hade en hel del bilder. Skulle lusten att blogga återkomma skulle jag skriva kortare inlägg och ha betydligt färre bilder.
    Kram och tack för tankarna som även satte i gång mina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svar! Kan hålla med! Din blogg hade ofta långa inlägg. Bilderna tyckte jag mycket om..Det hände att de blev de som fick stå för både ord och bild ibland.
      Så ta inte bort bilderna!
      Blir ofta för långt för min del också. Bör skärpa mig.
      En del bloggare har försvunnit. Lite tråkigt!
      Men så är det ju! Kram på dej!

      Radera
  10. Undviker gnälliga människor... omöjligt att gilla alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns alldeles för många ju

      Radera
  11. Frågor det gillar ju jag ,-) få se vad det är för kepigheter du undrar över ,-) Spar ditt senaste inlägg till i morron, när jag sätter ut mitt!
    Vad gäller dig! ,-) Vissa människor är ju bara otrevliga och då svårare att gilla. Jag gillar inte heller alla, men det vet dom inte om, jag är en fena på att dölja det ,-) På gott och ont. Utom igår då jag såg sur ut, en massa kläder från mamma är helt lpötsligt borta, och några från någon annan fanns där, det är jag inte färdig med kan jag säga! Men nu var det ju dig jag skulle koncentrara mig på ,-)
    Det gör väl inget tycker jag om du inte kan förställa dig! Lite falskt kan jag tycka , så där får jag skärpa mig ,-) Visa du att du är ointresserad!
    Bilder på bloggen, du är smart så är det bara, gör bloggen intressantare, bara en massa ord, nej, då blir det jobbigt. Nu bryter det upp, och dina foton, så fina!
    ANDRA människor! Ja gnällspikar gud så jobbiga de är, hittar alltid nåt negativt, de är tråkiga och de vet inte om det, inte många gillar en gnällspik! Ja säg det oflexibla, llika tråkigt som gnällspikar. Jobbiga! Vet inte, de förlorar ju massor på det själva! Tala om att sätta krokben på sig själv!! Dagliga teman, ja det är ju bla jag! Nog för att man vill ju blogga och semester och spännande saker är så långt bort, så man får köra på det dagliga för att kunna skriva nåt! ,-)
    ANNAT. Jag tror inte dom är supportrar, dom är bara där för att jävlas!
    Där måste det finnas män oftast utan hjärnor, krig nu 2023, inte klokt!? Sitt ner och prata och kom INTE ut förrän ni bestämt något!
    Varför du bara kan kommentera blogger ibland, lika frågande som du, gillar inte när det krånglar! Himla kul med frågor, det har piggat upp mig. Ha det fint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  12. Haha, jag nickar åt en del av dina funderingar, de jag delar. Sen finns andra funderingar som jag förstår men kanske inte själv tänker så mycket på. Temabloggar tycker jag är trevligt, finns många som jag inte deltar i. Men det ger en viss struktur till bloggveckan. Vilket kanske känns onödigt, men jag gillar det. Att inte gilla alla människor är väl ändå något alla känner, eller? Jag är duktig på att undvika såna människor, fast min dotter säger att jag drar människor till mig som en magnet. så fort jag flyttar så är jag snart insnärjd i nya grannar och deras liv och leverne. Så är inte fallet denna gång, jag har lärt min läxa och det är lättare att undvika människor i en förort än ute på landet. Jag håller ju hårt på min egen integritet...Bilder i bloggen piggar upp helt klart. Jag har ju fotografering som en hobby, går alltid med den i fickan och knäpper kort på allt möjligt. Inte ens en bråkdel hamna i bloggen. Hunden är roligast att fota, förr hade jag katterna som tacksamma foto-objekt. Jag läser hellre en blogg med bilder än en med bara text...
    En sak vi är överens om är att ha virrvarr i hjärnan! Och det är ju lite gulligt, eller hur? hälsar finnkäringen

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas