söndag 24 mars 2019

Uppdatering


YES! ropade jag, alldeles för mig själv, då jag fick syn på dem. Blåsippsparet, som dessutom hade en liten knopp alldeles bredvid sig.
I Karlas hage stod de och väntade på besök. Kan vara så att jag är den enda besökaren, tyvärr. Även om den lilla, numera alldeles för slybevuxna hagen, bara ligger ett par hundra meter från byvägen, så tror jag inte att många känner till byns bästa blomplats. Såväl blåsippor som liljekonvalj går i blom allra tidigast här, i skyddat söderläge.
Jag blev så glad över att se mina favoritblommor, de som verkligen sprider vårkänsla, och som kommer att blomma på skilda favoritplatser under den närmaste månaden.


Tussilagon har fått ordentlig fart utmed vägrenarna, längs byvägen. Många solar lyser i gräset. Solen sken även från en lättmolnig sky under några förmiddagstimmar. På eftermiddagen har det blivit mulet med regn och hagel.
Inte läge att hänga undan vinterjackorna ännu, även om det var fleecejackeläge under fredagspromenaden. Och fleecetröja+ täckväst i går. Idag var det vinterjacka som passade bäst.
Ett alldeles normalt, och faktiskt perfekt väder för årstiden. Vinter har vi inte längre, men det är långt till försommaren.


I Karlas trädgård blommade vårstjärnorna för fullt. Scillan var också på gång.
Roligt att  prata en stund med Karla, och kunna ösa beröm över sonen och svärdottern, vilka gjorde superbra framträdanden på humorkvällen i Ljungsarp, en föreställning som vi såg i fredags.
Visst vore Micke och Nettan värda ett eget humor-program på TV, de är absolut bättre än många av de "komiker" som framför mediokra/dåliga sketcher i de s.k. humorprogrammen.


Veckan har varit helt uppbokad, för tanten som bara jobbar 80 %. Må.on, to har det varit skoljobb/möten till seneftermiddag/kväll. Har inte ens hunnit gå på något spinmix-pass. Aktivitetsklockan har blivit nöjd de flesta dagar dock, tack vare gott väder och att vi nu har mer ljus än mörker.


Två dagar har tillbringats med de här båda härliga killarna.
Tisdag och lördag.
Både avkoppling och fullt upp.


Glädjegörande, absolut!
Så allt är bra, för tant som har fullt upp.
Uppdateringen blev kort! Kortfattad. Korten gjorde nog också att det positiva budskapet uppfattades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas